4711 Acqua Colonia Pink Pepper & Grapefruit

Eén van de oudste geuren is natuurlijk wel 4711. Wie herinnert zich niet het flesje ‘ooodeklonje’ van haar moeder of oma, wat je stiekem wel eens gebruikte (en dan een uur in de wind stonk, hihihi)? Het parfumhuis 4711 bestaat al sinds 1792 en is wereldberoemd, maar ook zeker nog steeds actueel. Vorig jaar (of was het alweer het jaar daarvoor?) werd de serie Acqua Colonia geïntroduceerd, waar ik al een hele tijd erg nieuwsgierig naar was. Twee maanden geleden hield Hennie van Tutje.nl een winactie, waarbij je één van de drie flacons 4711 Acqua Colonia Pink Pepper & Grapefruit kon winnen. Ik deed mee, en Lucky Me: ik was één van de winnaars! Ik vertel je graag wat meer over deze heerlijke, frisse lentegeur!

4711 Acqua Colonia Pink Pepper & Grapefruit

4711 Acqua Colonia Pink Pepper & Grapefruit

4711 Acqua Colonia Pink Pepper & Grapefruit is een creatie van Cécile Hua:

De parfumeur en winnares van de gerenommeerde Fashion Group International Rising Star Awards is een gepassioneerde wereldreizigster. In Zuid-Afrika ontdekte zij de roze peper. De frisse smaak met een peperig tintje die verrassend in de mond explodeert, vormde de inspiratie voor haar creatie. In combinatie met de fruitige roze grapefruit ontstaat een fris, prikkelend duet dat stemmingsverhogend werkt.

Bron

4711 Acqua Colonia Pink Pepper & Grapefruit

Al aan de verpakking zie je dat het hier om een frisse geur gaat: het zachte groen vormt een mooi contrast met het fuchsia. Heb jij dat ook, dat je vaak aan de buitenkant van een parfum of eau de toilette al ziet of je geur je aanspreekt?

4711 Acqua Colonia Pink Pepper & Grapefruit

De flacon van 4711 Acqua Colonia Pink Pepper & Grapefruit vind ik echt een plaatje om te zien. Dat heerlijke ouderwetse, nostalgische gecombineerd met het fel roze en goud: lekker kitsch, maar past wel perfect bij het merk!

4711 Acqua Colonia Pink Pepper & Grapefruit

4711 Acqua Colonia Pink Pepper & Grapefruit

De mooie glazen flacon is voorzien van een al even sierlijke draaidop, uiteraard voorzien van de nodige pracht en praal. In principe is 4711 Acqua Colonia Pink Pepper & Grapefruit meteen gebruiksklaar, je kunt hem zo gebruiken om te ‘splashen’.

4711 Acqua Colonia Pink Pepper & Grapefruit

Er zit echter ook een verstuiver in het doosje bijgesloten, voor als je de Eau de Cologne liever sprayt. Ik vind dat zelf makkelijker, dus ik heb de dop omgewisseld. Ik vind het wel jammer dat de oorspronkelijke dop er dan niet meer op past, want die maakt het plaatje wel af, vind ik.

Ik vind de geur van 4711 Acqua Colonia Pink Pepper & Grapefruit echt heerlijk: een zoet-frisse geur met een kruidig randje, die de geur net dat benodigde beetje pit geeft. Ondanks het feit dat het hier om een Eau de Cologne gaat (die het laagste percentage parfum heeft van alle geur-varianten) blijft de geur verrassend lang aanwezig: na 3 à 4 uur ruik ik hem nog prima. Na een werkdag is de geur wel vervlogen, maar gelukkig is even bijsprayen helemaal geen straf.

4711 Acqua Colonia Pink Pepper & Grapefruit

4711 Acqua Colonia Pink Pepper & Grapefruit is een geur die perfect bij het voorjaar en de zomer past, en een geur die mij ’s morgens vroeg een dosis energie geeft die ik op dat tijdstip prima kan gebruiken!

Je vindt 4711 Acqua Colonia Pink Pepper & Grapefruit onder andere bij Douglas en Parfumania, de verkoopprijs ligt rond de 18 euro voor 50 ml.

9 Comments on 4711 Acqua Colonia Pink Pepper & Grapefruit

 1. Annette
  3 april 2016 at 16:29 (6 jaren ago)

  Wat een mooi flesje. Ik ga zeker even ruiken als ik deze tegenkom

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  3 april 2016 at 13:16 (6 jaren ago)

  Heerlijke nostalgie maar ik ben ook heel benieuwd naar deze moderne variant ♡

  Beantwoorden
 3. Mireille Mommers
  3 april 2016 at 11:05 (6 jaren ago)

  Wat een leukerd en wat ik nog leuker vind al die herinneringen die de geur oproept alleen maar omdat de geur uit hetzelfde huis komt als 4711. Ga vandaag lekker aan mijn oma denken.

  Beantwoorden
 4. Mariëlle
  3 april 2016 at 10:37 (6 jaren ago)

  Wat een gaaf flesje, super fotogeniek! Ik ben heel benieuwd naar de geur!

  Beantwoorden
 5. Jacqueline
  3 april 2016 at 09:07 (6 jaren ago)

  Klinkt goed. Dat staat nog op mijn wishlist,het 4711 huis in Keulen. Zag dat er ook samplesets van alle Acqua Cologna geuren zijn , misschien ga ik die wel bestellen ,heerlijk voor de zomer,

  Beantwoorden
 6. Cindy
  3 april 2016 at 08:57 (6 jaren ago)

  Deze geur is lekker ja, evenals een aantal andere varianten. Heb ze weleens geroken in een winkel in Duitsland geloof ik.

  Beantwoorden
 7. Natascha
  3 april 2016 at 08:53 (6 jaren ago)

  Och jeetje, ik zie mezelf ineens weer zitten aan het make-up tafeltje van mijn overgrootoma haha. Zij had altijd een flesje 4711 staan! Toen vond ik de geur volgens mij heerlijk, nu vind ik hem verschrikkelijk 😉 Wat leuk dat het merk vernieuwd is, terwijl haar roots ook weer bewaard zijn gebleven. Als ik in de parfumerie ben ga ik zeker even ruiken!

  Beantwoorden
 8. chucky1012
  3 april 2016 at 06:36 (6 jaren ago)

  Prachtige flacon!
  Ben er zo benieuwd naar.
  Ik zet hem op mijn wishlist.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.