5 things I like about Summer

Zomer is voor veel mensen leuk: iedereen lijkt vrolijker, je hebt meer energie, en door alle vrolijke kleurtjes in de natuur, de mode en make-up ziet de wereld er veel fleuriger uit. Hoewel ik alle seizoenen hun charme vind hebben, bloei ook ik op in de zomer. De dingen die ik leukst vind van de zomer, zette ik voor je op een rijtje.

Zomer

(bron: www. dierennieuws.nl)

Fluitende vogels

De dagen zijn lekker lang in de zomer, ook de vogels profiteren daar van. Wakker worden met het geluid van zingende en fluitende vogels, is er een relaxtere manier om de dag te beginnen? Omdat wij eigenlijk altijd wel de ramen op de slaapkamers open hebben staan, hoor ik ze soms rond een uur of 4 al voorzichtig kwetteren. Prachtig, ik houd er van!

Zomer

(bron: http://www.infotalia.com)

Naar buiten met de was

EΓ©n van de grootste voordelen van de zomer op huishoudelijk gebied, vind ik het feit dat de was lekker buiten kan drogen. De geur van buiten gedroogd wasgoed, daar kan geen wasverzachter of droogtrommel-doekje tegenop. Binnen no-time is de was droog en kan hij weer schoon de kast in. Opgeruimd staat netjes!

Zomer

(bron: http://www.agf.nl)

Zomerfruit

Geen seizoen is er zoveel verschillend vers fruit als in de zomer. Aardbeien, frambozen, bessen, meloen, noem het maar op! Als je net als ik van fruit houdt, kun je in deze maanden je hart ophalen. Uit het vuistje, in een salade, een smoothie, jam, taart, zelfgemaakt ijs: de zomer is bijna te kort om al dat heerlijke fruit op te krijgen.

Zomer

(bron: http://www.nationalgeographic.nl)

Zomerregen

Bestaat er een geur die lekkerder is dan een zomerse plensbui na een lange periode van droogte? Echt, die geur zouden ze in een flesje moeten weten te vangen, het zou als zoete broodjes over de toonbank gaan. Natuurlijk is het minder leuk als zo’n bui tot wateroverlast leidt, maar over het algemeen kan ik eigenlijk vooral genieten van zo’n plensbui. Zodra het droog is, gaan we als het even kan een wandeling maken met de honden, om die heerlijke pure, frisse geur op te snuiven. Genieten!

Zomer

(bron: http://www.slapenopeenfijnkussen.nl)

Buiten eten

In de zomer speelt een groot deel van ons leven zich buiten af. Ik vind het heerlijk om ’s ochtends in alle rust buiten te ontbijten en een kopje koffie te drinken, terwijl bijna de hele wereld nog slaapt. En ’s avonds lekker barbecuen, of een zomerse salade eten buiten op het terras… Niet alleen in de vakantie, maar ook als we straks weer aan het werk zijn (of juist dΓ‘n) proberen we zo vaak mogelijk buiten te eten. Heerlijk om na een hele dag binnen op kantoor gezeten te hebben, nog even te genieten van een paar uurtjes buitenlucht en zon.

Wat vind jij de fijne dingen van de zomer?

 

3 Comments on 5 things I like about Summer

 1. Robin
  11 augustus 2013 at 16:44 (9 jaren ago)

  Leuk artikel!

  Beantwoorden
 2. Kim
  11 augustus 2013 at 14:47 (9 jaren ago)

  Ik vind de geur van een zomeravond heerlijk of die geur na een zomerse regenbui inderdaad. Fluitende vogels en tjirpende krekels vind ik ook prachtig maar verder.. Ik ben ook meer een lente/herfst type. Ik kan heel slecht tegen warmte, daar ben ik niet voor gemaakt hihi. Maar een graad of 20/22 heerlijk! πŸ˜€

  Was buiten drogen vind ik ook zoiets fijns, dat ruikt altijd heerlijk. Helaas kan ik nu nog geen was buiten hangen omdat we eigenlijk nog op een bouwplaats wonen, de was zou vol zand komen zitten vrees ik of gaan stinken door al die machines en vrachtwagens die hier af en aan rijden.

  Stiekem kijk ik wel weer een beetje uit naar de geur van de herfst en de gezellige winteravonden bij de kerstboom, haha!

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  11 augustus 2013 at 08:40 (9 jaren ago)

  Leuk artikel! Alhoewel ik zelf meer het lente- en herfsttype ben vanwege de temperaturen die aangenaam genoeg zijn om naar buiten te gaan en actief te zijn, kan ik ook heel erg genieten van de zomer.
  De zon die hoog aan de hemel staat, de mooie kleuren in de lucht als de dag net begint of de zon onder begint te gaan, de vliegtuigstrepen en ballonvaarders, de vrolijke outfits van de mensen, de heerlijke geuren van de natuur, maar ook de heerlijke geuren van de nieuwe zomerparfums, de tuindeuren open, naar buiten zonder jas, een ijsje als toetje…
  De zomer brengt ons heel veel goeds!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.