A-line Shift Dress Veggie

Onlangs liet ik jullie mijn eerste zelfgemaakte jurkje zien, wat ik met hulp van mijn moeder maakte in mijn vakantie. Inmiddels hangt mijn tweede zelfgemaakte jurkje in de kast, de A-line Shift Dress Veggie heb ik haar genoemd πŸ˜‰ Ook weer met stof van Vrolijke Famkes, en hetzelfde patroon van Elizabeth Sweetwater. Dit jurkje maakte ik met korte mouwen met boordjes. Ik laat haar weer aan jullie zien!

A-line Shift Dress Veggie

A-line Shift Dress Veggie

Ik vind het A-line Shift Dress model van Elizabeth Sweetwater echt zΓ³ mooi! Jullie weten wel dat ik van retro jurkjes houd, en daar past dit model perfect bij. Ik vertelde vorige keer al dat je dit model op verschillende manieren kunt maken. Eigenlijk wilde ik dit jurkje met een Peter Pan-kraagje maken. Maar ik was vergeten om de panden hierop aan te passen. En omdat ik het jurkje inmiddels al ongeveer drie keer had gemaakt omdat er steeds wat misging, besloot ik om deze dan ook maar met de halslijn zoals die van de cavia jurk te maken.

A-line Shift Dress Veggie

Bloed, zweet en tranen

Ik vertelde het al: met dit jurkje ging het een en ander mis. De eerste keer bleek dat ik de mouwen verknipt had, maar daar kwam ik pas achter toen de jurk bijna klaar was. Dat was natuurlijk even flink balen. Maar daarna heb ik nieuwe stof besteld, en van het mislukte jurkje een rokje gemaakt. Vol goede moed begon ik weer opnieuw.

A-line Shift Dress Veggie

Maar toen bleek dat het voorpand scheef was. Navraag bij mijn moeder en een jurkenzusje leerde me, dat tricot stoffen regelmatig scheef gedrukt zijn. Dus ik had de naad kaarsrecht gelegd om te knippen, maar dan nog bleek de print scheef te lopen. Met de meeste printjes is dat nog niet zo’n ramp, maar bij een printje als dit zie je dat natuurlijk hartstikke goed. Oplossing: nog een keer nieuwe stof bestellen, en bij het knippen van het pand goed opletten of de print recht liep. En inderdaad, ik moest de stof iets scheef vouwen om een rechte print te krijgen.

A-line Shift Dress Veggie

Daarna bleek ik de boordjes van de mouwen verkeerd geknipt te hebben, en moest ik het kraagje twee keer maken. Wat ik dus uiteindelijk helemaal niet gebruikt heb voor dit jurkje, hahaha! Man oh man, een mens zou van minder chagrijnig worden! Maar ik heb niet opgegeven, en vorige week maandag had ik haar dan eindelijk klaar, op de zoom na. Zelfs de mouwen heb ik er zelf in gezet. Mouwen zijn best lastig om erin te zetten, en ik heb getwijfeld of ik het toch niet nog een keer aan mijn moeder zou vragen. Maar ik moet het natuurlijk zelf ook leren, dus ik besloot gewoon de sprong in het diepe te wagen. En echt, ze zijn gewoon super goed gelukt! Ze zitten er super netjes in, geen plooitje te zien.

Vrolijke Veggies ♥

De Wortel-paprika stof van Vrolijke Famkes is ook weer zΓ³ leuk! Ik had haar al vaker gezien, maar ja: toen maakte ik nog geen jurkjesΒ  πŸ˜‰ Dus toen ik een tijdje geleden een bestelling deed in de Sale afdeling, was dit één van de eerste stofjes die in mijn winkelmandje ging. Het is een printje wat tegelijkertijd grappig en lief is, door de kleine bloemetjes die in de ruiten verwerkt zitten. En de kleurtjes zijn natuurlijk ook gewoon super leuk.

A-line Shift Dress Veggie

Omdat ik nog wat stof over had, maakte ik er ook meteen een bijpassend spiekbroekje bij. Nu het warmer is, kan ik die nog wel wat meer gebruiken. En hoewel ik er ook erg van houd om printjes te mixen, vind ik zo’n spiekbroekje in dezelfde stof toch ook wel erg leuk. De pijpjes heb ik afgewerkt met elastisch biaisband. Ook hier moest ik even op oefenen, en uiteindelijk is het nog niet helemaal perfect geworden, maar ik ben er trots op. En uiteindelijk ziet toch niemand die biesjes, tenzij er een windvlaag komt πŸ˜‰

Ondanks het feit dat dit jurkje me heel wat hoofdpijn heeft bezorgd, ben ik echt super blij met het resultaat. Op naar het volgende naaiproject!

Het patroon wat ik voor dit jurkje gebruikt heb, is van Elizabeth Sweetwater, je vindt het via deze link.

34 Comments on A-line Shift Dress Veggie

 1. chucky1012
  30 mei 2022 at 00:42 (1 maand ago)

  Wauw…..
  Prachtig

  Xoxo

  Beantwoorden
 2. Jeltje
  19 mei 2022 at 13:54 (2 maanden ago)

  Wat super knap en mooi is de jurk geworden!
  Ben ook blij met je tip om de stof iets schuin te vouwen om het patroon uiteindelijk recht te krijgen. Ik ben er ook al een paar keer de mist mee ingegaan, alles bij de stofvouw kaarsrecht en dan toch een achterpand waarvan het patroon niet recht loopt, zo irritant! Maar dat gaat je nu nooit meer gebeuren! πŸ™‚

  Beantwoorden
 3. Janny
  16 mei 2022 at 22:31 (2 maanden ago)

  Velen gingen mij al voor maar jeetje wat mag jij trots op jezelf zijn zeg! Een plaatje is het geworden en wat een doorzettingsvermogen heb jij. Ik was er al drie klaar meegeweest maar jij zet door. Petje af. En op naar meer jurkjes, toch?! Liefs, Janny

  Beantwoorden
  • Natasja
   17 mei 2022 at 19:46 (2 maanden ago)

   Lief, dankjewel!

   Beantwoorden
 4. Joyce
  16 mei 2022 at 15:41 (2 maanden ago)

  Echt wat een doorzetter ben jij! Super top dit jurkje en oh wat leuk hè die stofjes van vrolijke Famkes! Benieuwd wat je volgende creatie is

  Beantwoorden
  • Natasja
   16 mei 2022 at 19:34 (2 maanden ago)

   Dankjewel β™₯

   Beantwoorden
 5. Betsy van Hoof
  16 mei 2022 at 13:41 (2 maanden ago)

  Wat een doorzettingsvermogen,wellicht had ik het in de hoek gegooid. Maar het resultaat mag er dan ook zijn! Je kunt er trots op zijn..

  Beantwoorden
  • Natasja
   16 mei 2022 at 19:33 (2 maanden ago)

   Dankjewel πŸ™‚ Ik heb die hoek wel een paar keer overwogen hoor πŸ˜‰

   Beantwoorden
 6. Corine
  16 mei 2022 at 12:36 (2 maanden ago)

  Ja kan echt trots zijn, prachtig is ze, super goed gelukt

  Beantwoorden
  • Natasja
   16 mei 2022 at 19:33 (2 maanden ago)

   Dankjewel πŸ™‚

   Beantwoorden
 7. Julia
  16 mei 2022 at 12:21 (2 maanden ago)

  Echt heel mooi en wat een engelengeduld!

  Beantwoorden
  • Natasja
   16 mei 2022 at 19:33 (2 maanden ago)

   Dankjewel πŸ™‚ Nou, het is meer eigenwijsheid dan geduld hoor, hahaha!

   Beantwoorden
 8. Monique
  16 mei 2022 at 11:38 (2 maanden ago)

  Het jurkje is prachtig geworden en het staat je geweldig mooi! Wat goed dat je hebt doorgezet. Het gaat steeds makkelijker worden door je ervaring.

  Beantwoorden
  • Natasja
   16 mei 2022 at 19:33 (2 maanden ago)

   Dankjewel πŸ™‚

   Beantwoorden
 9. Jelka
  16 mei 2022 at 10:26 (2 maanden ago)

  Yes, gelukt!
  Super leuk geworden. ❀️
  Ik gebruik voor mouwen altijd de open-inzet-methode (eerste de mouw inzetten en daarna pas in één keer de zijnaden en de mouw sluiten). Dat vind ik veel makkelijker. Ik weet niet of jij dat al deed, maar anders echt een tip.En applaus voor je doorzettingsvermogen!

  Beantwoorden
  • Natasja
   16 mei 2022 at 19:33 (2 maanden ago)

   Dankjewel πŸ™‚

   Beantwoorden
 10. Petra van Schijndel
  16 mei 2022 at 10:18 (2 maanden ago)

  Wauw, Natasja! Wat ontzettend knap dat je dit geweldige jurkje zelf hebt gemaakt. Het staat je ook nog eens fantastisch.

  Beantwoorden
  • Natasja
   16 mei 2022 at 19:32 (2 maanden ago)

   Dankjewel β™₯

   Beantwoorden
 11. Jacqueline Oud
  16 mei 2022 at 09:54 (2 maanden ago)

  Super knap, met veel doorzettingsvermogen heb je prachtige kledingstukken gemaakt. Ik ken je oa. als de vertegenwoordiger van de mooie jurkjes van Tante Betsy Maar die hebben er een concurrent bij prachtige modellen en stoffen en staan je erg mooi! Veel plezier en ben benieuwd naar meer nieuwe outfits.
  Liefs

  Beantwoorden
  • Natasja
   16 mei 2022 at 19:32 (2 maanden ago)

   Dankjewel Jacqueline πŸ™‚

   Beantwoorden
  • Natasja
   16 mei 2022 at 19:32 (2 maanden ago)

   Dankjewel πŸ™‚

   Beantwoorden
 12. Esther
  16 mei 2022 at 09:24 (2 maanden ago)

  Wat is hij mooi geworden! De moeite waard geweest.

  Beantwoorden
  • Natasja
   16 mei 2022 at 19:32 (2 maanden ago)

   Dankjewel πŸ™‚ Ja ,ik ben heel blij dat ik toch doorgezet heb.

   Beantwoorden
 13. Annelies van der Valk
  16 mei 2022 at 09:19 (2 maanden ago)

  Ze zeggen wel eens al doende leert men maar ik had het allang in een hoek gesmeten
  Ik vind het een prachtige jurk geworden

  Beantwoorden
  • Natasja
   16 mei 2022 at 19:32 (2 maanden ago)

   dankjewel πŸ™‚ Ik heb die hoek wel een paar keer overwogen hoor πŸ˜‰

   Beantwoorden
 14. Marlous
  16 mei 2022 at 09:10 (2 maanden ago)

  Ja knap hoor dat je niet opgegeven hebt. Doorzetter. Staat prachtig dit model. Wat knap dat je dit al kunt in zo.n korte tijd

  Beantwoorden
  • Natasja
   16 mei 2022 at 19:31 (2 maanden ago)

   Dankjewel πŸ™‚ Zijn die eigenwijze genen toch nog ergens goed voor πŸ˜‰

   Beantwoorden
 15. Ciska
  16 mei 2022 at 09:03 (2 maanden ago)

  Wat een doorzetter ben jij! Maar het resultaat is prachtig!

  Beantwoorden
  • Natasja
   16 mei 2022 at 19:31 (2 maanden ago)

   Dankjewel πŸ™‚

   Beantwoorden
 16. Esther
  16 mei 2022 at 08:55 (2 maanden ago)

  En wat staat ze je mooi. Ik vind het zo ontzettend knap dat je dan toch doorzet. Ik had alles al in een hoek gegooid denk ik.

  Beantwoorden
  • Natasja
   16 mei 2022 at 19:31 (2 maanden ago)

   Dankjewel πŸ™‚ Nou, ik heb dat wel een paar keer overwogen hoor, hahaha!

   Beantwoorden
 17. Yolanda
  16 mei 2022 at 08:47 (2 maanden ago)

  Ik vind dat hij er super uit ziet.
  Op naar je eigen lijn

  Beantwoorden
  • Natasja
   16 mei 2022 at 19:30 (2 maanden ago)

   Hahaha, who knows!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.