Africa Organics Hair Care

Hoewel ik ontzettend blij ben met mijn volle krullende haar, is het soms wel een beetje lastig qua verzorging. Sommige producten maken mijn haar te zacht en te glad, waardoor het als een pannenkoek op mijn hoofd ligt. En andere producten zorgen ervoor dat het een dag na het wassen ontzettend pluizig wordt. Toen ik het persbericht over Africa Organics Hair Care ontving, was ik meteen erg nieuwsgierig naar de Baobab Shampoo en Conditioner, speciaal voor droog en krullend haar. Ik mocht ze testen, en vertel jullie er héél graag meer over!

Africa Organics Hair Care

Africa Organics Hair Care

Ik ken het merk Africa Organics al een aantal jaren, maar had nog nooit de haarverzorging ervan geprobeerd. De producten van Africa Organics worden geproduceerd met respect voor natuur, mens en dier. Ze zijn 100% natuurlijk en geschikt voor dagelijks gebruik.

De Hair Care lijnen van het Zuid-Afrikaanse merk Africa Organics ontlenen hun kracht aan inheemse gewassen als Baobab, Marula en Mongongo. De drie lijnen voor verschillende haartypen bieden alles wat je nodig hebt voor mooi, gezond en glanzend haar! Ideaal voor iedereen die op zoek is naar oprechte, natuurlijke haarverzorging.

Africa Organics Hair Care

Africa Organics Baobab Shampoo

De rijke formule met Baobab is een weldaad voor droog, beschadigd en gestresst haar. De shampoo verzacht en verzorgt het haar direct en geeft het weer een gezonde glans dankzij Baobab en Inuline. Marula-olie zorgt ervoor dat het haar sterk wordt en niet uitdroogt. Baobab shampoo kan ook worden gebruikt als 2-in-1 shampoo & conditioner voor normaal haar. Met de verkwikkende geur van sinaasappel.

Het grootste ‘probleem’ van mijn haartype is het feit dat het snel pluist, en door haar droogheid moeilijk uit te borstelen is als ze niet de juiste verzorging krijgt. Maar té zacht is ook weer niet top, want dan is het te slap en met geen mogelijkheid in model te krijgen. Vaak bevallen shampoos op natuurlijk basis me erg goed. Shampoos en conditioners op natuurlijke basis bevatten namelijk geen siliconen, die het haar verzwaren en slap maken.

Ingrediënten

Africa Organics Hair Care Baobab Shampoo bevat heerlijke, prachtige ingrediënten. 100% natuurlijk, waarvan 31% afkomstig van biologische landbouw. De shampoo heeft het Ecocert certificaat, één van de meest vooraanstaande keurmerken op het gebied van natuurlijke verzorgingsproducten. Als een product dit certificaat heeft, dan kun je er van op aan dat het goed zit qua ingrediënten en wijze van produceren.

Africa Organics Hair Care

Africa Organics Baobab Conditioner

Deze zeer rijke conditioner is ideaal wanneer je zeer droog of sterk krullend haar hebt dat de neiging heeft om te pluizen. Droog en dof haar krijgt weer glans en valt soepel in model. Ook sterk krullend, pluizend haar wordt weer handelbaar. De krachtige verzorging van Baobab wordt gecombineerd met de bescherming door antioxidanten uit Rooibos.

NB: De conditioner laat zich niet zo gemakkelijk door het haar verdelen als standaard conditioners, maar het resultaat is fantastisch.

Het was serieus maar goed dat ik bovenstaande opmerking gelezen had vóór ik de Baobab Shampoo en Conditioner ging gebruiken. Anders had ik ze vermoedelijk al tijdens het eerste gebruik de douchecabine uit gezet, hahaha! Maar daar vertel ik zo meer over.

Ingrediënten

Ook de ingrediënten van de Baobab Conditioner zien er veelbelovend uit. Geen siliconen, die je haar weliswaar meteen glad en zacht maken, maar slechts een laagje om je haar leggen. Nee, hier vind je pure, echte ingrediënten die daadwerkelijk iets doen voor je haar. Zoals bijvoorbeeld Kokosolie, Aloë Vera extract, Baobab-extract en Rooibos-extract. Ook hier is 100% van de ingrediënten natuurlijk, en 36% afkomstig van biolgoische landbouw.

Zowel de Shampoo als de Conditioner zit in een tube (210/200 ml) met een handige klikdop. Die je ook met natte handen heel makkelijk open krijgt onder de douche.

Africa Organics Hair Care

Textuur, geur en werking

De textuur van de Shampoo is vrij dik. Ik was mijn haar om de andere dag, en dan altijd twee keer achter elkaar. De eerste keer om de stylingproducten uit mijn haar te wassen, en de tweede keer om mijn haar echt te reinigen. Dat doe ik met iedere shampoo, natuurlijk of niet. Na het wassen met deze Shampoo van Africa Organics voelt mijn haar eerlijk gezegd niet fijn aan. In de omschrijving hierboven staat dat het haar direct verzacht wordt, maar daar merk ik niet zo veel van. Het voelt heel stroef aan, als ik het na het wassen direct zou afdrogen en zou moeten borstelen, zou het waarschijnlijk slecht doorkambaar zijn.

Over de Conditioner is niets te veel gezegd: die laat zich niet echt makkelijk door mijn gewassen haar verdelen. Waarbij de stroefheid van mijn haar natuurlijk een belangrijke rol speelt. Niet alleen de eerste keer dat ik de Africa Organics Hair Care producten gebruikte, maar ook de eerste paar keren daarna, vroeg ik me serieus af of dit nog goed zou komen. Nou: het kwam goed, gelukkig!

Ik laat de Conditioner een paar minuten intrekken, en in die paar minuten voltrekt zich een metamorfose. Bij het uitspoelen voel ik al direct dat mijn haar van ‘warrig en stroef’ naar ‘zacht en glad’ is veranderd. Een heel natuurlijke ‘zacht en glad’ welteverstaan. Ook na het uitspoelen en afdrogen voelt mijn haar ontzettend goed en fijn aan. Ze laat zich uitstekend in model brengen, waarbij mijn natuurlijke krullen behouden blijven en perfect vallen. Mijn haar blijft pluisvrij, ook de dag na het wassen.

De geur, de geur!

Jeetje, zou ik in mijn lofzang hierboven bijna nog de geur vergeten. En dat zou echt een gemis zijn, want de geur is heerlijk! Een verkwikkende, ook weer geheel natuurlijke geur van Sinaasappel, die mijn humeur een lekkere opkikker geeft. En dat is natuurlijk mooi meegenomen in de vroege ochtend 🙂 Het is jammer dat mijn haar net te kort is om er mijn neus in te steken, anders zou ik waarschijnlijk de hele dag aan mijn haar blijven snuffelen.

Ik ben echt fan geworden van de Africa Organics Hair Care producten. In dezelfde Baobab lijn is ook nog een Clay Wash voor het lichaam verkrijgbaar, die ga ik zeker ook nog uitproberen. En van de Shampoo en Conditioner ga ik nieuwe voorraad inslaan. De Shampoo en Conditioner kosten € 13,00 en zijn verkrijgbaar via deze link. Er is ook nog een Marula lijn (voor normaal tot vet haar) en Mongongo lijn (voor gekleurd haar) verkrijgbaar.

Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

3 Comments on Africa Organics Hair Care

 1. Deb
  1 augustus 2020 at 21:46 (2 jaren ago)

  Je hebt me heel benieuwd gemaakt, ook naar de geur! Ik heb de bodylotion en wash van African Organics en ben daar ook erg enthousiast over (review komt binnenkort ).

  Beantwoorden
  • Deb
   1 augustus 2020 at 21:51 (2 jaren ago)

   Ps. Ik bedoel natuurlijk Africa (zonder de “n” ) Organics.

   Beantwoorden
 2. Jacqueline Oud
  31 juli 2020 at 08:37 (2 jaren ago)

  Klinkt goed! Ga het zeker proberen heb ook krullend en pluizig haar en de geur vind ik het heel erg belangrijk! Het is lang genoeg om de geur goed op te snuiven. Dus ben benieuwd of het bij mij ook zo goed werkt! Of het is te pluizig of het wordt slap inderdaad bij veel shampoo’s en conditioners die ik tot nu toe gebruikt heb. Dank voor de tip:-)

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.