Africa Organics Sensitive comfort en zachtheid uit de natuur

Africa Organics, de ethische, biologische verzorgingslijn uit Zuid-Afrika heeft behalve haar- en bodyproducten voor verschillende huidtypen ook een lijn voor de gevoelige lichaamshuid. Met de Sensitive lijn biedt Africa Organics de ideale routine in de badkamer voor iedereen met een gevoelige huid die op zoek is naar een natuurlijk alternatief!

Africa Organics Sensitive

Africa Organics Sensitive Body Wash

Onder de douche is Sensitive Body Wash een verademing voor de gevoelige huid. De pH neutrale formule met uiterst milde, biologisch afbreekbare ingrediënten is ideaal voor het reinigen van de gevoelige lichaamshuid. Zonder agressieve ingrediënten die de huid strippen, worden de van nature aanwezige vetten – essentieel voor een goed functionerende huid – behouden. Voedende ingrediënten als Aloë vera, zonnebloemolie en Baobab zorgen voor extra zachtheid en comfort.

Consumentenadviesprijs: € 12,- (210ml)

Gevoelige types

Wat is er aan de hand met een gevoelige huid? Deze voelt trekkerig aan, kan jeuken en vertoont rode of ruwe plekken. Een gevoelige huid kan zelfs pijnlijk aanvoelen. De oorzaken kunnen variëren van milieu-invloeden en hormonale invloeden tot levensstijl, erfelijkheid of gevoeligheid voor bepaalde stoffen als parfums of conserveringsmiddelen. In elk geval staat vast dat een gevoelige huid een problematische huidbarrière heeft. Een gezonde huidbarrière beschermt de huid tegen het verdampen van vocht uit de huid en het binnendringen van schadelijke stoffen. Is de balans verstoord dan staat de huid bloot aan schadelijke invloeden van buitenaf, met alle gevolgen van dien.

Africa Organics Sensitive

Africa Organics Sensitive Body Lotion

Ideaal voor de verzorging van de gevoelige lichaamshuid is de Sensitive Body Lotion, die speciaal werd gecreëerd om de gevoelige huid te beschermen en te verzachten. De zeer milde formule bevat voedende ingrediënten als Aloë vera, kokosolie en zonnebloemolie die de huid langdurig kalmeren en verzachten. Hierdoor blijft vochtverlies tot een minimum beperkt en blijft de huid rustig.

Consumentenadviesprijs € 12,- (200ml)

Do-good brand

Behalve 100% natuurlijk en biologisch gecertificeerd (Ecocert) is Africa Organics vegan en cruelty free (PETA). Africa Organics is vrij van parabenen, petrochemische stoffen, sulfaten, siliconen en andere door Ecocert ‘red flagged’ stoffen. Ook community projecten, biologische afbreekbaarheid en duurzame productieprocessen behoren tot de aandachtspunten. Alle kennis omtrent huid- en haarverzorging ontleent Africa Organics aan de producenten van zusterbedrijf Esse, het wereldwijd bekende salonmerk op basis van probiotica. Dit staat garant voor de hoge kwaliteit van alle producten van Africa Organics.

Voor productinformatie, consumentenadviesprijzen en verkrijgbaarheid: zie de Nederlandse website.

1 Comment on Africa Organics Sensitive comfort en zachtheid uit de natuur

  1. Miranda Aerts
    7 november 2020 at 11:39 (2 jaren ago)

    Mooie tubes, ziet er goed uit 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.