AH Ayurveda Shower Gel Foam

Sinds Rituals de alom bekende en geliefde Shower Foams uitbracht, hebben veel merken een soortgelijk product opgenomen in hun eigen assortiment. En dat is niet voor niets: een Shower Foam is een heerlijk luxe doucheproduct, wat lekker zacht en comfy aanvoelt op je huid. Sinds kort kun je zelfs bij de supermarkt terecht voor luxe doucheplezier, bij Albert Heijn vind je sinds kort AH Ayurveda Shower Gel Foam in het schap. Ik kreeg hem van een lieve vriendin kado, en vertel je in dit artikel mijn bevindingen over dit douche-product!

AH Ayurveda Shower Gel Foam

AH Ayurveda Shower Gel Foam

AH Ayurveda Shower Gel Foam is een douchemousse verrijkt met zachtzoete rozen-extract en sandelhoutolie. De revitaliserende douche-formule verzorgt de huid intensief en geeft een zijdezacht huidgevoel. Het bloemfruitige parfum met tonen van citrus, rozen en lelie geeft een verleidelijke geur en een zoetfrisse douchebeleving.

AH Ayurveda Shower Gel Foam

AH Ayurveda Shower Gel Foam is onmiskenbaar gebaseerd op Rituals Yogi Flow, die ook verrijkt is met de geur van (Indiase) Roos. Volgens Rituals streeft de Ayurveda filosofie uit het oude India naar balans van lichaam, ziel en geest door middel van reiniging en meditatie. Daarna volgt een ritueel van rijke verzorging. De luxe douchebeleving van een Shower Foam Gel past daar uitstekend bij.

AH Ayurveda Shower Gel Foam

AH Ayurveda Shower Gel Foam: ingrediënten

Qua ingrediënten lijkt AH Ayurveda Shower Gel Foam veel op Shower Foams van andere merken. SLES zorgt voor het overmatige schuim, maar kan de huid irriteren en/of uitdrogen. Ik merk daarom ook nooit zoveel van een verzorgende werking bij Shower Foams, maar ik vind dat geen probleem. Er zijn tenslotte niet voor niets bodylotions en -crèmes uitgevonden 😉

Opvallend is het feit dat, waar bij de Rituals Shower Foam de Zoete Amandelolie en Indiase Roos ver onderin de ingrediëntenlijst staan, bij de AH Ayurveda Shower Gel Foam het Rozen-extract en de Sandelhoutolie ongeveer halverwege de lijst staan. Dat betekent een beduidend hoger gehalte, en vind ik dus een behoorlijk pluspunt voor deze budget variant!

AH Ayurveda Shower Gel Foam

Doseren van de AH Ayurveda Shower Gel Foam gaat prima en keurig dankzij de fijne doseerdop. Waar andere goedkopere merken nog weleens wat strubbelingen geven (lees: Shower Foam wat rijkelijk door de badkamer vliegt), gaat het bij deze variant keurig en beheerst. Volgende pluspunt: check!

AH Ayurveda Shower Gel Foam

Net als alle andere Shower Foam varianten, verandert de gel-vorm waarin AH Ayurveda Shower Gel Foam uit de bus komt, direct in een zacht, rijk schuim. Toegegeven: dit schuim is niet zo stevig en fluffy als de originele Rituals variant. Maar het schuim behoudt wel zijn vorm tijdens het verdelen, het slaat niet meteen ‘dood’ zoals andere budget-varianten soms doen. Het schuim voelt heel zacht op mijn huid, maar van een langdurig verzorgend effect merk ik niet zo veel.

Ayurvede Shower Gel Foam ruikt duidelijk naar rozen, maar door de toevoeging van citrus krijgt hij een fris-zoete ondertoon. Hij doet mij denken aan Lush Rose Jam showergel, die heeft diezelfde ondertoon, waardoor de rozengeur net iets meer pit krijgt. Ik vind hem heerlijk! Of de geur exact hetzelfde is als de variant van Rituals, durf ik niet te zeggen, omdat ik die momenteel niet in huis heb. Ik heb hem wel vergeleken met de bodyspray uit dezelfde lijn, en die geuren kwamen erg goed overeen. De geur blijft helaas niet zolang op mijn huid hangen, maar dat is met de meeste doucheproducten nu eenmaal het geval.

AH Ayurveda Shower Gel Foam

Waar je voor een bus Rituals Shower Foam 8 euro betaalt, kost AH Ayurveda Shower Gel Foam slechts € 2,49, voor dezelfde inhoud (200 ml). Dat is een behoorlijk prijsverschil, zeker gezien de pluspunten van de AH Ayurveda Shower Foam die ik eerder noemde:

 • Verzorgende ingrediënten op een behoorlijke hoge plaats in de lijst
 • Doseert goed en nauwkeurig
 • Stevig en rijk schuim
 • Fris-zoete rozengeur

AH Ayurveda Shower Gel Foam is zowel in de winkels als online verkrijgbaar.

6 Comments on AH Ayurveda Shower Gel Foam

 1. chucky1012
  20 juli 2015 at 22:38 (7 jaren ago)

  Ziet er goed uit!
  Ben er nu wel erg nieuwsgierig naar.

  Beantwoorden
 2. Marinke
  20 juli 2015 at 21:37 (7 jaren ago)

  Wat grappig, ik kijk eigenlijk nooit in het douche schap van de AH, maar voor zo’n goede namaak voor zo’n leuke prijs ga ik dat maar wel een keer doen denk ik 🙂

  Beantwoorden
 3. Cindy
  20 juli 2015 at 20:14 (7 jaren ago)

  Klinkt goed! Als ik ooit toch eens door mijn enorme voorraad heen ben zal ik deze eens gaan proberen, al vaker naar gekeken.

  Beantwoorden
 4. Mariëlle
  20 juli 2015 at 17:14 (7 jaren ago)

  Mijn moeder heeft hem ook staan, zeker een leuk en lekker product 🙂

  Beantwoorden
 5. Manon
  20 juli 2015 at 16:34 (7 jaren ago)

  Ik ben hier zeker wel benieuwd naar, ik hou van foams, deze klinkt erg goed!

  Beantwoorden
 6. Miranda Aerts
  20 juli 2015 at 15:32 (7 jaren ago)

  Na de vakantie ga ik hem zeker eens proberen voor een heerlijk ayurveda moment thuis!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.