AH Care Shower Oil

Een tijdje geleden was mijn Shower gel bijna op. Vanwege alle Corona maatregelen had ik echter niet zo’n zin om er voor naar de drogist te gaan. Dus ik besloot om het bij mijn tweewekelijkse boodschappen bij Albert Heijn mee te bestellen. Sinds een tijd heeft AH haar eigen verzorgingslijn, AH Care. In deze lijn zag ik de AH Care Shower Oil. Omdat ik gek ben op douche olie besloot ik deze te proberen. Ik vertel je of hij mij goed bevallen is!

AH Care Shower Oil

AH Care Shower Oil

AH Care Shower Oil bevat volgens de beschrijving 60% natuurlijke oliën. Gezien de prijs van het product (€ 2,99) moet je hier natuurlijk geen wonderen van verwachten. Maar mijn gedachte was dat het altijd beter is dan uitdrogende ingrediënten die je in veel Shower Gels vindt.

AH Care Shower Oil

De reden waarom ik zo gek ben op Shower Oils, is het feit dat ze zo heerlijk zacht aanvoelen op je huid. De meeste Shower Oils veranderen in een romig melkachtig schuim zodra ze in aanraking komen met water. Zeker in de zomer, als je huid wat droog is door zon en eventueel zwemmen, kan je huid die zachtheid onder de douche goed gebruiken.

Ingrediënten

Het belangrijkste ingrediënt van de AH Care Shower Oil, wat bovenaan de lijst staat, is Soja olie. Dit is een zeer rijke en hydraterende olie, maar blijft niet lang aanwezig op de huid doordat het snel geabsorbeerd wordt. Nu is dat voor een Shower Olie natuurlijk ook niet zo belangrijk, omdat je deze toch snel weer afspoelt. Verder zie ik Wonderolie, Gromwell wortel extract, Zonnebloemolie, Panthenol en Vitamine E als herkenbare verzorgende ingrediëten. Let op: de Shower Oil bevat een vrij hoog gehalte aan parfum, en is daardoor minder geschikt voor de gevoelige huid.

AH Care Shower Oil AH Care Shower Oil

Textuur, geur en werking

Laat ik beginnen met de geur van de AH Care Shower oil: die is werkelijk heerlijk ♥ Hij laat zich het beste omschrijven als ‘warm zoet’, en dat is precies waar ik van houd. Waar ik de meeste geuren typisch een zomer- óf wintergeur vind, vind ik dat de geur van deze Shower oil het hele jaar door lekker is. De geur is goed aanwezig, maar niet te overheersend. Helaas blijft hij na het afspoelen en afdrogen niet lang op mijn huid hangen, en dat vind ik in dit geval best jammer.

De textuur van de Shower oil is vrij dun. Nu zijn de meeste Shower oils die ik tot dusver heb gebruikt wel dun, maar deze is toch nog net iets dunner.

Ik gebruik een douchegel meestal in combinatie met een washandje, lekker oldskool. Maar helaas is dat met deze shower oil geen goede combinatie vanwege de (te) dunne textuur. De olie trekt als het ware meteen in het washandje, waardoor er maar weinig product overblijft voor mijn huid. Na een paar keer ben ik de AH Care Shower oil daarom anders gaan gebruiken. Ik was me nu eerst met een ander doucheproduct en spoel me af. Daarna pak ik een scheutje van de Shower oil en breng dat met mijn handen aan over mijn lichaam. Zo ontstaat er wel dat heerlijke zachte melkachtige laagje.

Van de ene kant is het natuurlijk een beetje omslachtig, om met twee verschillende producten te douchen. En misschien ook wel een beetje luxe. Ik zie het maar als een fijn stukje me-time in deze gekke tijd, wat wordt versterkt door de heerlijke warm-zoete geur. Een fijne manier om de dag te starten! ♥

AH Care Shower Oil kost € 2,99 voor 200 ml en is verkrijgbaar bij de winkels van Albert Heijn en online.

5 Comments on AH Care Shower Oil

 1. Thea Burger
  19 augustus 2020 at 11:29 (2 jaren ago)

  ik smeer me eigen altijd in met me handen
  als ik olie gebruik zo dat het wel op de huid komt en daar naar pak ik washandtje
  voor andere delen van het lichaam
  maar zo kan je de olie wel goed over je armen benen en buik en borsten verdelen
  deze tip wilde ik je even geven

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  19 augustus 2020 at 11:04 (2 jaren ago)

  Voor deze prijs een mooi douche product! 🙂

  Beantwoorden
 3. Jelma
  19 augustus 2020 at 09:08 (2 jaren ago)

  Ik ben ook dol op deze geur. Heerlijk, maar jammer inderdaad dat hij niet lang blijft hangen.

  Beantwoorden
 4. Neeltje
  19 augustus 2020 at 08:56 (2 jaren ago)

  Jammes dat hij net wat tegenvalt. Gezien de parfum geen optie voor ons. Maar er zijn voldoende andere producten

  Beantwoorden
 5. Marije
  19 augustus 2020 at 08:40 (2 jaren ago)

  Ik heb een shower oil die ik gebruik als ik ’s avonds douche. Lekker voor naar bed gaan. Misschien ga ik deze van de AH wel eens proberen.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.