Ahava Mineral Botanic Velvet Body Lotion Hibiscus & Fig

Ahava is een cosmeticamerk wat al een tijdje op mijn ‘wishlist’ stond. Een paar maanden geleden ontving ik de Ahava Mineral Botanic Velvet Body Lotion in een goodybag, en heb deze uitgebreid getest de afgelopen tijd. Vandaag vertel ik jullie meer over dit heerlijke, luxe product!

Ahava Mineral Botanic Velvet Body Lotion

Ahava Mineral Botanic Velvet Body Lotion

Ahava Mineral Botanic Velvet Body Lotion Hibiscus and Fig, Powered by Osmoter TM, Ahava’s exclusive blend of Dead Sea Minerals. Pamper your body with this light fresh, aromatic body lotion. Indulge in the delicious botanic essence of Hibiscus and Fig that moisturizes, protects and nourishes your skin. This caressing lotion is based on the softening properties of Shea butter and Aloe Vera. Smooth onto clean skin.

Verzorgingsproducten met de geur van vijg erin zijn bij mij altijd welkom, ik houd van die zoete, warme geur ♥ Dit was dan ook een dubbel schot in de roos!

Ahava Mineral Botanic Velvet Body Lotion

De uitstraling van de producten van Ahava is een beetje retro-achtig door de bruine kunststof verpakking. De etiketten zijn bovendien prachtig om te zien. Iedere geurlijn heeft zijn eigen tekening en kleur etiket. In dezelfde geurlijn zijn tevens een Cream Wash en een Bodybutter verkrijgbaar.

Ahava Mineral Botanic Velvet Body Lotion

Ingrediënten

Qua ingrediënten ziet Ahava Mineral Botanic Velvet Body Lotion er goed uit. Naast mineraal bronwater, Dode Zee mineralen en glycerine bevat de lotion enkele ‘vette’ alcoholsoorten. Deze zorgen ervoor dat andere ingrediënten oplosbaar zijn, en drogen de huid niet uit (in tegenstelling tot andere alcohol soorten in cosmetica). Sterker nog: ze houden het vocht juist vast in de huid. Shea butter en Aloe Vera staan ongeveer halverwege de ingrediëntenlijst, de werking hiervan is dus nog redelijk te noemen. Ook parfum staat halverwege de ingrediëntenlijst. De Body Lotion bevat geen parabenen.

Ahava Mineral Botanic Velvet Body Lotion

De royale flacon van 400 ml heeft een pompje, hiermee doseer je de Body Lotion heel makkelijk en nauwkeurig. En het werkt lekker hygiënisch, vind ik.

Ahava Mineral Botanic Velvet Body Lotion

Textuur, geur en werking

Ahava Mineral Botanic Velvet Body Lotion heeft een romige textuur, maar voelt verrassend licht aan op mijn huid. Hij smeert makkelijk uit, en heeft slechts een paar minuutjes nodig om goed in mijn huid te trekken. Mijn huid voelt lekker zacht en verzorgd, en blijft dat de hele dag. Ik vind de Body Lotion zowel op warme als op wat koelere dagen heerlijk om te gebruiken, ze geeft me een gevoel van luxe verwennerij. De zalige zoete, bloemige geur draagt hier zeker aan bij. Ik had Vijg nog niet eerder in combinatie met een bloemengeur geroken, maar ik vind het een sublieme combi!

Ahava Mineral Botanic Velvet Body Lotion

Ahava Mineral Botanic Velvet Body Lotion kost ca. € 24,95 voor een flacon van 400 ml en valt daarmee wel in een wat hoger segment. Gezien de textuur, werking en hemelse geur, vind ik hem dat geld zeker wel waard. En je mag jezelf af en toe ook best eens verwennen, toch?

De producten van Ahava zijn verkrijgbaar bij diverse schoonheidssalons, en online o.a. bij Parfumerie Douglas en John Beerens.

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

7 Comments on Ahava Mineral Botanic Velvet Body Lotion Hibiscus & Fig

 1. hilde
  6 augustus 2016 at 21:35 (6 jaren ago)

  Klinkt erg lekker! Maar ik ben toch wel erg verslaafd aan mijn Body Butters van de Body Shop. Maar deze geurcombinatie klinkt wel erg aanlokkelijk!

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  6 augustus 2016 at 12:07 (6 jaren ago)

  Die combinatie van geuren klinkt verrassend, de verzorging klinkt in elk geval goed.

  Beantwoorden
 3. Mariëlle
  6 augustus 2016 at 09:07 (6 jaren ago)

  Ook al mag je jezelf soms verwennen, ik heb het er op dit moment niet voor over! Het lijkt me wel echt een heerlijk product!

  Beantwoorden
 4. marije
  6 augustus 2016 at 08:34 (6 jaren ago)

  Oei met vijg! Mijn favoriete geur. Verpakking ziet eruit alsof het uit zo’n ouderwetse franse apotheek komt. Klinkt wel als een ontzettend lekker product.

  Fijn weekend! Xx

  Beantwoorden
 5. Natascha
  6 augustus 2016 at 08:06 (6 jaren ago)

  Ik heb geloof ik nog nooit een product van Ahava gebruikt dat ik niet heerlijk vond ruiken 🙂 Een tijdje geleden hoorde ik alleen dat het merk in opspraak is geraakt omdat de producten gemaakt schijnen te worden in een illegale nederzetting op de bezette Westelijke Jordaanoever. Hoe dat nu precies zit weet ik zo niet maar ik schrok daar best wel van!

  Beantwoorden
  • Natasja
   6 augustus 2016 at 08:36 (6 jaren ago)

   Ik heb die berichten ook gezien en heb navraag gedaan bij de importeur voor ik dit bericht heb geplaatst. De informatie schijnt achterhaald te zijn, anders had ik het artikel ook nooit online gezet.

   Beantwoorden
 6. chucky1012
  6 augustus 2016 at 06:14 (6 jaren ago)

  Dat klinkt zo goed!
  Maar ik zou het zelf niet snel kopen.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.