AHAVA Purifying Mud Mask: gezichtsverzorgingstopper!

Een week of zes geleden was ik bij de perslunch van de merken Darphin, Annemarie Börlind en AHAVA. Drie prachtige merken, die ons hun nieuwe of vernieuwde producten lieten zien. AHAVA heeft een vijftal gezichtsmaskers in het assortiment, ieder gericht op een specifiek huidprobleem. Ik laat je vandaag hiervan het AHAVA Purifying Mud Mask zien, ik vind het een topper!

AHAVA Purifying Mud Mask

AHAVA Purifying Mud Mask

Elk AHAVA product bevat het gepatenteerde Osmoter, een gebalanceerd concentraat van Dode Zee mineralen. Osmoter bevat de hoogste concentratie aan mineralen wereldwijd. Het bestaat uit zware mineralen zoals kalium, calcium en magnesium. Deze mineralen stimuleren de essentiële huidfuncties. De technologie helpt de huid om haar vitaliteit te herstellen en vergroot haar natuurlijke capaciteit om vocht te binden. Het gebruik van Osmoter trekt vocht en voedingsstoffen naar de bovenste huidlagen van de epidermis, waar vocht het hardst nodig is.

AHAVA Purifying Mud Mask
Ingrediënten

AHAVA Purifying Mud Mask bevat ontzettend veel mooie, natuurlijke ingrediënten. De voornaamste twee ingrediënten zijn Kaolin klei en modder uit de Dode Zee, gevolgd door mineraal bronwater. Verderop in de lijst staan verzorgende ingrediënten als Aloë Vera extract, Jojoba olie, vitaminen, Allantoïne en Kamille. Dode Zee modder en zinkoxide hebben een zuiverende en diepreinigende werking. Aloë Vera extract en Allantoïne hebben verzachtende en onstekingsremmende eigenschappen. Panthenol, Kamille, Jojoba olie en vitamine E voeden en hydraten de huid en maken haar soepel. Ik vind het er goed uitzien!

AHAVA Purifying Mud Mask
AHAVA Purifying Mud Mask belooft de huid te reinigen en te zuiveren en geeft haar haar frisheid, egale teint en mooie uitstraling terug. En het mooiste is dat het masker daar slechts twee minuten voor nodig heeft. Kijk, daar houd ik nou van!

AHAVA Purifying Mud Mask
Je brengt AHAVA Purifying Mud Mask aan op een schone huid (dat geldt natuurlijk voor alle gezichtsmaskers). Vermijd hierbij het gebied rond de ogen. Na twee minuten spoel je het masker weer af, ik doe dat met lauwwarm water. Twee minuten, dat betekent dat je dit masker kunt gebruiken terwijl je je tanden poetst, terwijl je een kan koffie zet, of terwijl je je nagels vijlt. Ik gebruik het bij voorkeur ’s ochtends onder de douche, ik laat het masker inwerken terwijl ik mijn benen scheer. Ideaal, want zo kost het me geen extra tijd!

AHAVA Purifying Mud Mask
Anders dan de meeste klei- of moddermaskers, wordt AHAVA Purifying Mud Mask niet hard. Logisch, want daar krijgt het de kans ook niet voor 😉 Het masker, wat zacht en licht verkoelend aanvoelt bij het aanbrengen, is ook geschikt voor de gevoelige huid. Je ziet op de foto’s hierboven ook duidelijk de olie die het masker bevat.

Het resultaat

Nu zou je denken dat een maskertje in twee minuten niet zoveel kan doen voor je huid. Wrong! Dit masker is een wonder in een tube. Na de twee minuten spoel ik het masker af, en na het afdrogen voelt mijn huid helemaal als nieuw. Ze voelt glad, zacht, heeft een mooie glow en heeft het doffe van zich afgeschud. Bij regelmatig gebruik (twee keer per week) merk ik bovendien dat onzuiverheden minder worden. En dit alles in slecht 2 minuten, 120 seconden. Dit is nou echt een gezichtsverzorgingstopper waar wij drukke vrouwen blij van worden!

AHAVA Purifying Mud Mask kost € 24,95 voor een tube van 100 ml (daar kun je echt heel veel maskertjes uithalen!) en is o.a. verkrijgbaar bij Douglas en John Beerens. Sinds kort zijn de gezichtsmaskers van AHAVA ook in een sachet verkrijgbaar, hiermee doe je 1 à 2 keer. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

6 Comments on AHAVA Purifying Mud Mask: gezichtsverzorgingstopper!

 1. Miranda
  3 december 2016 at 13:39 (6 jaren ago)

  Lekker, zo’n snel maar doeltreffend masker 🙂

  Beantwoorden
 2. Yvonne
  2 december 2016 at 12:31 (6 jaren ago)

  Veel goeds over Ahava gehoord maar nog nooit gebruikt. Ik moet het maar eens op mijn wishlist zetten.

  Beantwoorden
 3. Cindy
  2 december 2016 at 10:06 (6 jaren ago)

  Oeh dit klinkt goed, ook voor mijn huid. En handig dat het maar 2 minuten hoeft in te werken, dan kan je het ook makkelijk even snel ’s ochtends doen.
  Ga deze onthouden!

  Beantwoorden
 4. Jolanda
  2 december 2016 at 08:24 (6 jaren ago)

  Ik vind Ahava altijd zulk fijn merk!! Ben ook echt benieuwd naar dit product!

  Beantwoorden
 5. Mireille
  2 december 2016 at 07:22 (6 jaren ago)

  Heerlijk zo’n snel masker. Is echt mijn cup of tea snel werkzaam en resultaat. Leuk merk ahava ik gebruik het regelmatig in mijn boxen.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.