Alba Botanica Hawaiian Coconut Milk Facial Wash

Een maand of twee geleden ontdekte ik een (voor mij) compleet nieuw cosmeticamerk. Een merk wat niet alleen volledig natuurlijk en 100% vegetarisch is, maar ook een ontzettend leuke uitstraling heeft. Je begrijpt: daar wilde ik meer van weten! Vandaag laat ik je als eerste de Alba Botanica Hawaiian Coconut Milk Facial Wash zien.

Alba Botanica Hawaiian Coconut Milk Facial Wash

Alba Botanica Hawaiian Coconut Milk Facial Wash

Alba Botanica is 100% natuurlijk en vegetarisch. Naast gezichtsverzorging zijn er ook verschillende producten voor het lichaam in het assortiment. In alles wat het bedrijf doet, van de oogst tot het eindproduct, probeert Alba Botanica de impact op het milieu zo veel mogelijk te beperken. Zo worden zowel de producten als de ingrediënten niet op dieren getest, en worden de verpakkingen zoveel mogelijk van gerecycled materiaal gemaakt. Een bedrijf met een heel mooi standpunt! Je vindt de producten van Alba Botanica in Nederland bij Big Green Smile.

Alba Botanica Hawaiian Coconut Milk Facial Wash

Alba Botanica Hawaiian Coconut Milk Facial Wash is volgens de beschrijving op de website een romige en rijke facewash die op een zachte manier de huid reinigt. De facial wash bevat onder andere kokosnoot melk en papaya enzymen. Deze reinigen de huid intensief, en verwijderen op een zachte manier dode huidcellen en verfijnen de poriën.

Alba Botanica Hawaiian Coconut Milk Facial Wash

Ingrediënten om blij van te worden ♥

Als skincare liefhebber werd ik enorm blij toen ik de ingrediënten van de Alba Botanica Hawaiian Coconut Milk Facial Wash zag. Een groot deel van de ingrediënten is sowieso afkomstig van gecertificeerde biologische landbouw. In de Facial Wash vind je onder andere Aloë Vera sap, de eerder genoemde Papaya extract en Kokosnootmelk, Gember-extract (wat een revitaliserende werking op de huid heeft) en verschillende prachtige oliën zoals Kokosolie, Zonnebloemolie, Lijnzaadolie, Rozenbottelolie en Jojoba-olie. De Facial Wash bevat parfum, maar deze staat op de allerlaatste plaats in het lijstje en is tevens natuurlijk.

Alba Botanica Hawaiian Coconut Milk Facial Wash

De kleurrijke en vrolijke flacon is voorzien van een pompje, wat het doseren lekker makkelijk en hygiënisch maakt. Ik gebruik de Alba Botanica Hawaiian Coconut Milk Facial Wash zowel ‘s ochtends als ‘s avonds. ‘s Avonds verwijder ik wel eerst mijn make-up met een ander product, maar dat doe ik altijd. Je kunt de Facial Wash natuurlijk ook gebruiken om je make-up te verwijderen, maar geadviseerd wordt om contact met de ogen te vermijden. Hiervoor zul je dus sowieso iets anders moeten gebruiken.

Gebruik, textuur en werking

Je brengt Alba Botanica Hawaiian Coconut Milk Facial Wash aan op een vochtige huid, en masseert een kleine hoeveelheid over de huid van je gezicht en je hals. Daarna spoel je het af met warm water (kan uiteraard ook met koud water, maar ik vind warm water fijner én effectiever).

Alba Botanica Hawaiian Coconut Milk Facial Wash

De term ‘romig en rijk’ is volledig op zijn plaats. De textuur van de Facial Wash is ontzettend zacht, eigenlijk voelt het meer als verzorging dan als reiniging. De geur is heel zacht en subtiel, het is een heel natuurlijke, romige kokosgeur. Qua reiniging doet de Facial Wash uitstekend zijn werk: mijn huid voelt schoon en fris, en blijft ook bij langer gebruik zo goed als vrij van onzuiverheden. Door de rijke textuur voelt mijn huid niet trekkerig of droog na gebruik, maar juist heerlijk zacht en verzorgd. Vooral nu in de koudere wintermaanden is het een heerlijk, verzorgend reinigingsproduct waar mijn huid blij van wordt.

Alba Botanica Hawaiian Coconut Milk Facial Wash is verkrijgbaar bij Big Green Smile, een flacon van 237 ml (waarmee je lang doet, het product is zuinig in gebruik) kost € 11,15. Een prima prijs voor een dergelijk mooi product!

13 Comments on Alba Botanica Hawaiian Coconut Milk Facial Wash

 1. Babs
  5 november 2016 at 08:08 (3 jaar ago)

  Klinkt helemaal top!Big Green Smile heeft heel goede producten. Deze ga ik ook onthouden!

  Beantwoorden
 2. Cindy
  4 november 2016 at 21:34 (3 jaar ago)

  Te rijk voor mijn vette huid vrees ik… klinkt wel goed. Kan alleen de foto’s niet zien. Maar had dat net ook bij een andere blog, eens opletten of dat zo blijft. Geen idee waar het dan op mijn laptop aan kan liggen.

  Beantwoorden
 3. Manon
  4 november 2016 at 18:46 (3 jaar ago)

  Klinkt als een fijne reinigingsproduct! Ik hou wel van de geur

  Beantwoorden
 4. Miranda
  4 november 2016 at 17:16 (3 jaar ago)

  Ik hou niet van de geur van kokos maar verder klinkt dit als een heerlijk reinigingsroduct!

  Beantwoorden
 5. Julie
  4 november 2016 at 14:25 (3 jaar ago)

  Wauw! Wat een fijne prijs voor zo’n mooi product! Ik denk dat dit zelfs wat voor mijn vriend zou zijn, aangezien hij dol is op kokos! 🙂

  Beantwoorden
 6. Donna
  4 november 2016 at 13:06 (3 jaar ago)

  Ik kan hier de foto’s (nog) niet zien. Maar dat maakt mijn enthousiasme niet minder. Wat een heerlijk product lijkt me dit. Romig en rijk, de ingredienten, een pompflacon, de prijs en het gebruik….een heel duidelijk review! Deze komt in mijn badkamer.

  Beantwoorden
 7. Judith
  4 november 2016 at 11:26 (3 jaar ago)

  Ik ben ook een liefhebber van skincare en het is dat ik nog genoeg in mijn stash heb, anders zou ik deze graag uittesten.

  Beantwoorden
 8. Natascha
  4 november 2016 at 10:07 (3 jaar ago)

  Alweer zo’n fijne tip! Wat klinkt dit goed zeg, lijkt me een heerlijk product dat ik zeker ga onthouden.

  Beantwoorden
 9. Mariëlle
  4 november 2016 at 08:33 (3 jaar ago)

  Ik wil dit merk ook nog wel eens proberen, klinkt goed 🙂

  Beantwoorden
 10. chucky1012
  4 november 2016 at 07:41 (3 jaar ago)

  Dit klinkt zo goed!
  Het lijkt me fjn.
  Nu ik je artikel gelezen heb ben ik er zo benieuwd naar….

  Xoxo

  Beantwoorden
 11. Jolanda
  4 november 2016 at 07:33 (3 jaar ago)

  Wat ontzettend leuk zeg! Een verpakking om blij van te worden!

  Beantwoorden
 12. Mireille
  4 november 2016 at 07:29 (3 jaar ago)

  Dat klinkt als een hele fijne reiniging en de verpakking mag er ook wezen.

  Beantwoorden
 13. marije
  4 november 2016 at 06:51 (3 jaar ago)

  Alleen de naam word ik ontzettend blij van. En de rest klinkt echt heerlijk!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.