Aleppo Najel Damascus Rozenwater (bio)

Een toner is niet meer weg te denken uit mijn dagelijkse gezichtsverzorgingsroutine. Wist je dat een toner zo veel meer doet dan alleen ‘het verwijderen van de laatste make-up restjes’? Ik vertel je er vandaag wat meer over, en laat een heel mooie, natuurlijke toner zien: Aleppo Najel Damascus Rozenwater.

Aleppo Najel Damascus Rozenwater

Aleppo Najel Damascus Rozenwater

Toen ik ruim vier jaar geleden met Beautyspots begon, wist ik veel minder van gezichtsverzorging dan ik nu weet. Ik was toen (net als veel vrouwen) in de veronderstelling dat een toner (of tonic) bedoeld was om de laatste restjes van je make-up te verwijderen. En hoewel hij dat inderdaad wel doet, doet een toner veel meer voor je huid. Zeker als het zo’n mooi exemplaar is als Aleppo Najel Damascus Rozenwater, die bijna helemaal natuurlijk is.

Een goede toner hydrateert namelijk ook je huid, voorziet haar van verzorgende ingrediënten én zorgt er voor dat de gezichtsverzorging die je daarna aanbrengt, beter door je huid wordt opgenomen. Het is echt een belangrijke stap in je gezichtsverzorging, die door mij dan ook nooit overgeslagen wordt. Niet alleen omdat het echt iets doet, maar ook omdat ik het een aangenaam onderdeel van de verzorging vind. In de zomer nog meer dan in de winter, want dan zorgt een toner natuurlijk ook voor een heerlijke verfrissing van de huid.

Aleppo Najel Damascus Rozenwater

Aleppo Najel Damascus Rozenwater is een heel zuivere, natuurlijke toner op basis van bloesemwater van de Damascus roos. Dit heeft zowel een zuiverende als een vochtinbrengende werking, gaat huidveroudering tegen en werkt kalmerend bij een geïrriteerde of droge huid.

Aleppo Najel Damascus Rozenwater

Ingrediënten

Aleppo Najel Damascus Rozenwater bestaat voor 99,65% (dat staat voor mij gelijk aan “volledig” hoor) uit ingrediënten die afkomstig zijn van biologische landbouw. Het is één van de kortste ingrediëntenlijstjes die ik in mijn carrière als blogger ben tegen gekomen, hihihi!

Het Rozenwater is vrij van kunstmatige kleur-, geur- of conserveringsstoffen, en bevat geen dierlijke ingrediënten. Het product is ook niet op dieren getest.

Aleppo Najel Damascus Rozenwater

Gebruik en werking

Je gebruikt Aleppo Najel Damascus Rozenwater na het verwijderen van je make-up en/of reinigen van je huid, en vóór het aanbrengen van je gezichtscrème (en/of eventueel serum). Je brengt een beetje aan op een wattenschijfje, en dept hiermee je huid. Persoonlijk vind ik een spray altijd nog net iets fijner werken, maar helaas zit er geen spraydop op de flacon, dat vind ik wel jammer. Natuurlijk kan ik het rozenwater overgieten in een leeg sprayflaconnetje, maar daar ben ik te lui voor, hihihi!

Aleppo Najel Damascus Rozenwater is een heel zachte toner, die erg fijn in gebruik is. Hij verfrist mijn huid, maar kalmeert haar tegelijkertijd. Dat laatste voel ik heel goed als ik bijvoorbeeld net een diep reinigend masker heb gebruikt, waardoor mijn huid wat rood en licht gevoelig is. Maar ook nu het kouder is, en ik bijvoorbeeld na de laatste wandeling met Benthe met koude wangen weer binnen kom en mijn huid reinig, merk ik de kalmerende werking van de toner. Ik vind het een erg mooi watertje!

Aleppo Najel Damascus Rozenwater kost € 10,95 voor een flacon van 200 ml en is verkrijgbaar bij SoloBioMooi. Ik heb dit product ontvangen voor een review.

4 Comments on Aleppo Najel Damascus Rozenwater (bio)

 1. chucky1012
  13 november 2016 at 07:33 (2 jaar ago)

  Dat klinkt erg goed.
  Ik heb nooit zoiets gekocht.
  Misschien maar eens doen.
  Zeker nu mijn huid gevoeliger is tijdens de koude dagen.

  Xoxo

  Beantwoorden
 2. Miranda
  12 november 2016 at 18:55 (2 jaar ago)

  Een fijne toner voor de gevoelige huid:-)

  Beantwoorden
 3. Roos
  12 november 2016 at 18:08 (2 jaar ago)

  Wat een mooi merk, ik kende het alleen van de Aleppo zeepjes. Inderdaad jammer dat er geen spraypomp op zit. Ik gebruik momenteel een kamillehydrolaat en dat is ook erg lekker. Deze van Najel komt op mijn lijstje om te proberen, lijkt me erg fijn en zacht.

  Beantwoorden
 4. Mira
  12 november 2016 at 15:53 (2 jaar ago)

  Zo´n prachtig merk dit! Ik ben altijd verliefd op de verpakkingen en eigenlijk bevallen de producten ook enorm goed. Leuke review!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.