Alessandro Age Complex Cream Rich

Al eerder liet ik jullie kennis maken met de mooie nagellakjes van Alessandro, een trendsetter op het gebied van hand- en voetcosmetica. Maar Alessandro staat niet alleen bekend om de mooie, aparte kleuren nagellak, Alessandro heeft ook een ruim assortiment verzorgingsproducten. Ik mocht uit het handverzorgings-assortiment de Alessandro Age Complex Cream Rich uittesten.

Alessandro Age Complex Cream Rich

Alessandro Age Complex Cream Rich: helpt de ouder wordende huid

De Alessandro Age Complex Cream Rich is verrijkt met een Pearl Proteïne extract en hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een natuurlijk component van de huid, wat ervoor zorgt dat vocht vastgehouden wordt, en zo de elasticiteit van de huid op peil houdt. Naarmate je ouder wordt, neemt de productie van hyaluronzuur af, waardoor er rimpels ontstaan, en je huid verslapt. Veel anti-aging producten bevatten hyaluronzuur, om het tekort aan te vullen.

Alessandro Age Complex Cream Rich

Alessandro Age Complex Cream Rich: de ingrediënten

Naast bovengenoemde ingrediënten bevat de Alessandro Age Complex Cream Rich o.a. verschillende plantenextracten, zonnebloemolie en glycerine. Deze combinatie van ingrediënten belooft de huid van de handen intensief te hydrateren, te verjongen en haar veerkracht en soepelheid terug te geven (of te verbeteren).

Alessandro Age Complex Cream Rich

De Alessandro Age Complex Cream Rich zit in een tube van 100 ml (voor de oplettende kijker: ik heb een tube van 50 ml, maar dit is niet het standaard formaat). Ik vind een tube prettig en snel werken voor een handcrème: geen getob met een pot die je dicht moet draaien met je net ingesmeerde handen, maar gewoon klik en klaar!

Alessandro Age Complex Cream Rich: werking

Wat me al heel snel opvalt, is dat ik deze crème, in tegenstelling tot veel andere handcrèmes, slechts 2 keer per dag hoef aan te brengen. De Cream Rich maakt zijn naam waar: het is een bijzonder rijke crème die langdurig verzorgt en verzacht. Ik breng de crème ’s morgens aan voor ik naar mijn werk ga, en ik hoef dan ’s avonds voor het slapen gaan pas weer opnieuw aan te brengen. Mijn handen voelen gedurende de hele dag lekker zacht en verzorgd aan. Kleine kanttekening hierbij: in de zomermaanden zijn mijn handen sowieso veel minder droog dan in de winter.

Na regelmatig gebruik knappen mijn handen voelbaar, maar vooral ook zichtbaar op: ruwe plekjes worden zacht, en de huid op de rug van mijn hand voelt veel soepeler, de kleine groefjes verdwijnen langzaamaan. Mijn handen zien er veel gladder uit.

Alessandro Age Complex Cream Rich

Alessandro Age Complex Cream Rich

Hoewel de crème best dik is (logisch, want: een crème), smeert hij ontzettend fijn uit en trekt snel in, ik kan eigenlijk vrijwel direct door met waar ik mee bezig was (ok, ik moet wel even uit de buurt blijven van mijn tablet en smartphone, om vingerafdrukken op het scherm te voorkomen). Dat snel intrekken wil niet zeggen dat de crème ook snel “weg” is, ik voel wel degelijk dat mijn handen ingesmeerd en verzorgd zijn, maar zonder het vervelende vette laagje wat je bij sommige andere handcrèmes weleens hebt.

De geur is heel zacht en subtiel: eenmaal op mijn handen aangebracht ruik ik de crème nog amper, tenzij ik echt aan mijn handen ruik. Helemaal prima dus, wat mij betreft.

De Alessandro Age Complex Cream Rich is met een prijs van € 19,95 niet echt goedkoop, maar doordat je maar weinig per keer én per dag nodig hebt, doe je lekker lang met de tube van 100 ml. De crème is o.a. te koop via de webshop van Nagelstudio Sparkling Jane uit IJmuiden. Verzending gaat lekker snel bij Jane: ik had tot nu toe iedere keer mijn bestelling een dag later al in huis.

Let op: van 28 juni t/m 21 juli is Jane op vakantie, er worden in die periode geen bestellingen verwerkt.

Gebruik jij een speciaal anti-aging product voor je handen, of vind je dat (nog) niet nodig?

1 Comment on Alessandro Age Complex Cream Rich

 1. Jane
  25 juni 2013 at 13:43 (9 jaren ago)

  Wat een super leuke recensie Natasja!
  Dank je wel.

  Groetjes,
  Jane

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.