Alessandro Protect & Repair Foot Spray

Na het lopen van de Alternatieve Vierdaagse in juli, konden mijn voeten wel wat extra TLC gebruiken. Maar ook nu onze voeten weer meer in dichte schoenen en laarzen verstopt gaan zitten, kan extra verzorging geen kwaad. Het product wat ik je in dit artikel laat zien past daar perfect bij: de Alessandro Protect & Repair Foot Spray. Deze herstelt en voorkomt pijnlijke, geïrriteerde plekjes tussen je tenen. En ik laat je een heel handige eeltvijl met verwisselbare vijlbladen zien!

Alessandro Protect & Repair Foot Spray

Alessandro Protect & Repair Foot Spray

Of je nu veel (zoals ik) of weinig loopt, je zult het vast wel herkennen: van die geïrriteerde, soms zelfs pijnlijke plekjes tussen je tenen. Ze kunnen door allerlei oorzaken ontstaan: wrijving, te smalle schoenen, maar meestal komt het door het vochtige klimaat tussen je tenen (schimmelvorming). Vaak zijn ze niet eens echt pijnlijk, maar wel vervelend. Juist voor die plekjes is er de Alessandro Protect & Repair Foot Spray.

Alessandro Protect & Repair Foot Spray

Vaak schiet de verzorging van onze voeten er een beetje bij in. Maar met deze Foot Spray is ‘geen tijd’ in ieder geval geen excuus meer. Het enige wat je hoeft te doen, is één keer per dag tussen je tenen sprayen, meer niet.

Alessandro Protect & Repair Foot Spray

Ingrediënten

De Alessandro Protect & Repair Foot Spray bevat niet veel ingrediënten zoals je ziet. Eén van de actieve werkstoffen is gefermenteerde Rogge, waar tijdens het fermentatieproces Lactobacillus aan toegevoegd is. Deze combinatie heeft een bewezen werking als antischimmel en antimicrobiële werkstof. Panthenol, ook wel bekend als vitamine B5, werkt kalmerend en huidherstellend. Verder zie ik ook nog Eucalyptus olie staan, dit werkt ontstekingsremmend en helpt de huid gezond houden.

Gebruik en werking

Zoals ik al zei, is het gebruik van de Alessandro Protect & Repair Foot Spray heel eenvoudig. Je sprayt één keer per dag tussen je tenen, ik doe dat altijd na het douchen. Het droogt heel snel, tegen de tijd dat ik me ga aankleden en mijn sokken aantrek, is het al droog. De geur van de spray is fris kruidig, je ruikt echt de eucalyptus. Ik vind dat een heerlijke geur, sowieso voor een voetverzorgingsproduct. Je hebt per keer aan 2 spraytjes per voet genoeg, je doet dus best lang met een flesje.

Ik ben de Foot Spray gaan gebruiken nadat ik de Alternatieve Vierdaagse gelopen had. Ervoor durfde ik mijn voetverzorgingsroutine niet zo goed te veranderen. Dus ik gebruik de spray nu al een aantal weken, en ik merk echt duidelijk verschil. Die rode, geïrriteerde plekjes tussen mijn tenen zijn veel minder geworden, vooral qua heftigheid. Mijn voeten voelen daardoor beter en rustiger aan, en dat merk ik vooral als ik mijn wekelijkse 23 kilometer gemaakt heb. Ik blijf hem dus zeker gebruiken!

Alessandro Protect & Repair Foot Spray kost € 19,95 voor 50 ml.

Alessandro Protect & Repair Foot Spray

Alessandro Feel Good Starter Kit Eeltvijl

Wat ik al wel regelmatig deed aan voetverzorging, is het wegvijlen van eelt. Vooral op de onderkant van mijn hielen vormt zich altijd veel eelt, wat pijnlijk wordt als ik het niet regelmatig verwijder. En door het vele lopen van de laatste maanden, zit er ook onder de bal van mijn voet en onder mijn grote teen meer eelt. Dus eens in de 2 à 3 weken ga ik dat eelt te lijf met een eeltvijl. Daar heeft Alessandro nu ook een heel mooi product voor: de Feel Good Starter Kit Eeltvijl met verwisselbare vijlbladen.

De Starter Kit bevat vijlbladen van 80 en 120 grit. Als navulling zijn er sets met óf 80, óf 120 grit verkrijgbaar.

Alessandro Protect & Repair Foot Spray

Gebruik en werking

De Starter Kit bevat naast de vijlbladen een houder, waarop je de vijlbladen plakt. En na gebruik (ik gebruik ze altijd wel een paar keer) verwijder je het vijlblad eenvoudig.

Alessandro Protect & Repair Foot Spray

Het vijlblad plakt goed aan de eeltvijl en verschuift niet tijdens het gebruik. De eeltvijl ligt door de vorm lekker in de hand, waardoor het eelt verwijderen makkelijk en vlot gaat. Ik vind het een uitkomst!

De set kost € 12,95, dit is inclusief drie vijlbladen van 80 grit (grof) en drie vijlbladen van 120 grit (fijn gekorreld). De navulset met 12 vijlbladen kost € 9,95.

Bovenstaande producten zijn verkrijgbaar in de webshop van Huidverzorging Mireille. Met de kortingscode MIREILLE krijg je 15% korting op deze en andere producten. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

3 Comments on Alessandro Protect & Repair Foot Spray

 1. Mireille
  8 oktober 2020 at 15:51 (2 jaren ago)

  Binnenkort weer meer nieuwe producten voor onze trouwe onderdanen bij Alessandro.
  Fijn dat ze jou zo goed bevallen.

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  1 oktober 2020 at 13:40 (2 jaren ago)

  Fijne producten voor happy feet!

  Beantwoorden
 3. bychristiana
  1 oktober 2020 at 11:07 (2 jaren ago)

  Oh, dit doet me er aan denken dat ik ook nodig eens een nieuwe eeltvijl moet kopen haha;-) Leuk, die spray, heel vernieuwend weer!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.