Alessandro Spa 10 min Hydra Hand Mask

In de zomermaanden hebben ook je handen een andere verzorging nodig dan in de winter. Waar ze in de winter vooral verzorging en voeding nodig hebben, hebben ze in de zomer vooral behoefte aan hydratatie. En dat is precies wat het Alessandro Spa 10 min Hydra Hand Mask belooft. Ik heb deze getest en vertel er vandaag meer over!

Alessandro Spa 10 min Hydra Hand MaskAlessandro Spa 10 min Hydra Hand Mask

Ik heb nog niet vaak een handmasker gereviewd hier op Beautyspots. Handcrème gebruik ik dagelijks, maar een masker voor mijn handen komt er vaak gewoon niet van. En inmiddels snap ik eigenlijk niet meer zo goed waarom.

Het Alessandro Spa 10 min Hydra Hand Mask belooft de handen intens te hydrateren, en de huid gladder te maken. En dat laatste is op mijn 45+ leeftijd mooi meegenomen. Want je handen verraden vaak als eerste je leeftijd. Vanaf een bepaalde leeftijd is het mooi meegenomen als daar een paar jaar vanaf gesnoept kunnen worden 😉

Ingrediënten

Zoals ik het merk Alessandro ken, zien de ingrediënten er prima uit. Ik zie een aantal mooie verzorgende, natuurlijke oliën en boters, glycerine, vitamine E en hyaluronzuur. Het handmasker bevat parfum, dus voor een erg gevoelige huid is ze minder geschikt.

Alessandro Spa 10 min Hydra Hand MaskHet masker geeft in tien minuten een echte hydratatieboost. Mede dankzij Hyaluronzuur, wat de huid helpt om het vocht vast te houden, en een speciale Hydro Booster.

Het masker zit in een handige en hygiënische pompflacon, die lekker makkelijk doseert.

Alessandro Spa 10 min Hydra Hand MaskTextuur, geur en werking

Alessandro Spa 10 min Hydra Hand Mask heeft een frisse gel-textuur, die koel aanvoelt bij het aanbrengen en inmasseren. Ik breng twee pompjes aan op de bovenkant van mijn ene hand, en wrijf dan de bovenkant van beide handen over elkaar gedurende ongeveer een halve minuut. Dit is voldoende om het masker te verdelen en in te masseren, en op deze manier blijft de rest van je handen droog. En hoef je dus niet tien minuten met je handen in de lucht te wapperen, je kunt ondertussen gewoon een boekje lezen, je facebook checken of een wijntje drinken 🙂  Bovendien is de bovenkant van je handen juist het gedeelte wat het snelst uitdroogt, en de hydratatieboost dus het beste kan gebruiken. Maar natuurlijk kun je het masker ook gewoon voor je hele handen gebruiken.

Het Hand Mask ruikt heerlijk en luxe, ik kan tijdens het inwerken van het masker niet stoppen met aan mijn handen te snuffelen 😉 Het zegt natuurlijk niets over de werking, maar het is voor mij wel een bijkomend pluspunt bij het gebruik van het masker.

Tijdens het inwerken voelt het masker iets plakkerig aan, maar als de tien minuten over zijn, is daar niets meer van te merken. Na de inwerktijd spoel je je handen af met lauwwarm water om eventuele restanten van het masker te verwijderen.

Het resultaat

Mijn handen voelen na gebruik van het masker écht ontzettend glad en zacht aan, ik merk echt dat ze een hydratatie boost gehad hebben. Ik gebruik het masker ongeveer 1 keer per week, om die gladheid en zachtheid gedurende de hele zomer te behouden. Het is een ontzettend fijne toevoeging aan mijn handverzorgingsroutine, met een bijzonder mooi resultaat!

Het Alessandro Spa 10 min Hydra Hand Mask is verkrijgbaar bij Huidverzorging Mireille, het kost € 24,95 voor 50 ml. Tot en met vandaag krijg je 25% korting op alle producten uit de Alessandro Spa lijn! Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

4 Comments on Alessandro Spa 10 min Hydra Hand Mask

 1. Miranda Aerts
  18 augustus 2019 at 12:19 (1 jaar ago)

  Smeren doe ik ook regelmatig, een masker voor m’n handen nooit.
  Het klinkt wel heel goed en zeker als het ook nog lekker ruikt!

  Beantwoorden
 2. Ria
  18 augustus 2019 at 11:50 (1 jaar ago)

  Nog nooit van een masker voor de handen gehoord, je hebt mijn aandacht gewekt en heerlijke geurtjes zijn altijd mooi meegenomen!

  Beantwoorden
 3. Mireille
  18 augustus 2019 at 09:37 (1 jaar ago)

  De geur is inderdaad een beetje verslavend zo lekker. Ben ook heel enthousiast over dit heerlijke masker.
  Bedankt voor de review.

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  18 augustus 2019 at 07:07 (1 jaar ago)

  Klinkt erg goed
  Ik hou ervan om de handen die altijd kurkdroog zijn goed te verzotgrn voor de perfecte hydratatie……

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.