Alessandro Striplac – mooie gelnagels tot wel 10 dagen

Tot voor kort kon je gelnagels alleen bij een nagelstudio of nagelstyliste laten zetten. Sinds een paar maanden hebben veel grote merken hun eigen variant-voor-thuis op de markt gebracht, met of zonder UV-lamp, en op verschillende manieren aan te brengen en te verwijderen. Ik mocht de Alessandro Striplac uitproberen, en vertel je in dit artikel mijn ervaringen en mening hierover.

Alessandro Striplac

Alessandro Striplac Starterskit

Het grote voordeel van Alessandro Striplac ten opzichte van andere gelnagellak-systemen is het feit dat je bij het verwijderen geen nagellakremover of ander (vaak agressief) oplosmiddel nodig hebt, je trekt de nagellak gewoon van je nagels! Daar vertel ik je in de loop van dit artikel meer over.

De Alessandro Striplac Starterskit, zoals hierboven afgebeeld, bevat de volgende producten:

 • LED-lamp (deze is speciaal ontwikkeld voor de Striplac)
 • 1 x Peel-Off UV-/ LED-base-& topcoat (Twin Coat), 8ml
 • 1 x Peel-Off UV- / LED-nagellak
 • 1 x Reinigingspads (50st./doos)
 • 1 x 4-voudige multivijl (alleen inbegrepen in de Starter Kit, niet apart verkrijgbaar)
 • 1 x Bokkenpoot

De voordelen die Alessandro zelf noemt over de Striplac, zijn:

 • Snel Peel-Off verwijderen
 • Zonder Aceton/Remover/Oplosmiddel
 • Houdt zich tot 10 dagen
 • 60 seconden uitharden onder LED – geen droogtijd
 • Hoogglans tot op de laatste dag
 • Krasbestendig, zonder af te bladeren
 • Beschermt en verstevigt de natuurlijke nagel
 • Eenvoudig aanbrengen

Ik laat je hieronder eerst stapgsgewijs zien hoe de Alessandro Striplac werkt, daarna vertel ik je of ik het eens ben met dit lijstje ๐Ÿ™‚

Alessandro Striplac

Alessandro Striplac: werkwijze

Je zorgt ervoor dat er geen nagellak-resten op je nagels zitten, en dat deze schoon en vetvrij zijn. Ik was eerst mijn handen met zeep, en na het afdrogen reinig ik mijn nagels met de reinigingspads uit de Starterskit. Dan breng je de eerste laag aan, de doorzichtige Twin Coat. Dit is een vrij dikke lak, het was in het begin wel even opletten dat ik niet een tรฉ dikke laag aanbracht. Als er wat lak op de huid komt, moet je dit direct verwijderen, voor je de lak laat uitharden onder de LED-lamp. Dit kan met de Striplac correctiestift. Het is het makkelijkst om eerst de vier vingers van de ene hand helemaal te doen (dus alle stappen die hieronder nog volgen), dan de vier vingers van de andere hand, en als laatste je twee duimen. Dit omdat je nagels echt goed onder de lamp moeten liggen, en dat krijg je niet voor elkaar als je je hele hand eronder legt.

Alessandro Striplac

Vervolgens leg je je hand in de LED-lamp en drukt op de 60 seconden-knop. Het apparaat gaat vanzelf uit na de 60 seconden. Na het drogen is het oppervlak van je nagels nog vochtig, dus: niet aanraken of ergens aan afvegen. Je gaat nu direct verder met de volgende stap:

Alessandro Striplac

Nu breng je รฉรฉn (dunne) laag Peel Off UV/LED nagellak in de kleur naar keuze aan. Deze nagellak is stroperiger dan normale nagellak, maar dunner dan de Peel Off UV/LED Base-/Topcoat. Ook hierbij geldt: eventuele lakfoutjes direct verwijderen. Let op dat je bij het aanbrengen van de kleurnagellak goed รณver de randjes van je nagels lakt, anders trekt de lak bij het uitharden onder de LED-lamp iets terug en krijg je witte randjes, zoals hieronder:

Alessandro Striplac

Ook de kleur-lak laat je weer 60 seconden uitharden onder de lamp. De kleur die ik gebruikt heb, 27 Secret Red, is vrij transparant zoals je ziet. In dit geval breng je na het uitharden een tweede (dunne laag aan) en laat ook deze uitharden onder de LED-lamp.

Alessandro Striplac

Bij alle laagjes die je laat uitharden onder de LED-lamp blijft het nageloppervlak vochtig en plakkerig. Let er dus goed op dat je je nagels tijdens het hele proces niet aanraakt, en dat je nergens tegenaan stoot.

Alessandro Striplac

Na de twee laagjes van de Striplac kleurlak, breng je opnieuw een laagje Twin Coat aan. Ook deze lak je goed tot over het randje van je nagel, zodat je hele nagel beschermd is. Deze laag beschermt en verzegelt de kleurlak, en zorgt voor de lange houdbaarheid. Ook deze laag laat je 60 seconden onder de LED-lamp uitharden.

Alessandro Striplac

Na het uitharden pak je een reinigingspad en verwijdert hiermee het vochtige laagje wat zich nog steeds op je nagels bevindt. Bij mij kwam er hierbij een heel klein beetje kleur van de nagel, maar dit kan geen kwaad en verandert niets aan het eindresultaat. Nu ben je klaar en zijn je nagels direct bestand tegen krassen en stoten.

Alessandro Striplac

Alessandro Striplac

En dit is het resultaat! Mooie hoogglanzende gel-nagels die tegen een stootje kunnen. Op onderstaande foto kun je goed zien dat mijn pink een iets te dikke laag heeft gekregen. Ik had dit natuurlijk kunnen corrigeren, maar ik wilde het juist wรฉl laten zien, zodat je goed het belang kunt zien van dunne laagjes van de Base- & Topcoat en UV nagellak.

Alessandro Striplac

Alessandro Striplac: houdbaarheid

Tja, en toen kwam natuurlijk het afwachten… Zouden mijn nagels inderdaad 10 dagen lang mooi blijven? Zonder chippen, zonder afbladderen?

Het was best even wennen, anderhalve week met dezelfde kleur op mijn nagels rond te lopen. Normaal heb ik een kleurtje maximaal 3 of 4 dagen op mijn nagels, en dan vind ik het wel weer tijd voor een nieuw kleurtje, omdat dan meestal de lak ook lelijk wordt. Van dat laatste had ik bij Alessandro Striplac geen last: de lak blijft keurig en mooi, verliest hooguit een ietsiepietsie aan glans gedurende de week. Op dag 9 heb ik gesopt in huis, en bleek er naderhand dat de Striplac op 1 nagel aan de randjes wat los zat, die heb ik dus meteen verwijderd. De rest heeft het tot en met dag 10 zonder problemen volgehouden, zonder te chippen en zonder noemenswaardige tipwear.

Alessandro Striplac

(nog een fotootje in de zon, om de extreme glans te laten zien)

Alessandro Striplac: het verwijderen

Het grote verschil met andere grote merken is bij de Alessandro Striplac het verwijderen: deze zou je gewoon los kunnen “trekken”. En inderdaad: het verwijderen gaat reuze makkelijk! Alhoewel je dat lostrekken natuurlijk wel met beleid moet doen, om beschadigingen aan je nagels te voorkomen.

Ik zet mijn nagel aan de rand tegen de Striplac, waardoor het randje loskomt. Dit kun je overigens ook met het bijgeleverde bokkepootje doen. Als het randje eenmaal los zit, schuif ik mijn nagel er steeds verder onder en druk de Striplac als het ware los van mijn nagel. Mocht het verwijderen op deze manier niet makkelijk gaan, ga dan vooral niet forceren, want dan beschadig je je nagel. In dat geval heeft Alessandro de Striplac Peel-Off Activator. Deze breng je aan de randjes van de Striplac aan, en laat het 3 tot 5 minuten inwerken. Daarna laat de Striplac zich alsnog heel eenvoudig verwijderen.

Alessandro Striplac

En zo zien mijn nagels er uit na het verwijderen (de oplettende kijker zal zien dat mijn nagels hier langer zijn dan de foto’s hierboven. Dit komt omdat de Striplac de eerste keer niet helemaal netjes genoeg naar mijn zin zat aan de randjes, maar ik heb wel eerst de houdbaarheid 10 dagen getest. Daarna heb ik de Striplac verwijderd en bovenstaande foto gemaakt, en toen nog een keer opnieuw de Striplac aangebracht). Je ziet dat er her en der een hรฉรฉl lichte beschadiging te zien is, deze herstel je eenvoudig met de bijgeleverde vijl, en na een verwenkuurtje met wat nagel(riem)olie zijn mijn nagels weer helemaal in topconditie:

Alessandro Striplac

Het is aan te raden om na het verwijderen niet iedere keer direct weer opnieuw Alessandro Striplac aan te brengen, maar je nagels af en toe een paar dagen rust te geven. Eigenlijk is dit niet anders dan bij het gebruik van gewone nagellak, ook hierbij is het goed voor je nagels om af en toe “nude” te zijn.

Ik ben dus รฉrg tevreden en blij over de Alessandro Striplac, waarbij ik, naast de lange houdbaarheid, de snelle droogtijd toch wel het belangrijkste pluspunt vind. Je kent het vast wel: nog รฉven snel je nagels lakken voor je de deur uitgaat, en als je dan je veiligheidsgordel vastklikt in de auto, heb je de eerste beschadiging al te pakken. Daar heb je met Alessandro Striplac geen last van. Want met het aanbrengen erbij heb je ongeveer 20 minuten nodig om compleet uitgeharde nagels te hebben.

Alessandro Striplac

Ben je enthousiast geworden door mijn verhaal en wil je ook aan de Alessandro Striplac? Dan heb ik ontzettend goed nieuws voor je: vanaf nu, tot en met 30 september krijg je 10% korting op alle Alessandro Striplac producten bij Nagelstudio Sparkling Jane in IJmuiden. Je gebruikt daarvoor tijdens het bestellen de kortingscode BEAUTYSPOTS10, de korting wordt dan automatisch berekend.

Alessandro Striplac

De Alessandro Striplac Starterskit (met een Striplac kleur naar keuze) bijvoorbeeld kost normaal gesproken โ‚ฌ 98,95, nu met de korting betaal je slechts โ‚ฌ 89,06. En de diverse Striplac kleuren, die je los bij kunt bestellen, kosten dan geen โ‚ฌ 16,95 maar slechts โ‚ฌ 15,26. Was je al een tijdje aan het twijfelen over de aanschaf van Alessandro Striplac, dan is dit dus hรฉt moment om het voordelig te kunnen kopen!

Doe jij al mee aan de gelnagel-trend?

12 Comments on Alessandro Striplac – mooie gelnagels tot wel 10 dagen

 1. Devlies kristien
  8 februari 2016 at 10:55 (6 jaren ago)

  Ik heb zopas het setje aangekocht bij een vriendin! Al toegepast, tevreden! Waar kan ik in het Antwerpen ik woon in Wommelgem de produkten apart aankopen’ ik ben pedicure en gaat soms bij groothandel kopen.Dank bij voorbaat

  Beantwoorden
 2. Kim
  2 september 2013 at 15:40 (9 jaren ago)

  Mooi resultaat, maar ook ik vind het in vergelijking met andere merken erg duur. ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden
 3. Jane van Baekel
  31 augustus 2013 at 08:45 (9 jaren ago)

  Wat een mooie review Natasja. Duidelijk uitgelegd ook, samen met de foto’s!
  Heel erg bedankt hiervoor.

  Groetjes,

  Jane

  Beantwoorden
 4. Mandy
  31 augustus 2013 at 08:38 (9 jaren ago)

  Mooi resultaat! Maar vind het wel erg duur vergeleken met andere merken die er 3 weken op blijven zitten

  Beantwoorden
 5. Miranda Aerts
  31 augustus 2013 at 08:03 (9 jaren ago)

  Mooi eindresultaat!

  Beantwoorden
  • Helma
   11 februari 2017 at 12:10 (5 jaren ago)

   Ik ben altijd heel blij geweest met de striplac ik gebruik het ook al van af het begin maar ik denk dat er met de twin coat iets veranderd is heb al 3 potjes gekocht en krijg het niet mooi glad en het spint al als het uit het potje komt ik word hier niet blij van

   Beantwoorden

5Pingbacks & Trackbacks on Alessandro Striplac – mooie gelnagels tot wel 10 dagen

 1. […] laagjes drogen onder de UV-lamp. Wil je weten hoe het precies in zijn werk gaat, lees dan even mijn eerdere artikel over Alessandro Striplac, hierin leg ik het stap voor stap […]

 2. […] Sparkling Jane. Voer de code BEAUTYSPOTS10 in bij het afrekenen, en je krijgt 10% korting op alle Striplac […]

 3. […] webshop van Nagelstudio Sparkling Jane, ze kosten โ‚ฌ 4,95 per stuk. Heb je ook mijn review over de Alessandro Striplac al gelezen? De korting op de Striplac producten geldt nog de hele maand […]

 4. […] webshop van Nagelstudio Sparkling Jane, ze kosten โ‚ฌ 4,95 per stuk. Heb je ook mijn review over de Alessandro Striplac al gelezen? De korting op de Striplac producten geldt nog de hele maand […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.