Alessandro Take Off Nail Polish Remover Gel

Hoe gek ik ook ben op rode of felroze nagellak, het verwijderen ervan vind ik een crime. De kleur loopt bij het verwijderen vaak in de nagelriemen, wat ik dan uiteindelijk alleen met veel boenen (en dus: arme nagelriemen) weer schoon krijg. Om over glitternagellak nog maar te zwijgen: het gevoel van een watje met nagellakremover op mijn beglitterde nagels, ik krijg er kippenvel van. Alessandro komt deze zomer met een klein tubetje wat de oplossing biedt voor beide problemen: Alessandro Take Off Nail Polish Remover Gel. Ik laat hem in dit artikel aan je zien!

Alessandro Take Off Nail Polish Remover Gel

Alessandro Take Off Nail Polish Remover Gel

Alessandro Take Off Nail Polish Remover Gel werkt heel eenvoudig: je brengt een kleine hoeveelheid aan op je gelakte nagels en masseert dit licht in. Vervolgens laat je de gel gedurende 1 minuut intrekken, en verwijdert het met een tissue of wattenschijfje. Geen geboen, geen plukjes wat die achter de glitters blijven haken: niets van dat al. Zou het echt zo eenvoudig zijn?

Alessandro Take Off Nail Polish Remover Gel

Alessandro Take Off Nail Polish Remover Gel: ingrediënten

Ik weet inmiddels aardig wat van ingrediënten, maar een product als nagellak remover, daar moet je volgens mij scheikunde voor gestudeerd hebben (en dat heb ik niet), lol. Ik vermoed dat de eerste drie ingrediënten een soort van ‘chemische’ verbinding maken met de nagellak, waardoor deze ‘oplost’ en makkelijk te verwijderen is. Alessandro Take Off Nail Polish Remover Gel bevat geen aceton, maar wel Castor olie die, al staat het dan op de laatste plaats op de lijst, ervoor zorgt dat je nagels en nagelriemen niet uitdrogen. Ik verwacht geen wonderen van het verzorgende gedeelte (vanwege het lage gehalte), maar alles is meegenomen, toch?

Alessandro Take Off Nail Polish Remover Gel

Alessandro Take Off Nail Polish Remover Gel

Alessandro Take Off Nail Polish Remover Gel zit in een klein, heel klein tubetje. De gel is zuinig in gebruik, maar als je heel vaak rode nagellaktinten of glitternagellak gebruikt, is het tubetje natuurlijk vrij snel leeg. Maar wie weet, als het een succes is, brengt Alessandro over een tijdje misschien wel een grotere verpakking uit? Het kleine tubetje is wel heel handig in gebruik.

Alessandro Take Off Nail Polish Remover Gel

Ik heb Alessandro Take Off Nail Polish Remover Gel getetst op Alessandro Tropical Heat: een nagellakje wat aan alle ‘moeilijk te verwijderen-voorwaarden voldoet: neon, rood, kortom een dráma om te verwijderen met gewone nagellakremover. Ik breng de gel aan op mijn nagels (een beetje veel, doseren is niet mijn sterkste kant), en masseer het licht in over de nagellak:

Alessandro Take Off Nail Polish Remover Gel

Alessandro Take Off Nail Polish Remover Gel

Na een minuut verwijder ik de gel én het grootste deel van de nagellak met een tissue. Oh, een kleine tip tussendoor: probeer niet net als ik slim te zijn en de gel met water af te spoelen. Er ontstaat dan een heel plakkerige substantie die bijna niet van mijn vingers te poetsen was. Ja Natas, ze vertellen natuurlijk niet voor niets dat je het met een tissue of wattenschijfje moet verwijderen!

Zoals je ziet, is niet alle nagellak verwijderd, er blijven wat kleine restjes achter. Nu moet ik er wel meteen bij vermelden, dat ik een laag INM Out the Door topcoat over mijn nagellak droeg, dat is dus een (flinke) extra laag lak die verwijderd moet worden.

Alessandro Take Off Nail Polish Remover Gel

Alessandro Take Off Nail Polish Remover Gel

Ik breng daarom nog een tweede laagje aan, en na een minuut intrekken verwijder ik de Alessandro Take Off Nail Polish Remover Gel weer, dit keer zijn mijn nagels brandschoon. Zonder boenen, zonder nagellak die in mijn nagelriemen en onder mijn nagels gevloeid is en zonder droge nagelriemen.

Ik heb de Take Off Nail Polish Remover Gel ook op glitter nagellak getest, en ook daar zijn mijn nagels na twee keer inmasseren en verwijderen keurig schoon, zonder ook maar één glittertje achter te laten. Wat een uitvinding! Ik hoop dat Alessandro dit product in het vaste assortiment opneemt, en als het even kan ook in een grotere verpakking!

Alessandro Take Off Nail Polish Remover Gel is verkrijgbaar bij Huidverzorging Mireille, een tubetje van 8 ml kost € 3,95. Er is ook een set verkrijgbaar met daarin deze Remover Gel, de Veggie Nagelcrème waar ik al eerder over schreef én twee mooie Alessandro nagellakjes, deze kost slechts € 8,90. Een leuk kadootje voor iedereen die van nagellak houdt!

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

11 Comments on Alessandro Take Off Nail Polish Remover Gel

 1. Marinke
  19 juni 2015 at 20:53 (7 jaren ago)

  Toen ik het product voorbij zag komen durfde ik niet te geloven dat het goed zou werken, maar zo te zien dus wel! Gauw maar even halen bij Mireille 🙂

  Beantwoorden
 2. Manon
  19 juni 2015 at 19:54 (7 jaren ago)

  Een gel??? dat kende ik nog niet, ziet er goed uit

  Beantwoorden
 3. Linda
  19 juni 2015 at 14:51 (7 jaren ago)

  Wow,ik draag bijna nooit meer nagellak met glitters omdat het gewoon een crime is om te verwijderen,ik ga morgen gelijk zo’n tubetje kopen,of gelijk maar twee 🙂 want glitterlak gaat het nu weer vaak worden.
  Dank voor je top review xxx

  Beantwoorden
 4. mariëlle
  19 juni 2015 at 09:17 (7 jaren ago)

  Wooow wat is dit!? Ik wist niet dat het bestond, maar dat is een uitvinding zeg!

  Beantwoorden
 5. Willeke Alting
  19 juni 2015 at 08:36 (7 jaren ago)

  Zou het ook bij glitter nagels doen.
  Ook al heb je tegenwoordig eronder wat voor vind ik het zelf niet zo’n denderend.

  Dit lijkt me fijner. En ga het zeker uit proberen

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  19 juni 2015 at 08:30 (7 jaren ago)

  Wat zien je nagels er goed schoongemaakt uit!
  Super product.

  Beantwoorden
 7. mireille
  19 juni 2015 at 07:41 (7 jaren ago)

  Ik hoop ook echt dat ze dit in het vaste assortiment gaan opnemen. En ja Natasja ik zit er weer.

  Beantwoorden
 8. Cindy
  19 juni 2015 at 07:21 (7 jaren ago)

  Oh wat een topproduct! Er zit idd niet veel in, maar al zou ik het alleen maar voor glitternagellak gebruiken. Draag dat niet vaak omdat het een pain in the ass is om te verwijderen…
  Ga deze even onthouden 🙂

  Beantwoorden
 9. Bianca
  19 juni 2015 at 07:12 (7 jaren ago)

  Dit is nog eens een handig product en ook nog eens lekker betaalbaar , leuk! x

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.