Alessandro Vitalizing Hand Cleansing Foam

Nu we al meer dan een jaar veelvuldig onze handen wassen, wordt de verzorging van onze handen natuurlijk steeds belangrijker. Nu verzorgde ik mijn handen altijd al wel goed, maar die verzorging bestaat nu uit meer dan een goede handcrème. Ook de kwaliteit van de zeep die ik gebruik, speelt mee. Het handverzorgingsmerk bij uitstek, Alessandro, ontwikkelde hiervoor de Alessandro Vitalizing Hand Cleansing Foam. Deze zelfschuimende reiniger belooft de handen een diepe en langdurige hydratatie te geven. Ik heb hem getest!

Alessandro Vitalizing Hand Cleansing Foam

Alessandro Vitalizing Hand Cleansing Foam

Het afgelopen jaar is er natuurlijk ontzettend veel aandacht gekomen voor het belang van handen wassen. Maar natuurlijk was dat ook vóór Corona al belangrijk. Ok, misschien niet in zo’n extreme mate, maar regelmatig handen wassen beschermt je o.a. tegen infecties, zoals verkoudheid of de griep. Alessandro Vitalizing Hand Cleansing Foam droogt de huid niet uit, maar geeft haar juist de nodige hydratatie. Zodat je je handen tijdens het wassen al op de juiste manier kunt verzorgen, en ze glad en soepel houdt.

Alessandro Vitalizing Hand Cleansing Foam

Ingrediënten

Alessandro Vitalizing Hand Cleansing Foam bevat een aantal fijne, verzorgende ingrediënten. Citrus Nobilis extract heeft een zuiverende werking op de huid. Squalane bevat een huideigen stof (squaleen) wat ervoor zorgt dat de huid gehydrateerd blijft, en werkt verzachtend en kalmerend. De foam bevat wel SLES en parfum, dus voor een heel gevoelige huid vind ik hem wat minder geschikt.

Gebruik en werking

Je brengt de Hand Cleansing Foam aan op droge handen. Een klein beetje is voldoende. Je masseert het schuim vervolgens tussen je handen, zoals je doet als je je handen wast. Vervolgens maak je je handen iets nat met lauwwarm water (de temperatuur van het water is belangrijk, zowel te koud als te warm water drogen je handen alleen maar meer uit), en schuimt de foam even op. Daarna spoel je je handen af, ook weer met lauwwarm water.

Alessandro Vitalizing Hand Cleansing Foam

De Cleansing Foam heeft een heerlijke, luxe geur. Dat voegt niets toe aan de werking van het product, maar is wel een erg prettige bijkomstigheid 🙂

Tijdens het gebruik voel ik al de zachtheid en verzorgende werking van het schuim. Dit ervaar ik ook na het afspoelen en afdrogen, mijn handen voelen dan super zacht en glad aan. Ik voel echt een verzorgend laagje, in tegenstelling tot na het gebruik van veel zepen, die mijn handen juist uitdrogen. De wijze van gebruik is even wennen, omdat je in feite je handen ‘droog’ wast. Maar ik vind het echt een heel fijn product, een echte toevoeging/fijne vervanging in mijn handverzorgingsroutine!

Alessandro Vitalizing Hand Cleansing Foam kost € 12,95 voor een flacon van 50 ml (dat lijkt minder dan het in werkelijkheid is) en is onder andere verkrijgbaar in de webshop van Huidverzorging Mireille.

Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

2 Comments on Alessandro Vitalizing Hand Cleansing Foam

 1. Mireille
  15 april 2021 at 20:38 (1 jaar ago)

  Ook zo blij met deze foam. Echt minder droge handen.

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  15 april 2021 at 13:49 (1 jaar ago)

  Klinkt goed! 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.