Alida of London Facial Hair Remover

Overmatige gezichtsbeharing, ik denk dat het een veel voorkomend probleem bij vrouwen is. Ik heb er altijd al vrij veel last van gehad, het meest storend vind ik de haartjes op mijn bovenlip. Vroeger liet ik ze harsen bij de schoonheidsspecialiste, maar naast het feit dat ik dat enorm pijnlijk vond, had ik altijd een aantal dagen last van pukkeltjes en ontstekingen, en tegen de tijd dat die wegtrokken, kwamen de eerste stoppels alweer tevoorschijn. Toen heb ik het een tijd met ontharingscrème geprobeerd, maar ook daar kreeg ik uitslag van, het leken wel een soort brandwondjes (fijn spul dus, maar niet heus). Dat was het dus ook niet. Kort geleden viel mijn oog bij het Kruidvat op de Facial Hair Remover van Alida of London, volgens eigen zeggen “het beste alternatief voor het ontharen van het gezicht voor vrouwen”.

Facial Hair Remover

Met de Facial Hair Remover schuur je als het ware de haartjes van je gezicht. Hiervoor moet de huid schoon, droog en make-up vrij zijn. Je brengt één van de (plak)strips op het houdertje aan en vervolgens ga je hiermee zacht over de huid, in ronddraaiende bewegingen. Vier keer met de klok mee, vier keer tegen de klok in, net zolang tot het haar verwijderd is. Daarna dep je de huid met een watje met koud water, en breng je een vochtinbrengende crème aan.

Facial Hair Remover

Ik ben aangenaam verrast door het resultaat. Het schuren voelt niet vervelend (uiteraard moet je dit wel zachtjes doen, anders heb je na afloop blaren op je gezicht staan vermoed ik), en de haartjes verdwijnen vrij snel. Een groot voordeel vind ik dat je niet persé alle haartjes hoeft te verwijderen, er bleven bij mij wat donshaartjes achter, waardoor het effect natuurlijk is. Na gebruik van de ontharingscrème had ik altijd zo’n blote-billen-bovenlip, wat er erg onnatuurlijk uit zag.

Facial Hair Remover

Mijn huid voelt na afloop niet branderig (wat na gebruik van de ontharingscrème wel het geval was), hooguit een beetje trekkerig. Wel ontstonden er na een paar dagen wat schilfertjes, maar na een behandeling met Philosophy exfoliating wash was dat probleempje snel opgelost. Verder had ik nergens last van, geen pukkeltjes, geen ontstekingen, niks nakkes nada!

Facial Hair Remover

Uiteraard komen na verloop van tijd de haartje weer terug, echter niet zo snel als bij de ontharingscrème. Ik denk zelf dat dat komt omdat de haartjes door het ronddraaien een beetje worden “opgetild”, en je dus iets meer verwijdert dan alleen het stukje wat boven de huid uitkomt. Je mag de Facial Hair Remover niet meer dan één keer per week gebruiken, maar dit is bij mij ook niet nodig. Ik gebruik het eens per 2 à 3 weken.

Al met al ben ik erg tevreden over de Facial Hair Remover, ik had niet verwacht dat het zo goed zou werken. Een verpakking kost € 7,07, hiermee kun je 8 “behandelingen” doen (je gebruikt per keer een strip). Je koopt het o.a. bij het Kruidvat, je vindt ze in het schap van de ontharingsproducten.

Gebruik jij een gezichtsontharingsproduct? Zo ja, welke?

9 Comments on Alida of London Facial Hair Remover

 1. Fen
  18 december 2020 at 14:53 (2 jaren ago)

  Ik probeer te te bestellen, Kruidvat verkoopt t niet meer, maar vind het niet online. Kom steeds op blogs uit

  Beantwoorden
 2. Nagamiji
  9 februari 2013 at 14:20 (9 jaren ago)

  Ik gebruik dit ding om eczeem plekjes in mijn gezicht weg te schuren. Dan verdwijnt de eczeem sneller als wanneer ik uitsluitend anti-eczeem crème gebruik. 😮

  Beantwoorden
  • Natasja
   9 februari 2013 at 21:49 (9 jaren ago)

   Oh, wat frappant dat je het daar ook voor kunt gebruiken, en dat het dus ook zo goed werkt!

   Beantwoorden
 3. Vera
  8 februari 2013 at 13:28 (9 jaren ago)

  Hmm… dat klinkt wel als iets voor mij. Donker haar + ouder worden = Ted de Braak, weg met die hap dus! 😉

  Beantwoorden
  • Natasja
   8 februari 2013 at 19:50 (9 jaren ago)

   Hahaha @Ted de Braak!

   Beantwoorden
 4. Rachel
  7 februari 2013 at 18:28 (9 jaren ago)

  Klinkt goed! Eens eventjes onthouden 🙂

  Beantwoorden
 5. Kim
  7 februari 2013 at 12:35 (9 jaren ago)

  Ik heb strips van Silx, maar ik krijg ook uitslag/pukkeltjes zoals jij het beschrijft, mijn huid is daar te gevoelig voor. Het product wat jij nu hebt gereviewd heb ik ook ooit gehad, jaaaaren geleden. Bij mij ging dat niet goed. Ik deed het zacht en voorzichtig maar toch kreeg ik zo’n ‘burn’ plek, weet je wat ik bedoel? Vel eraf. Mijn huid kan niks hebben wat dat betreft.

  Beantwoorden
  • Natasja
   7 februari 2013 at 17:38 (9 jaren ago)

   Jammer dat ook dit niet werkt bij je, jouw huid is dan inderdaad erg gevoelig.

   Beantwoorden
   • Raya
    2 april 2013 at 01:40 (9 jaren ago)

    Ik kreeg ook een “burn” 🙁 hopelijk valt het niet op morgen. Ik heb eerder weleens een plakstrip gebruikt. Die nam ook mijn vel mee. Nou liever wat haar op de lip dan korsten hahaha

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.