Alissi Brontë Gold Foam Cleanser en Gold Nutriv Lotion

Een tijdje geleden kreeg ik weer een pakketje met Alissi Brontë producten opgestuurd, dat is altijd een feestje om uit te pakken! Dit keer zaten er twee producten in voor de reiniging en verzorging van mijn huid: Alissi Brontë Gold Foam Cleanser en Gold Nutriv Lotion. De namen klonken al veel belovend, dus ik ging ze met veel plezier testen. Vandaag vertel ik wat meer over deze bijzondere gezichtsverzorgingsproducten.

Alissi Brontë Gold Foam Cleanser

Alissi Brontë Gold Foam Cleanser en Gold Nutriv Lotion

Ik heb inmiddels al meerdere reviews over Alissi Brontë producten geschreven, en eigenlijk bevallen ze me allemaal even goed. Het is een iets duurder merk, maar tot dusver vind ik de producten allemaal wel hun geld waard.

Alissi Brontë Gold Foam Cleanser

Alissi Brontë Gold Foam Cleanser

De Alissi Brontë Gold Foam Cleanser is eigenlijk een twee-in-een product: het verwijdert make-up en reinigt de huid. Zelf gebruik ik, omdat ik altijd een BB cream gebruik, overigens wel een apart product om eerst mijn make-up te verwijderen. Daarna reinig ik mijn huid. Maar als je geen of weinig make-up gebruikt, kun je prima alleen de Gold Foam Cleanser gebruiken.

Alissi Brontë Gold Foam Cleanser

Ingrediënten

Alissi Brontë Gold Foam Cleanser is op basis van thermaal water, wat onder meer de mineralen fluoride, bromide, kalium, natrium, jodide en ijzer bevat. Thermaal water heeft een heilzame werking op de huid. Vitamine B3, parelpigment en goud-extracten geven de huid een stralende glans. Allantoïne bevordert de huidvernieuwing en herstel van de huid. De Cleanser is vrij van sulfaten (SLS en SLES).

Alissi Brontë Gold Foam Cleanser

Gebruik en werking

Voor het gebruik doe je een klein beetje in de palm van je hand en voegt daar wat lauwwarm water aan toe. Dit meng je door je handen tegen elkaar te wrijven, en brengt het dan aan op je gezicht. Vervolgens voeg je nog een beetje water toe en masseer je het in de huid. De Foam schuimt hierbij heel licht op. Waarbij ik de textuur overigens meer romig dan schuimig vind. Maar voor mijn gezicht is dat helemaal prima, hij voelt zacht aan op mijn huid.

De Foam heeft een licht kruidige rozengeur, welke ik direct herkende van de andere producten van Alissi Brontë. Ik vind het een lekkere geur die een beetje luxe aandoet.

Na het inmasseren verwijder je de foam met lauwwarm water. Na het afspoelen en afdrogen voelt en is mijn huid lekker schoon, zonder trekkerig of droog te zijn. De belangrijkste graadmeter of een reiniger werkt voor mijn gezicht, is het feit of er na een paar weken pukkeltjes ontstaan. Dat gebeurde niet, dus kan ik concluderen dat de reiniger uitstekend werkt.

De Alissi Brontë Gold Foam Cleanser kost € 19,50 voor 100 ml en is verkrijgbaar in de eigen webshop.

Alissi Brontë Gold Foam Cleanser

Alissi Brontë Gold Nutriv Lotion

Liftende en hydraterende lotion met thermaalwater en goud. Deze unieke lotion voorzien van goud verbetert, verzacht en verfrist het huidoppervlak. De luxe, zijdeachtige textuur geeft de huid bovendien een mooi hydraterend laagje. Werkstoffen die daarna worden aangebracht worden hierdoor dieper in de huid getransporteerd. Het resultaat is een gehydrateerde, jongere en verstevigde huid. Het goud heeft ook een optisch effect en de huid zal oplichten, verhelderen en een mooie, natuurlijk glow krijgen.

Ingrediënten

De lotion bevat echt veel mooie actieve ingrediënten, zoals Glycerine, Provitamine B5, Gistextract, Groene Thee-extract, Gerst, Tarwekiemextract, Haverextract, Rozenolie, Hyaluronzuur en 24K goudpoeder.

Gebruik, geur en werking

De Alissi Brontë Gold Nutriv Lotion zit in een pompflacon. Voor gebruik schud je de fles even, en pompt dan 2 tot 3 pompjes in je handpalm. Vervolgens doe je je handen kort tegen elkaar en brengt de lotion dan direct aan op je gezicht, na het reinigen van je huid. Daarna breng je je gebruikelijke gezichtsverzorging aan.

Alissi Brontë Gold Foam Cleanser

De Lotion heeft dezelfde kruidige rozengeur als de Gold Foam, en dus ook als de andere Alissi Brontë producten die ik ken.

De Lotion voelt bij het aanbrengen iets plakkerig aan, maar trekt snel in mijn huid. Na het intrekken is er van dat plakkerige gevoel niets meer te merken. Een lotion als deze zorgt ervoor dat een gezichtscrème (of serum) die je daarna aanbrengt, beter door de huid wordt opgenomen. Waardoor de werkstoffen ook beter worden opgenomen, en dus beter hun werk kunnen doen. Ik gebruik een product als dit standaard in mijn ochtend- en avondroutine.

Ik merk na een paar weken vooral dat mijn huid beter gehydrateerd aanvoelt, en zachter is. Van een mooiere glow merk ik niet zoveel, maar eigenlijk heb ik op dat gebied al niet te klagen 😉 Ik vind het een erg mooi product!

De Alissi Brontë Gold Nutriv Lotion kost € 29,50 voor 200 ml (dat is echt een royale flacon!) en is tevens verkrijgbaar in de eigen webshop.

Gebruik jij een lotion na het reinigen van je huid?

Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

1 Comment on Alissi Brontë Gold Foam Cleanser en Gold Nutriv Lotion

  1. bychristiana
    17 september 2020 at 09:40 (2 jaren ago)

    Oh, vooral die lotion lijkt me heerlijk. Ik heb er nu eentje van Sisleya en ik vind het echt een fijne toevoeging aan mijn routine.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.