Alissi Brontë Hidroxy Gel Serum

Onlangs vertelde ik hier op Beautyspots over het voor mij nieuwe, prachtige skincare-merk Alissi Brontë. Vandaag review ik nog een product van dit merk, een product wat een iets langere testtijd nodig had. Ik heb het over het Alissi Brontë Hidroxy Gel Serum. Dit product activeert de celvernieuwing van de huid, en is voor meerdere huidtypes geschikt. Ik vertel er heel graag meer over!

Alissi Brontë Hidroxy Gel Serum

Alissi Brontë Hidroxy Gel Serum (30 ml)

Zoals ik in het vorige artikel over Alissi Brontë vertelde, staat het merk voor hoge kwaliteit cosmetica op wetenschappelijke basis, met natuurlijke, organische ingrediënten. Altijd met het doel het functioneren en natuurlijk herstel van de huid te optimaliseren. De producten worden uitsluitend in schoonheidssalons verkocht, en zijn zowel geschikt voor gebruik in de salon als thuis.

Alissi Brontë Hidroxy Gel SerumHet Alissi Brontë Hidroxy Gel Serum is (tijdelijk of niet, dat durf ik niet te zeggen) onderdeel van een set, samen met een travelsize verpakking van de Essence Eye Contour cream. Die zal ik verderop in het artikel apart reviewen.

Het serum bevat een combinatie van melkzuur, salicylzuur (ook wel beta hydroxy zuren genoemd) en fruitzuren (alpha hydroxy acids). Samen zorgen deze voor een licht exfoliërende werking op de huid. Het serum zorgt ervoor dat de talgproductie verminderd wordt, poriën verfijnd, het vochtgehalte in de huid hersteld wordt met een stralende, gladde huid als resultaat. Het mooiste is het feit dat het serum zelf het werk doet gedurende de nacht.

Alissi Brontë Hidroxy Gel SerumHet serum zit in een donker glazen flesje met pipet, waardoor de ingrediënten en hun werking optimaal behouden blijven.

Alissi Brontë Hidroxy Gel SerumIngrediënten

Naast de eerder genoemde melkzuur, salicyl zuur en fruitzuren bevat het Alissi Brontë Hidroxy Gel Serum nog een paar mooie natuurlijke extracten, zoals Rozemarijn-extract, Wilgenroosjes-extract en Bisabolol. De laatste staat bekend om haar kalmerende, ontstekingsremmende, hydraterende en helende werking op de huid.

De alpha en beta hydroxy acids hebben zoals gezegd een exfoliërende werking. Waar een scrub dode huidcellen letterlijk los ‘schuurt’, doen deze zuren dat op een heel milde manier. Ze weken dode huidcellen los, waardoor het geen irritatie of schade aan de huid toebrengt. Ook wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd, waardoor de celvernieuwing verbeterd wordt. Het duurt in dit geval wel iets langer voor je effect ziet en voelt, je gebruikt het serum iedere avond gedurende een langere periode. Je kunt het serum continu gebruiken, of bijvoorbeeld om de paar maanden als kuur. Vooral bij de wisseling van de seizoenen is het een hele fijne manier om je huid letterlijk een oppepper te geven.

Textuur, geur en werking

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft het Alissi Brontë Hidroxy Gel Serum een gel-achtige textuur. Of beter gezegd: een textuur die het midden houdt tussen een gel en een olie. Ik had nog niet eerder een serum met een dergelijke textuur gebruikt, vooral bij het doseren is het best een aparte gewaarwording, hihihi!

Het serum heeft een lichte geur die voor mij het midden houdt tussen ‘wetenschappelijk’ en natuurlijk, licht kruidig. Ik vind de geur erg lekker, een fijne toevoeging aan het gebruik van het product.

Alissi Brontë Hidroxy Gel SerumZoals ik hierboven al vertelde, gaat het doseren vrij apart. Door de gel-textuur, komt er meteen een vrij grote druppel uit het pipet, die eigenlijk meteen al voldoende is voor mijn gezicht. Ik gebruik het serum overigens onder mijn nachtcrème. Je kunt het serum ook alleen gebruiken, wellicht heb je dan iets meer van het product nodig.

Na het aanbrengen en inmasseren voelt het serum iets plakkerig aan op mijn huid. Dit is een bekend verschijnsel bij serums met een gel- of watertextuur, en dit gevoel verdwijnt zodra ik mijn nachtcrème heb aangebracht.

‘s Ochtends voelt mijn huid mooi glad en verzorgd aan. Na een paar weken voel ik dat mijn huid gladder en zachter is, zie ik dat poriën inderdaad fijner ogen en mijn huid ‘voller’ oogt. Eigenlijk zie ik een algehele verbetering van de conditie van mijn huid door deze kleine, soms subtiele veranderingen. Wat mij betreft is dit een blijvertje op mijn badkamer!

Alissi Brontë Essence Eye Contour Wrinkles & Bags

Bij het Alissi Brontë Hidroxy Gel Serum zat een travelsize (royale versie, want het is de helft van het normale formaat) Essence Eye Contour. Dit is een luchtige gel-crème die belooft wallen, kringen en expressie-lijntjes onder en rond de ogen te verminderen.

De ingrediënten van de Essence Eye Contour staan een stukje hierboven op de foto, samen met de ingrediënten van het serum. Het bevat werkelijk prachtige, veelal natuurlijke ingrediënten. Zoals Sheaboter, Aloë Vera extract, Zoete Amandelolie, Panthenol, vitamine E en verschillende planten- en kruidenextracten. Ik houd er van!

De textuur van de gel-cream is heerlijk licht en luchtig, precies wat je bij deze aanduiding mag verwachten. Hij laat zich heel fijn aanbrengen en in de huid kloppen, iets wat bij een oogcrème natuurlijk best belangrijk is vanwege de tere huid onder de ogen. De Essence Eye Contour is niet vet, en doet het ook uitstekend onder make-up.

De Eye Contour geeft de huid onder mijn ogen een comfortabel en verzorgd gevoel, en blijft dat doen gedurende de dag. Het grootste ‘probleem’ onder mijn ogen zijn mijn wallen, en die lijken na verloop van tijd inderdaad minder op te vallen. Ik vind het een hele fijne oogcrème, één van de betere die ik de afgelopen jaren op mijn badkamer heb gehad 🙂

De Alissi Brontë Hidroxy Gel Serum set kost € 75,00 en is online verkrijgbaar in de webshop van Attirance. Meer informatie over de producten van Alissi Brontë en de verkooppunten vind je op de Nederlandse website. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

4 Comments on Alissi Brontë Hidroxy Gel Serum

 1. Beautytijd.nl
  26 februari 2020 at 17:04 (2 jaar ago)

  Wat een topreview! Ik (Wilma) ben ook erg fan van dit mooie serum.

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  24 februari 2020 at 16:23 (2 jaar ago)

  Dit klinkt héél goed voor een zijdezachte huid van het gezicht

  Xoxo

  Beantwoorden
 3. bychristiana
  22 februari 2020 at 08:59 (2 jaar ago)

  Wat een bijzondere producten. Ik lees steeds meer positieve verhalen over Alissi Brontë, ik ben er nu zelf ook wel nieuwsgierig naar.

  Beantwoorden
 4. Miranda Aerts
  21 februari 2020 at 19:31 (2 jaar ago)

  Wow, klinkt goed!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.