Alissi Brontë Purissimo Diamond serum

Een paar maanden geleden maakte ik kennis met het prachtige merk Alissi Brontë, ik schreef er al twee keer een artikel over. De afgelopen weken heb ik weer een product mogen testen, het Alissi Brontë Purissimo Diamond serum. Een serum met de hoogste concentratie hyaluronzuur die ik ooit voor mijn gezicht gebruikt heb. En wauw, dat heb ik gemerkt!

Alissi Brontë Purissimo Diamond serum

Alissi Brontë Purissimo Diamond serum

Purissimo Diamond is het allernieuwste product van Alissi Brontë, ik vind het natuurlijk een ontzettende eer dat ik dit meteen mocht testen en reviewen. Alissi Brontë noemt het zelf een ‘spectaculair serum’, en dat is denk ik wel terecht. Het serum bevat namelijk maar liefst 93% Hyaluronzuur, met daarnaast diamantpoeder. Het geeft de huid maximaal volume en elasticiteit en verzacht rimpels en fijne lijntjes.

Alissi Brontë Purissimo Diamond serum

Ingrediënten

Op de foto hierboven zie je dat het Alissi Brontë Purissimo Diamond serum slechts enkele ingrediënten bevat. Het belangrijkste ingrediënt is Hyaluronzuur, een ingrediënt wat je vaak ziet in anti-aging producten voor het gezicht. Hyaluronzuur is vooral bekend vanwege zijn vermogen om water te absorberen en vast houden. Het kan meer dan tienduizend keer het eigen gewicht aan water vasthouden. Het Hyaluronzuur in het Purissimon Diamond serum is uniek vanwege het verwerkingsproces. Door dit proces is een Hyaluronzuur verkregen met een laag moleculair gewicht, dat een perfecte penetratie in de huid mogelijk maakt.

Hyaluronzuur komt van nature voor in onze huid, het geeft ondersteuning, flexibiliteit en elasticiteit. Naarmate we ouder worden, neemt het gehalte Hyaluronzuur in de huid echter af, waardoor de huid minder soepel, zacht en vol wordt. Bij dagelijks gebruik van een product als het Alissi Brontë Purissimo Diamond serum neemt de hydratatie van de huid drastisch toe en wordt de huid weer voller en elastischer. Door het ‘opzwellende’ effect van Hyaluronzuur worden rimpels van binnen uit ‘gelift’ en worden minder zichtbaar.

Diamantpoeder is een wat minder bekend ingrediënt in huidverzorging. Voor mij althans wel 😉 Het werkt revitaliserend en verbetert de huidteint en huidtextuur. Het fijne diamantpoeder geeft de huid een subtiele glow, waardoor rimpels en fijne lijntjes optisch minder worden.

Alissi Brontë Purissimo Diamond serum

Textuur, geur en werking

Het Alissi Brontë Purissimo Diamond serum zit in een matglazen flacon met een pompje. De verpakking doet luxe aan, en is daarnaast natuurlijk ook heel makkelijk en hygiënisch in gebruik.

Het pompje maakt doseren heel makkelijk en nauwkeurig. Ik gebruik per keer ongeveer 1,5 pompje.

Alissi Brontë Purissimo Diamond serum

Je gebruikt het serum op een gereinigde huid, vóór je dag- of nachtcrème. Je brengt het masserend aan, waardoor het serum meteen uitstekend door de huid wordt opgenomen. Daarnaast zorgt het ook voor een relax-momentje aan het begin of eind van de dag. En dat kunnen we in deze tijd goed gebruiken, toch?

Het serum heeft een dunne textuur, die het midden houdt tussen een gel en water-achtig. Hierdoor laat hij zich goed verdelen en inmasseren, en voel ik nauwelijks dat ik een ‘extra laagje’ op mijn huid draag. Het product is vrijwel geurloos, er staat dan ook geen parfum op de ingrediëntenlijst.

Een klein nadeel van een serum met een dergelijke textuur, vind ik het feit dat het na het aanbrengen altijd een beetje plakkerig aanvoelt. Dat is ook hier het geval. Dat gevoel verdwijnt meteen op het moment dat je je dag- of nachtcrème eroverheen aanbrengt, het is dus slechts tijdelijk.

Werking

Ik gebruik het Alissi Brontë Purissimo Diamond serum inmiddels een week of vijf. Lang genoeg om te kunnen zeggen wat het voor mijn huid doet dus. Het duurde ongeveer een week of twee voor ik resultaat begon te zien. En dat is eigenlijk al best snel, want vaak duurt het echt wel minstens een maand voor ik de werking van een gezichtsverzorgingsproduct zie of voel.

De belangrijkste verandering die ik zie aan mijn huid is dat ze letterlijk voller oogt. En dan bedoel ik niet die bolle toet door de vele paaseitjes die ik de afgelopen thuiswerk-weken heb gegeten 😉 Nee, mijn huid heeft letterlijk meer volume, meer elasticiteit. Doordat ze voller en elastischer is geworden, heeft ze ook meer glow gekregen, ziet er stralender uit. Als je dat als product voor elkaar krijgt middenin de Corona-crisis, dan moet je wel van goede huize komen toch? Wonderen bestaan niet onder gezichtsverzorgingsproducten, maar dit serum komt er aardig in de buurt!

Het Alissi Brontë Purissimo Diamond serum kost € 59,00 voor 50 ml en is verkrijgbaar in de exclusieve webshop van Alissi Brontë, of bij één van de schoonheidssalons die met dit mooie merk werken. Meer informatie over het merk, de producten en een overzicht van aangesloten schoonheidssalons vind je op de Nederlandse website.

Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

2 Comments on Alissi Brontë Purissimo Diamond serum

 1. bychristiana
  2 mei 2020 at 09:49 (2 jaren ago)

  Ik herken dat ‘plakkerige’ gevoel wel, veel producten met hyaluronzuur hebben dat. Evengoed gebruik ik dagelijks producten met hyaluronzuur, en dan vooral in de avond. Mijn huid ziet er dan ook altijd goed uit.

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  1 mei 2020 at 06:11 (2 jaren ago)

  Ik ken dit merk niet maar door deze fijne review ben ik er wel heel erg nieuwgierig door gebonden…..

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.