Allbidiol 4% CBD olie: aan de cannabisolie?

Een tijdje geleden kreeg ik een perspakket opgestuurd. Dat is op zich niet zo bijzonder, die ontvang ik wel vaker. Maar de inhoud was wel bijzonder: een flesje Allbidiol 4% CBD olie, oftewel cannabisolie. Mijn eerste reactie was: wat gaan we nu beleven? Tot ik het bijbehorende persbericht las, en mijn interesse toch wel erg gewekt werd. Ik vertel jullie er graag wat meer over!

Allbidiol 4% CBD olie

Allbidiol 4% CBD olie

De Cannabisplant is één van de oudste planten op de wereld. Vanaf het moment dat er vegetatie bestaat, is de Cannabisplant er. En al net zo lang wordt deze bijzondere plant gebruikt voor het herstel van de gezondheid van lichaam en geest. Allbidiol 4% CBD olie is nieuw op de Nederlandse markt. Deze olie bevat als basis een EU-gecertificeerde hennepplant, waardoor dit product volkomen legaal aangeboden mag worden aan zowel consumenten als professionals in de medische sector.

Allbidiol 4% CBD olie

Een korte uitleg over het hoe en wat van cannabisolie:

Tot 1930 was cannabis- of hennepolie een algemeen gebruikt natuurlijk middel bij diverse lichamelijke ongemakken. In dat jaar werd echter een ware hetze gestart tegen cannabis, hetgeen leidde tot een algeheel verbod. Het zwakke punt hierbij was de THC in wietolie, hetgeen staat voor tetrahydrocannabinol. Dit is de chemische stof die de psychologische effecten van marihuana veroorzaakt. Het is een component van de cannabisplant waar de gebruiker high of stoned van werd. De laatste jaren wordt cannabisolie, zonder THC, echter steeds vaker ten behoeve van tal van medische doeleinden met ongekend succesvolle resultaten ingezet.

Allbidiol 4% CBD olie

Wat maakt CBD Olie zo bijzonder?

CBD, met als volledige naam cannabidiol, is één van de maar liefst 104 zogeheten cannabinoïden die van nature voorkomen in Cannabis sativa*. CBD wordt gewonnen uit de toppen van de hennepplant. Een cannabinoïde is een stof die zich kan binden aan een zogeheten cannabinoïdereceptor. Cannabinoïdereceptoren zijn een natuurlijk onderdeel van het menselijk lichaam. Deze zijn betrokken bij verschillende fysiologische processen in ons lichaam, waaronder eetlust, de pijnzintuigen, stemmingswisselingen en het geheugen. Cannabinoïden zijn onder meer bekend vanwege hun werking als antioxidant en neuroprotectant. Helaas staat de overheid niet toe in het kader van de nieuwe Europese wetgeving om alle gezondheidsclaims te vermelden. Wel toegestaan is om te vermelden dat CBD-olie helpt voor het centrale zenuwstelsel, de organen en het immuunsysteem.

Volledig natuurlijk

Allbidiol 4% CBD Olie is een volledig natuurlijk product op basis van de hennepplant. Het hoofdbestanddeel is cannabidiol (CBD) uit Cannabis sativa. Daarnaast bevat de CBD olie zuivere hennepzaadolie, deze is afkomstig uit biologische teelt. De CBD olie wordt geproduceerd via een kwalitatief hoogwaardig, zuiver productieproces. Hierdoor is er geen op vervuiling door bijvoorbeeld schimmels, bestrijdingsmiddelen of andere extracten.

Allbidiol 4% CBD olie bevat geen THC. Van deze CBD olie, die geen psychoactieve stoffen bevat, kun je dus niet high of stoned worden en deze leidt ook niet tot gewenning of verslaving. De samenstelling is vrij van alcohol, suiker en conserveermiddelen en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

Allbidiol 4% CBD olie is geschikt voor volwassenen en kinderen. CBD olie kan echter effect hebben op de werking van geneesmiddelen, dus als je medicatie gebruikt, dien je even te overleggen met je arts of apotheker. Ook vrouwen die zwanger willen worden of zijn, of borstvoeding geven, dienen vooraf te overleggen met hun huisarts of apotheker.

Allbidiol 4% CBD olie

Dosering

Doseren van Allbidiol 4% CBD olie gaat heel makkelijk dankzij het pipetje. Ik laat de druppels gewoon rechtstreeks op mijn tong vallen, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook eerst op een theelepeltje doen. Ik vind de smaak van de CBD olie niet echt lekker, hij doet me aan mos denken. Niet dat ik ooit mos heb gegeten, maar het is wel het eerste wat bij me opkomt 😉 Toch is het innemen prima te doen vind ik, vooral omdat het maar 3 druppels zijn. Mocht je de smaak nou echt niet lekker vinden, of lukt het niet om de olie door je kindje te laten innemen, dan kun je de druppels ook probleemloos door eten of drinken mengen. Omdat de opname via de mondslijmvliezen het meest effectief is, laat je de druppels het beste 30 seconden in de mond ‘rusten’ voor je ze doorslikt.

Allbidiol 4% CBD olie kan zo lang als gewenst in genomen worden, 2 à 3 maal daags 1 tot 3 druppels. Indien gewenst kan het aantal druppels later nog verhoogd worden.

En, werkt het ?

Ik neem de Allbidiol 4% CBD olie nu ongeveer zes weken in, volgens de aangegeven dosering. De twee belangrijkste veranderingen die ik bemerk zijn het feit dat ik beduidend rustiger slaap (minder droom) en minder last heb van chaos in mijn hoofd. Daarnaast valt me op dat zo’n beetje iedereen om me heen loopt te hoesten, te proesten, of griep heeft, en dat ik tot nu toe gespaard blijf. Terwijl ik toch altijd wel minstens flink verkouden word iedere winter. Maar het laatste kan ook komen doordat ik begin 2016 een hele flinke griep heb gehad, waardoor ik voldoende anti-stoffen heb opgebouwd voor een paar jaar 😉

Bovenstaande is voor mij genoeg reden om voorlopig door te gaan met het gebruik van de Allbidiol 4% CBD olie. Het is een hele makkelijke, natuurlijke manier om mijn lichamelijke en geestelijke gezondheid te helpen op peil te houden. En vooral bij het laatste is de hulp van de CBD olie van harte welkom. De smaak van vloeibaar mos neem ik daarbij op de koop toe 😉

Allbidiol 4% CBD olie (€ 49,95/10 ml) is verkrijgbaar bij bij apotheken, drogisterijen, reformwinkels en webshops  en via de webshop Direct-help. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

12 Comments on Allbidiol 4% CBD olie: aan de cannabisolie?

 1. chucky1012
  10 januari 2017 at 15:05 (4 jaar ago)

  Wat een goed artikel en zeer uitgebreid.
  Ik vindt het erg interessant.
  Het is dus erg handig en goed.

  Xoxo

  Beantwoorden
 2. Susan van 365daysofhappytantebetsydresses
  10 januari 2017 at 12:48 (4 jaar ago)

  Oh wow klinkt toch wel heel interessant! Wat minder chaos in mijn hoofd en beter slapen zou wel heel fijn zijn. Hoelang heb je nu gedaan met zo’n flesje van 10ml?
  Ik weet dat mijn moeder zich hier ook in verdiept heeft en ook besteld heeft…ook zonder dat ene stofje ;). Volgens mij ook voor haar huidkanker…
  Ik moet me er toch eens in gaan verdiepen, ik gebruik wel medicijnen sinds mijn young stroke dus zal het zowiezo even moeten navragen of dat okay is. Knuff!

  Beantwoorden
 3. Astrid
  10 januari 2017 at 07:51 (4 jaar ago)

  Ik heb hier al heel veel over gelezen, klinkt heel interessant vind ik. Als de baby er straks is, wil ik het ook gaan testen voor mijn reumaklachten. Ben heel benieuwd!

  Beantwoorden
 4. Miranda
  10 januari 2017 at 07:05 (4 jaar ago)

  Wat een bijzonder product, leuk dat je er een review over schrijft.
  Ik zou zo’n product niet durven proberen denk ik maar het is fijn om te lezen dat het voor jou positief werkt. En blijkbaar kan het ook goed samen met de Bach bloesem druppels die je gebruikt.

  Beantwoorden
 5. Mireille
  9 januari 2017 at 23:10 (4 jaar ago)

  Top dat je ervan goed op reageert.

  Beantwoorden
 6. Colinda
  9 januari 2017 at 18:39 (4 jaar ago)

  Klopt dat het voor rust en chaos in het hoofd goed werkt en ook bij mij voor mijn fibromyalgie heb ik baat bij cbd druppels. W

  Beantwoorden
 7. Yvonne
  9 januari 2017 at 17:27 (4 jaar ago)

  Fijn dat je verschil merkt, ik heb er nog niet eerder over gehoord.

  Beantwoorden
 8. manon
  9 januari 2017 at 16:59 (4 jaar ago)

  Ik heb hier veel over gehoord en bij sommige werkt het wel en bij sommige niet.

  Beantwoorden
 9. Marja
  9 januari 2017 at 15:14 (4 jaar ago)

  Bij mij helpt het de pijn in mijn artritisknieën draaglijk te houden en als bijkomend effect: minder migraine-aanvallen.

  Beantwoorden
 10. Claudia Diependaal
  9 januari 2017 at 15:14 (4 jaar ago)

  Bij mij werkt het helaas niet. Ik heb MS. Je kunt t nog beter ONDER je tong druppelen dan erop. Blij dat t voor jou werkt. Maar waarom ben je het gaan gebruiken?

  Beantwoorden
  • Natasja
   9 januari 2017 at 16:11 (4 jaar ago)

   Ik heb het getest om te kijken of het mij ondersteuning kon geven voor mijn geestelijke gesteldheid.

   Beantwoorden
 11. Mariëlle
  9 januari 2017 at 14:24 (4 jaar ago)

  Wow wat bijzonder haha! Super fijn dat het zo goed werkt 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.