Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream SPF 50+

Sinds kort is Nederland weer een prachtig natuurlijk zonnebrandmerk rijker: Alphanova Sun. Als je het mij vraagt, kunnen er niet genoeg van dit soort merken zijn. De afgelopen jaren is de kwaliteit van natuurlijke zonbescherming enorm verbeterd. Zo hoef je bijvoorbeeld echt niet meer met een witte waas op je huid rond te lopen. Vandaag laat ik je de Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream zien. Dit is een product wat niet alleen de huid van je gezicht met een SPF 50 beschermt, maar haar ook meteen een stralende look belooft!

Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream

Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream SPF 50+

Zeker op een gevoelige huid wil je liever geen chemische producten gebruiken. En dat hoeft ook helemaal niet. De zonproducten van Alphanova Sun zijn 100% natuurlijk en bevatten geen synthetische geur- en kleurstoffen. Ze bevatten minerale zonnefilters, die als bijkomend voordeel hebben dat ze geen witte waas achterlaten en werken vanaf het moment dat je ze op de huid aanbrengt. Ideaal, want de traditionele zonproducten werken pas nadat ze door de huid zijn opgenomen, ongeveer een half uur na het insmeren.

Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream

Net als alle andere producten van dit merk is Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream 100% natuurlijk, en veilig voor de zee en het koraal. Nu hoor ik je denken: wat hebben de zee en het koraal met zonnebrandproducten te maken? Dat is eigenlijk heel simpel: sta je er weleens bij stil hoeveel mensen op een zomerse dag wereldwijd in de zee zwemmen? En hoeveel zonnebrand zij met zijn allen op hun huid gesmeerd hebben? Zonnebrand waarvan het grootste deel bij een verkoelende duik zo de zee in spoelt. En als het dan om producten gaat met chemische filters, dan snap je wel dat dat niet goed is voor de zee en het koraal.

Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream

Ingredienten

Naast een hoge bescherming tegen de schadelijke stralen van de zon, bevat Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream ook veel verzorgends en goeds voor je huid. Jojoba olie verzacht en voedt de huid en is rijk aan vitamine E. Het werkt ontstekingremmend, bacteriedodend en beschermt tegen UV stralen. Door zijn lichte textuur wordt Jojoba olie makkelijk door de huid opgenomen.

Tamuanu olie (afkomstig van de Calophyllum inophyllum plant) werkt celvernieuwend, wondgenezend en bevordert de aanmaak van nieuwe, gezonde huid. Aloe Vera werkt verzachtend, verkoelend en genezend op de huid. Monoï-olie geeft de Tinted Cream haar heerlijke, zomerse geur.

100% van de ingrediënten is natuurlijk, en 30% is afkomstig van biologische landbouw. Het product mag zich dan ook ECOCERT gecertificeerd noemen.

Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream

De tube van 50 gram neemt niet veel ruimte in beslag in je toilettas of handtas. Zo kun je de Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream dus heel eenvoudig overal mee naar toe nemen.

Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream

De tube ziet er lekker opvallend en zomers uit, en is helemaal hip in ‘Finding Dory’ stijl 🙂

Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream

De formule is vrij dun van textuur, let even goed op dat je niet te hard in de tube knijpt, want dan loopt de Tinted Cream er te enthousiast uit 😉

Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream

Gebruik en werking

Je gebruikt Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream eigenlijk als een BB cream. Het is niet nodig om er een dagcrème onder aan te brengen, maar als je dit prettiger vindt, kan dit natuurlijk wel. Groot voordeel van de Tinted Cream vind ik het feit dat de SPF meteen werkt, en je dus niet een half uur hoeft te wachten voor je de zon in gaat.

Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream

Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream

De Tinted Cream laat zich makkelijk verdelen, maar oogt zo op mijn hand wel een tintje te donker voor mijn gevoel. Ik was dan ook benieuwd hoe hij op mijn gezicht zou uitpakken. Dat laat ik je natuurlijk zien:

Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream

Het effect in drie stappen

Hier draag ik niets, alleen een beetje dag- en oogcrème. Ik gebruik eigenlijk altijd een dagcrème onder een BB-cream, dus dat heb ik bij de Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream ook gedaan.

Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream

En hier heb ik de Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream aangebracht. Hij is voor mijn huid net een ietsiepietsie te donker, maar het kan net. Zeker als ik dadelijk de rest van mijn make-up heb aangebracht. Voor een lichte huid is hij daardoor niet echt geschikt, en volgens mij zijn er ook geen verschillende tinten verkrijgbaar. Dat vind ik dan wel jammer. Maar wie weet, in de toekomst? De Tinted Cream heeft een vrij glimmende finish, maar ook dat werk ik zo met de rest van mijn make-up wel bij. Ik vind het resultaat zeker niet verkeerd!

Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream

En hier heb ik de Tinted Cream afgepoederd en de rest van mijn make-up aangebracht. Ik vind het er goed uitzien hoor, ik ben onder de indruk! Ik vind dat mijn gezicht een hele mooie, natuurlijke zomerse glow heeft. Wat wel opvalt, is het feit dat mijn huid gedurende de dag wat sneller gaat glimmen dan met een foundation. Maar dat is voor een zonnebrandproduct niet echt ongebruikelijk. Een beetje poeder heeft dat probleem snel weer verholpen. Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream beschermt mijn huid echt uitstekend tegen de zon, en dat vind ik een prettige gedachte.

Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream is waterproof, maar net als bij andere zonnebrandproducten is het verstandig een keer opnieuw te smeren als je er echt mee gaat zwemmen, of bijvoorbeeld door sporten veel zweet.

Verkrijgbaarheid

Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream is verkrijgbaar in de webshop van SoloBioMooi, je vindt hier ook de andere producten van dit veelbelovende natuurlijke zonnebrandmerk. De prijs van € 16,99 vind ik een hele nette, eigenlijk best lage, prijs voor een product van deze kwaliteit. Er is ook een variant zonder tintje, die biedt verder dezelfde bescherming en voordelen voor je huid.

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

5 Comments on Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream SPF 50+

 1. sabien
  20 maart 2018 at 11:45 (4 jaren ago)

  Hallo, ik overweeg ook om de zonnecreme met kleurtje aan te schaffen.Maar ik vermoed dat die voor mij ook te donker zal zijn. Ideetje : Zou je geen 2 tubes kunnen mengen ? Van hetzelfde merk, ééntje met wat kleur en ééntje zonder kleur. Op die manier kan je misschien de teint wat lichter maken én ben je ook goed beschermd.

  Beantwoorden
 2. Hilde
  7 juli 2016 at 16:12 (6 jaren ago)

  Die zou voor mij veel te donker zijn, jammer dat ze niet lichtere tintjes hebben…Het liefst gebruik ik zonnebrand op mijn gezicht met daarna niet veel makeup op….Dus ga ik toch vaak voor kleurloos en dan een bbcream oid eroverheen. Bij jou staat ie mooi met je makeup eroverheen!

  Beantwoorden
 3. Mireille
  7 juli 2016 at 07:33 (6 jaren ago)

  Mooi product en als je straks wat meer kleur hebt is de tint prima denk ik.

  Beantwoorden
 4. marije
  7 juli 2016 at 06:45 (6 jaren ago)

  Geeft je zeker een mooie glow en wat goed dat ze aan het koraal en sea life denken.

  Beantwoorden
 5. chucky1012
  7 juli 2016 at 06:17 (6 jaren ago)

  Prachtige teint!
  Fijne en zeer duidelijke review.
  Ik ken het niet.
  Lijkt me zo fijn door de Monoï-olie.
  Goed dat het verkoelend werkt.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.