AlphaVit Serotonine Booster helpt je de winter door!

Onlangs gaf ik je al wat tips over hoe je beter de donkere wintermaanden doorkomt. Eén van de tips die ik deelde, was het innemen van extra vitamines. Vlak daarna ontving ik een persbericht over de AlphaVit Serotonine Booster, die belooft je vrolijk en fit de winter door te helpen. Ik was erg nieuwsgierig naar de werking hiervan, en vond het dan ook super leuk dat ik het mocht testen en reviewen. Ik neem de tabletten inmiddels een aantal weken in, en vertel je er vandaag wat meer over!

AlphaVit Serotonine BoosterAlphaVit Serotonine Booster

Sinds ik zelf voor de buitenwereld uitspreek dat ik in de wintermaanden vaak moe en wat neerslachtig ben, hoor ik het steeds meer om me heen. Vooral het gebrek aan zonuren en daardoor een gebrek aan vitamine D zorgen ervoor dat je energie, maar ook je weerstand in de winter vaak op een laag niveau zit. Voldoende beweging in de buitenlucht helpt al heel veel, maar ik weet inmiddels dat een goed voedingssupplement je écht fitter en vrolijker de winter door helpt.

AlphaVit Serotonine BoosterDe AlphaVit Serotonine Booster tabletten bevatten onder andere vitamines B1, B3, B6, C en D3. Deze zorgen ervoor dat je meer energie hebt in de wintermaanden. Maar Serotonine Booster bevat daarnaast nog meer, en daarin schuilt ook meteen de kracht van deze tabletten. 5-HTP is een stof afkomstig uit de zaden van de Zuid-Afrikaanse Griffonia. 5-HTP is de directe voorloper van serotonine. Je lichaam hoeft het alleen nog maar om te zetten. Het kruid is goed voor het zenuwstelsel en daardoor uitermate geschikt om somberheid en neerslachtigheid te bestrijden.

AlphaVit Serotonine Booster100% natuurlijk

AlphaVit Serotonine Booster bevat 100% natuurlijke bestanddelen. Naast de eerder genoemde werkstoffen bevat het ook nog het essentiële aminozuur L-tryptofaan. Dit is een stof die niet door het lichaam wordt aangemaakt. Net als Griffonia is L-tryptofaan een voorloper van serotonine, wat een positieve werking heeft op je geheugen, stemming en zelfs je zelfvertrouwen. En ja, ik ben er inmiddels van overtuigd dat deze twee ingrediënten écht een wezenlijk verschil maken.

AlphaVit Serotonine BoosterEén verpakking AlphaVit Serotonine Booster bevat 60 tabletten. Per dag neem je 1 of 2 tabletten in, je doet dus 1 à 2 maanden met één verpakking. Ik heb ervoor gekozen om de eerste week 2 tabletten per dag in te nemen, als een echte boost. Daarna ben ik overgestapt op 1 tablet per dag, en dat bevalt mij tot nu toe prima. Je neemt de tablet(ten) ’s ochtends in met wat water, op een nuchtere maag. Hoewel de tabletten best groot zijn, slikken ze heel makkelijk door. Ik heb nog niet één keer gehad dat een tablet bleef hangen in mijn keel, terwijl ik dat met ronde paracetamol tabletten bijvoorbeeld wel regelmatig heb.

AlphaVit Serotonine BoosterWerking

Toen ik begon met de AlphaVit Serotonine Booster tabletten, had ik echt een flinke dip. Tijdens de voor mij en Benthe veel te warme zomer heb ik veel meer binnen gezeten dan normaal, en dus geen extra zontamientjes kunnen opdoen. Aan het eind van de zomer werd Benthe bovendien erg ziek, wat me veel zorgen en daardoor weer extra energie kostte. Dus eind oktober was ik moe, sippig en dippig en kostten alle extra dingen me ontzettend veel moeite.

Ik begon met twee tabletten Serotonine Booster per dag, gedurende een week. Volgens mijn contactpersoon bij AlphaVit kon ik na 1 à 2 weken al verschil merken, en dat was inderdaad het geval. Ik voelde me al snel fitter, vrolijker en minder neerslachtig. Na een week ben ik overgestapt naar één tablet per dag, dat is voor mij een uitstekende ‘onderhoudsdosis’.

Het resultaat

Toen ik dit artikel ging schrijven en er dus het persbericht weer bij pakte, had ik een echt ‘verhip!’-momentje. Ik las toen namelijk dat AlphaVit Serotonine Booster niet alleen je stemming en geheugen aanzienlijk verbetert, maar ook je zelfvertrouwen. En ook daar merk ik echt een enorme verbetering. Ik durf meer, schiet niet meteen bij een kleine tegenslag in een dip en heb de boel gewoon veel beter onder controle.

Zo maakte ik me al weken druk over de vuilcontainer die ik in het najaar en winter in het donker aan de straat moet zetten. Het gangetje waar ik doorheen moet, is niet verlicht en dus echt pikkedonker. Bovendien had ik in het najaar een paar keer een muis in mijn tuin zien lopen, dus ik durfde gewoon echt niet meer in het donker naar buiten. Maar toen daar eenmaal de eerste keer was dat ik echt in het donker de tuin, én het gangetje door moest, heb ik nergens bij nagedacht en heb het gewoon gedaan. Alsof het de normaalste zak van de wereld was. Wat het natuurlijk ook is, maar als ik minder energie heb, zie ik gewoon heel snel beren (of muizen) op de weg.

Wat ben ik blij dat ik deze Serotonine Booster heb ontdekt en mocht testen! Ik merk ook echt heel goed verschil met de vitamines (B en D) die ik vorig jaar winter innam, en deze Serotonine Booster, met de extra toevoegingen. Je begrijpt dat ik de komende maanden sowieso de tabletten blijf slikken, en misschien gedurende de zomer ook wel gewoon.

AlphaVit Serotonine Booster is exclusief verkrijgbaar via de website van AlphaVit. Een verpakking bevat 60 tabletten (goed voor 1 tot 2 maanden) en kost € 29,95.

Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

3 Comments on AlphaVit Serotonine Booster helpt je de winter door!

 1. Miranda Aerts
  22 december 2018 at 07:23 (4 jaren ago)

  Wat een waardevolle aanvulling van vitamines, njet echt een verbazingwekkend (snel) resultaat, begrijp ik uit jouw review.

  Beantwoorden
 2. Cindy
  19 december 2018 at 13:54 (4 jaren ago)

  Ik heb zelf erg goede ervaringen met 5-HTP, ben ze van de zomer gaan slikken, toen ik depressief was (gevolg van burnout)
  Was niet depressief genoeg voor anti-depressiva zeg maar (gelukkig niet!) maar moest wel even een hulpmiddeltje hebben. Heb er veel baat bij gehad.
  Slik nu zelf alleen B12 en D3 en multivitamine. D3 om de winterdip te voorkomen. Maar merk nu ik jouw stukje zo lees dat ik momenteel (haat de donkere dagen voor kerst… en heb hekel aan de winter ook) wel weer 5-HTP kan gebruiken. Dus pak ze er ook maar weer even bij. Mijn herstel gaat ook niet echt super, dus is wel weer even goed voor me.

  Beantwoorden
 3. bychristiana
  19 december 2018 at 07:43 (4 jaren ago)

  Wat ontzettend positief om te lezen dat het zo goed voor jou werkt! Ik had hier eigenlijk nog nooit van gehoord, dat zulk soort supplementen bestaan, maar het klinkt eigenlijk allemaal wel heel logisch. Ik heb zelf ook zo’n vreselijke dip gehad toen het opeens zo koud en veel sneller donker werd, en net als jij heb ik veel mensen om me heen er ook over horen ‘klagen’. Nu voel ik me eigenlijk al weer helemaal prima, maar herkenbaar is het dus zeker.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.