Amanprana Lavendula Lichaamsolie

Het merk Amanprana stond al een tijdje op mijn verlanglijstje van merken die ik wilde uitproberen. Amanprana staat voor “serene levenskracht”, in het Sanskriet betekent “Aman” vrede of rust, terwijl “Prana” voor levenskracht staat. De filosofie van Amanprana is dan ook: “Je levenskracht op een serene wijze ondersteunen en versterken, zonder lichaam en geest geweld aan te doen, zacht en zonder excessen”. Van dit fantastische merk mocht ik de Amanprana Lavendula Lichaamsolie uitproberen, en ondervinden wat er zo bijzonder is aan de producten van Amanprana.

Amanprana Lavendula Lichaamsolie

Amanprana Lavendula Lichaamsolie

Amanprana Lavendula Lichaamsolie: 100% natuurlijk

Alle producten van Amanprana, zo ook de Amanprana Lavendula Lichaamsolie, zijn 100% natuurlijk, vegan en eetbaar! Niet voor niets is het Amanprana motto “Alleen als je het kan eten, kan je het op je huid aanbrengen”.  Producten die je op je huid aanbrengt, worden namelijk deels opgenomen door het lichaam. En dus kan een product wat niet geschikt is om te eten, onmogelijk goed voor je zijn, volgens Amanprana. Ik heb een likje genomen van de lichaamsolie, die verrassend zoet en zacht smaakte.

Amanprana Lavendula Lichaamsolie

Amanprana Lavendula Lichaamsolie

Amanprana Lavendula Lichaamsolie: ook mooi aan de buitenkant

Amanprana besteedt niet alleen aandacht aan de producten zelf, ook de verpakking wordt met zorg gekozen. Zo worden de producten waar mogelijk in glas verpakt, en gebruikt men ecologisch papier voor de etiketten, die bedrukt worden met plantaardige inkt.

Amanprana Lavendula Lichaamsolie

Amanprana Lavendula Lichaamsolie: 98,32% biologische ingrediënten

Je hebt lichaamsolie, en je hebt lichaamsolie. Amanprana Lavendula Lichaamsolie is gewoon letterlijk pure verwennerij. Amandelolie, olijfolie, abrikozenpitolie, rode palmolie, bergamot en essentiële oliën beschermen je huid, brengen de vochtbalans op peil en verhogen de elasticiteit en zachtheid van je huid. Tevens ondersteunt de olie het herstellend vermogen van je huid.

Amanprana Lavendula Lichaamsolie

Amanprana Lavendula Lichaamsolie

Amanprana Lavendula Lichaamsolie: textuur, geur en werking

Amanprana Lavendula Lichaamsolie is een enorm zachte olie, hij voelt echt als zijde op mijn huid. Hij laat zich daardoor heel goed verdelen, en wordt vrijwel direct door mijn huid opgenomen. Ik kan hem zelfs ’s ochtends gebruiken als ik enige haast heb, want hij laat geen glibberig laagje achter op mijn huid. De olie is zo dun en geconcentreerd, dat hij heel zuinig is in gebruik.

De geur is onmiskenbaar lavendel, maar dan in een hele pure vorm. De Lavendula lijn van Amanprana biedt emontionele ondersteuning, is ontspannend en zorgt voor een goede nachtrust. Ik gebruik hem echter niet alleen ’s avonds, ik vind het ook een hele fijne olie om de dag ontspannen te beginnen. Mijn huid voelt door de olie heel zacht en gevoed aan, en krijgt een mooie, subtiele glans.

Amanprana Lavendula Lichaamsolie

Amanprana Lavendula Lichaamsolie is niet echt goedkoop, hij kost € 39,95 voor 200 ml, maar ik vind dat je je zo af en toe best eens mag verwennen met een puur, luxe product als dit. Misschien een leuke tip voor Valentijnsdag? Je kunt hem namelijk ook als massage-olie gebruiken, dus dan heb je er dubbel plezier van 😉

 

5 Comments on Amanprana Lavendula Lichaamsolie

 1. Mireille
  8 februari 2014 at 10:21 (8 jaren ago)

  O ik hou zo van lavendel. Klinkt heerlijk.
  Ik wil zon, Frankrijk en lavendel en het liefst NU.

  Beantwoorden
 2. Vera
  8 februari 2014 at 08:54 (8 jaren ago)

  Leuk om te lezen. Ik heb de Nerolina lichaamsolie, maar die vind ik helemaal niet geschikt als massageolie. Grappig dat er dan toch nog best wat verschil in eigenschappen is tussen deze twee oliën.

  Beantwoorden
  • Natasja
   8 februari 2014 at 22:13 (8 jaren ago)

   Ik zag inderdaad jouw review (ook vandaag, hihihi!) over de Nerolina lichaamsolie, waar ik nu ook wel erg benieuwd naar ben geworden!

   Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  8 februari 2014 at 07:49 (8 jaren ago)

  Een echte beautie, dit product! Wat fijn dat je die hebt mogen testen, het klinkt heel erg goed wat de werking van dit product is.

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Amanprana Lavendula Lichaamsolie

 1. […] vertelde al eens eerder over Amanprana, een heel bijzonder merk binnen de biologische cosmetica. Vandaag laat ik je Amanprana Scrub […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.