Amanprana Rudolf: het gezonde alternatief voor Vicks

We zitten er middenin: het verkoudheidsseizoen. Ik weet niet wat ik erger vind: keelpijn, hoesten of een verstopte neus. Sinds ik vorige winter vier maanden aan een stuk voor zeehond heb gespeeld (waarbij de huisarts aan het eind zei: “tja, ik denk dat het toch kinkhoest geweest is”), heb ik heel vaak last van een verstopte neus, vooral ‘s ochtends bij het opstaan. Er zijn natuurlijk neussprays zoals Otrivin, of Vicks Vaporub, maar dat zijn, ondanks het feit dat ze heus wel werken, meestal niet de meest gezonde middeltjes, vanwege de ingrediënten die ze bevatten. Vandaag vertel ik je over een gezonder alternatief: Amanprana Rudolf! kruidenbalsem.

Amanprana Rudolf

Amanprana Rudolf! kruidenbalsem

Waar de eerder genoemde producten isolaten en synthetische geurimitaties bevatten, is Amanprana Rudolf! kruidenbalsem puur natuur, en op basis van extra vierge kokosolie en carnaubawas (en dus niet op basis van vaseline) en bevat natuurlijke, biologische etherische oliën. Als je bedenkt dat een groot deel van wat we op onze huid smeren, uiteindelijk ook in de bloedbaan terecht komt, klinkt dit wel een stuk beter, toch?

Amanprana Rudolf

Amanprana Rudolf! kruidenbalsem bevat de volgende etherische oliën:

 • Ravintsara (kamfer) – antiviraal en antibacterieel
 • Wintergreen – goed voor spieren en gewrichten
 • Eucalyptus – brengt verlichting bij verstopte neus
 • Tijm – verhelpt verkoudheid en hoofdpijn
 • Akkermunt -pakt luchtwegenproblemen en verkoudheid aan
 • Salie – bestrijdt griep, hoesten en verkoudheid
 • Ceder – verzacht de huid
 • Pepermunt – zuivert, antiseptisch en antibacterieel
 • Kruidnagel – verzacht de pijn en tegen virussen
 • Kaneel – geeft warmte en energie

Wauw, dat klinkt gewoon als een echt wondermiddeltje!

Amanprana Rudolf

Amanprana Rudolf! kruidenbalsem zit in een enorm leuke en schattige (eco)verpakking. Alleen hierom zou ik al liever Rudolf! gebruiken dan een saaie Otrivin neusspray, hihihi! Het potje is lekker handzaam, zodat je het ook makkelijk mee in je handtas kunt nemen (al zou ik er dan voor de zekerheid wel een plastic zakje omheen doen).

Amanprana Rudolf! is voor vele doeleinden te gebruiken: Om de luchtwegen open te maken bij verkoudheid, om slaapapneu en snurken te verminderen, om dieper adem te kunnen halen tijdens het sporten, mediteren of zingen, om vrij te ademen en te ontspannen, of om verlichting te bieden na een fysieke dip. Ik gebruik het ‘s avonds voor het slapen gaan, omdat ik ‘s nachts en ‘s ochtends vroeg het meeste last heb van een verstopte neus.

Je brengt Rudolf! kruidenbalsem aan boven je bovenlip, op je borst, op je hals of tussen je schouderbladen, zoveel als nodig is. Ik gebruik het boven mijn bovenlip, en daarvoor heb ik echt maar heel weinig nodig, Rudolf! is een sterk spulletje. Voor een goede, ontspannen nachtrust kun je Rudolf! aanbrengen op je voetzolen.

Amanprana Rudolf!

Waar bijvoorbeeld Vicks Vaporub een heel stugge textuur heeft die letterlijk als een laagje op je huid blijft liggen, heeft Rudolf! een heel zachte, bijna vloeibare textuur, die heel fijn en makkelijk verdeelt en uitsmeert, dankzij de kokosolie en carnaubawas. Deze verzorgende ingrediënten zorgen er bovendien voor dat je huid verzorgd, verzacht en beschermd wordt, zelfs als je bij een verkoudheid veelvuldig je neus moet snuiten. Na het aanbrengen voel ik Rudolf! niet meer op mijn huid (ok, dat klinkt best een beetje gek, hahaha!), en dat vind ik een groot pluspunt.

Rudolf! heeft een fris-kruidige geur die, zeker in het begin als je de kruidenbalsem net aanbrengt, best scherp is. Zeker omdat ik hem onder mijn neus gebruik, moest ik daar in het begin wel even aan wennen. Maar al vrij snel na het aanbrengen wordt de geur wat milder, ik heb er verder geen last van.

Amanprana Rudolf!

Al na een paar dagen Rudolf! gebruikt te hebben, merkte ik ‘s ochtends bij het opstaan opeens dat ik gewoon vrijuit kon ademen, dat mijn neus open was en ik alle lekkere geuren van de producten op mijn badkamer weer gewoon rook. Wat een genot! Sindsdien gebruik ik Rudolf! kruidenbalsem niet meer iedere avond, maar wanneer ik merk dat mijn neus weer wat dichter zit (afhankelijk van het weer). Ik vind het echt een aanrader bij verkoudheid en/of een verstopte neus, maar ook als je bijvoorbeeld in een droge omgeving werkt (airco) biedt Rudolf! verlichting. En ben je verslaafd aan neusspray? Neem dan ook zeker even een kijkje via onderstaande link, je vindt daar advies hoe Rudolf! je van je verslaving kan afhelpen!

Amanprana Rudolf! kruidenbalsem is niet goedkoop (€ 23,95/5 ml) maar ik vind het wel een véél beter alternatief dan de (weliswaar goedkopere) producten zoals Vicks en Otrivin, en daarnaast is Rudolf! dankzij de soepele textuur vele malen zuiniger in gebruik dan Vicks. Rudolf! is te koop via de webshop van Amanvida.

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

11 Comments on Amanprana Rudolf: het gezonde alternatief voor Vicks

 1. Mieke
  17 januari 2016 at 01:28 (5 jaar ago)

  Dat lijkt me echt super spul, zeker omdat het zo natuurlijk is.

  Beantwoorden
 2. Annette
  16 januari 2016 at 17:04 (5 jaar ago)

  Enorm leuke verpakking en de inhoud klinkt ook heel goed. Ik ga hem noteren.

  Beantwoorden
 3. Manon
  16 januari 2016 at 17:02 (5 jaar ago)

  Wel prijzig, maar ziet er ontzettend schattig uit

  Beantwoorden
 4. Babs
  16 januari 2016 at 11:30 (5 jaar ago)

  Wat een schattig en heerlijk product is dit.
  Ik sta zo vaak op met een verstopte neus (en heb dan steevast ook hoofdpijn). Bij mij staat een neusspray naast mijn bed, maar dit is een beter alternatief.

  Beantwoorden
 5. Mariëlle
  16 januari 2016 at 10:40 (5 jaar ago)

  Kijk zo leer ik weer, ik had er natuurlijk nooit bij stil gestaan dat ik heeeel soms ook vicks gebruik en dat dat ook niet al te best is. Deze ga ik onthouden!

  Beantwoorden
 6. Miranda Aerts
  16 januari 2016 at 10:10 (5 jaar ago)

  Wat een schattige verpakking!
  Het klinkt erg goed, helpt het ook tegen keelpijn?

  Beantwoorden
  • Natasja
   16 januari 2016 at 12:47 (5 jaar ago)

   Dat weet ik niet, ik heb nog geen keelpijn gehad in de test-periode 😉

   Beantwoorden
 7. Cindy
  16 januari 2016 at 08:12 (5 jaar ago)

  Wat een schattige verpakking zeg. Ben zelf bijna nooit verkouden (laat ik het afkloppen…) maar zal deze even onthouden.

  Beantwoorden
 8. mireille
  16 januari 2016 at 08:04 (5 jaar ago)

  De verpakking alleen al. Denk wel dat veel mensen Rudolf laten liggen vanwege de prijs. Op z’n Bels Amai zeg € 23,95 voor een balsem. Gelukkig heeft hier heel de familie niet zo gauw last van verkoudheid.

  Beantwoorden
  • Natasja
   16 januari 2016 at 12:46 (5 jaar ago)

   Ik denk dat het net als met huidverzorging is: goede ingrediënten hebben nu eenmaal een hogere kostprijs dan ingrediënten die niets doen 😉

   Beantwoorden
 9. chucky1012
  16 januari 2016 at 06:17 (5 jaar ago)

  Dat klinkt als een goed wondermiddel tegen een verkoudheid en griepje!
  Wat een schattige verpakking.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.