Andrélon Oil and Care 1 minuut masker met Marokkaanse Arganolie

Van nature heb ik geen droog haar. Maar sinds ik mijn haar regelmatig verf, merk ik dat goed aan de conditie van mijn haar en kan het wel wat extra intensieve verzorging gebruiken. De afgelopen weken gebruikte ik het Andrélon Oil and Care 1 minuut masker, met Marokkaanse Arganolie.

Andrélon Oil and Care 1 minuut masker

De Oil and Care lijn van Andrélon is speciaal voor droog en pluizig haar ontwikkeld. De unieke formule met diverse oliën, waaronder Marokkaanse Arganolie, verzorgt en voedt je haar intensief. De olie wordt snel door je haar opgenomen, waardoor je haar weer zacht aanvoelt en haar natuurlijke glans terugkrijgt.

Andrélon Oil and Care 1 minuut masker

Volgens de verpakking kun je het masker iedere dag gebruiken, en hoeft het slechts 1 minuut in te trekken. In deze zin staan drie dingen, die elkaar voor mijn gevoel een beetje tegenspreken: masker, iedere dag, 1 minuut. Naar mijn mening is een masker iets wat je 1, hooguit 2 keer per week gebruikt. Sterker nog: de meeste haarmaskers mág je niet eens vaker gebruiken. Daarnaast vind ik 1 minuut inwerktijd voor een masker een beetje kort. Ik vind de naam dan ook een beetje raar gekozen, ik had liever gezien dat ze het een intensieve conditioner hadden genoemd, dat dekt de lading meer, vind ik.

Andrélon Oil and Care 1 minuut masker

Andrélon Oil and Care 1 minuut masker: de ingrediënten

Dit is de ingrediëntenlijst van het Oil and Care masker. Opvallend (althans, voor een merk als Andrélon vind ik dit opvallend) is het feit dat de oliën vrij ver vooraan in de lijst staan, wat betekent dat het percentage wat er aan deze oliën in zit, vrij hoog is. De oliën die er in zitten, zijn: amandelolie, kokosolie en arganolie. Verder bevat het 1-minuut masker ook de nodige siliconen, wat bij dit soort producten vaak voor het gladde gevoel zorgt na gebruik.

Andrélon Oil and Care 1 minuut masker

Het Andrélon Oil and Care 1 minuut masker zit in de bekende paarse tube, met een grote klikdop. Handig in gebruik, alleen loopt de dop altijd vol met water als ik zo’n tube onder de douche gebruik, met als gevolg dat als ik de tube scheef houd, dit water er uit loopt en de badkamervloer (of de vloer van de overloop) nat wordt. Echt, ik leer dat nooit, om dit soort tubes gewoon recht te houden als ik ze buiten de douche oppak.

Andrélon Oil and Care 1 minuut masker

Andrélon Oil and Care 1 minuut masker: gebruik en werking

Het Andrélon Oil and Care 1 minuut masker is een vrij dikke, romige substantie. De geur is heerlijk: zacht en zoet. Je brengt het masker aan na het wassen en laat het dan dus slechts 1 minuut inwerken. Daarna spoel je het grondig uit.

Mijn haar voelt na gebruik van het masker lekker zacht (en ruikt heerlijk <3). In eerste instantie denk ik dat dit voornamelijk door de aanwezige siliconen komt, maar na het masker wat langer iedere dag gebruikt te hebben, ziet mijn haar er beduidend glanzender uit en voelt het zachter dan voorheen. De oliën doen dus wel degelijk hun werk. Ik vind het dan ook een fijn product, al blijft het jammer dat er zo veel siliconen in verwerkt zitten.

Het Andrélon Oil and Care 1 minuut masker kost € 3,99 voor 180 ml, en is te koop bij alle bekende drogisterijen.

 

4 Comments on Andrélon Oil and Care 1 minuut masker met Marokkaanse Arganolie

 1. Roxanne
  9 juni 2013 at 21:48 (9 jaren ago)

  Ik vind dit een erg fijn masker! Het houdt mijn krullen goed in bedwang en het ruikt ook zo lekker 😀

  Beantwoorden
 2. marion
  9 juni 2013 at 19:51 (9 jaren ago)

  vind hem wel fijn, niet heel speciaal maar wel goed!

  Beantwoorden
 3. Nathalie
  8 juni 2013 at 10:57 (9 jaren ago)

  Klinkt als een fijn masker!

  Beantwoorden
 4. Beautyjuf
  8 juni 2013 at 08:03 (9 jaren ago)

  Dit haarmasker staat op dit moment ook bij mij onder de douche 🙂 Erg fijn, maar veel siliconen! Mijn haren worden er ietsiepietsie slapper van 🙁

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.