Annemarie Börlind Body Lind Fresh Body Scrub

In 2016 heb ik kennis mogen maken met het prachtige merk Annemarie Börlind. Een gezichtscrème staat in mijn voorraadkast te trappelen van ongeduld om getest te gaan worden (gaat deze maand gebeuren), maar vandaag laat ik je eerst een lichaamsverzorgingsproduct zien. Annemarie Börlind Body Lind Fresh is een heerlijke, luxe aanvoelende body scrub waarmee je je huid helpt de winter door te komen!

Annemarie Börlind Body Lind Fresh
Annemarie Börlind – het merk

Het merk Annemarie Börlind bestaat al sinds 1959 en is gevestigd in het Zwarte Woud in Duitsland. Het merk combineert wetenschap, respect voor de natuur en het milieu en sociale betrokkenheid. Natuurlijke, effectieve ingrediënten vormen de basis voor moderne, natuurlijke cosmetica met een uiterst effectieve werking. Waar mogelijk zijn de grondstoffen afkomstig uit gecontroleerde biologische teelt of uit wildcollecties. De hoogwaardige grondstoffen worden vervolgens tot innovatieve producten verwerkt.

Annemarie Börlind Body Lind Fresh
Annemarie Börlind Body Lind Fresh Body Scrub

Annemarie Börlind Body Lind Fresh is een verzorgingslijn op basis van vijgenextract (love it!) en oliën, die de huid helpen het vochtgehalte op peil te houden. De producten hebben een geur die tegelijk fris én rustgevend is, de toegevoegde oliën maken de huid glad en zacht. Een lijn waar ik alleen al aan de hand van de omschrijving verliefd op zou kunnen worden!

Annemarie Börlind Body Lind Fresh
Scrubben is voor mij bepaald geen straf, ik ben er dol op. Zeker als het met een mooi product als Annemarie Börlind Body Lind Fresh Body Scrub is. Niet alleen verwijder je met scrubben dode huidcellen, waardoor je huid zachter en gladder wordt. Ook stimuleer je de bloedsomloop, waardoor je huid in zijn geheel gezonder en mooier wordt.

Het voornaamste ingrediënt is Maïs olie, wat een hoog gehalte aan essentiële vetzuren en vitamines heeft. Maïs olie verzacht de huid en maakt haar glad. Daarnaast bevat de Body Scrub zeezout uit Bretagne, Bamboekorrels, Rozemarijn-extract, Zonnebloemolie en Duindoornextract. Deze laatst beschermt, verzacht, kalmeert en hydrateert de huid.

Annemarie Börlind Body Lind Fresh
Textuur, geur en werking

Annemarie Börlind Body Lind Fresh Body Scrub heeft een jelly-achtige textuur die zich goed aan de huid hecht. Niets zo zonde als een scrub die grotendeels van je huid valt en door het doucheputje spoelt. De Body Scrub heeft een heerlijke fruitige geur, die heel natuurlijk aandoet en niet te overheersend is. Maar wel voor een vrolijke noot in mijn ochtendroutine zorgt 🙂

Annemarie Börlind Body Lind Fresh
Op deze foto zie je de jelly-achtige textuur van de Body Scrub nog beter.

Annemarie Börlind Body Lind Fresh
Maar zodra de Body Scrub in aanraking komt met mijn vochtige huid, verandert de textuur in een zachte, romige crème, die heerlijk aanvoelt op mijn huid. De scrubkorrel is precies goed qua grofheid en doet uitstekend zijn werk. Na het scrubben, afspoelen en afdrogen voelt mijn huid lekker glad en zacht, en licht verzorgd aan. Ik gebruik dan nog wel een verzorgende crème of lotion, maar dat doe ik sowieso altijd na het douchen. Doorgaans gaat mijn voorkeur uit naar scrubs op basis van suiker. Ik vind deze variant op basis van zout echter verrukkelijk, van mij zou die pot gerust minstens twee keer zo groot mogen zijn 😉

Annemarie Börlind Body Lind Fresh Body Scrub (€ 14,90/150 ml) is onderdeel van de Body Lind Fresh lijn, met daarin onder andere ook een Bodylotion en een Dry Body Oil (♥). Een overzicht van de Annemarie Börlind verkooppunten vind je via deze link. Ik heb het product in dit artikel ontvangen.

7 Comments on Annemarie Börlind Body Lind Fresh Body Scrub

 1. Natascha
  10 januari 2017 at 19:12 (4 jaar ago)

  Wat leer ik toch altijd heerlijke producten kennen via jou! Dit ziet er heerlijk uit.

  Beantwoorden
 2. Marieke
  10 januari 2017 at 16:50 (4 jaar ago)

  Dit klinkt heerlijk! Sowieso lijkt Annemarie Borlind mij een prachtig merk.

  Beantwoorden
 3. Mariëlle
  10 januari 2017 at 09:00 (4 jaar ago)

  Waaa dat ziet er leuk uit!! Het lijkt me inderdaad wel een kleine pot haha!

  Beantwoorden
 4. Jolanda
  10 januari 2017 at 08:25 (4 jaar ago)

  Dit ken ik nog niet, wat een apart product!!! Ik ben een sucker voor scrub dus ben hier heel erg benieuwd naar

  Beantwoorden
 5. chucky1012
  10 januari 2017 at 07:49 (4 jaar ago)

  Zo een fijne review!
  Ik had gedacht dat dit veel duurder zou zijn!
  Leuk dat het in het Zwarte Woud zit.
  Was daar namelijk als kind op holiday geweest.

  Xoxo

  Beantwoorden
 6. Mireille
  10 januari 2017 at 07:15 (4 jaar ago)

  Klinkt goed. Ik heb de Dry Oil ontvangen in mijn kerstpakket van Care Cosmetics toch maar gauw gaan proberen nu ik dit gelezen heb.

  Beantwoorden
 7. marije
  10 januari 2017 at 06:13 (4 jaar ago)

  Oei vijgenextract, dan gaat mijn hart zeker sneller slaan. Ziet er goed uit hoor!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.