Annemarie Börlind LL Regeneration Day Cream

Toen ik net begon met bloggen, bleef ik het liefst een beetje weg van gezichtsverzorgingsproducten. Ik vond het maar lastig, al die verschillende ingrediënten, en mijn huid reageerde niet overal even goed op. Tot ik besloot me er meer in te verdiepen, en alleen nog producten te testen waarvan ik wist dat ze mijn huid alleen maar goed zouden doen. Een wereld ging voor me open, en ik leerde er zelf ook steeds meer over. Vandaag laat ik je de prachtige Annemarie Börlind LL Regeneration Day Cream zien, een product waar zowel mijn huid als ik zelf erg blij van word!

Annemarie Börlind LL Regeneration

Annemarie Börlind LL Regeneration Day Cream

Biologische factoren, maar ook gebrek aan slaap en stress verminderen het natuurlijke regeneratievermogen van de huid van een dertiger. De eerste tekenen van huidveroudering worden zichtbaar, de teint wordt matter en de huid wordt minder elastisch. Er is gerichte, effectieve verzorging nodig die regenereert en het gebrek aan vitaliteit en elasticiteit aanvult.

De systeemverzorgingsserie Annemarie Börlind LL Regeneration maakt gebruik van het LL-biocomplex met een zuiver plantaardige werking. De combinatie van waardevolle, natuurlijke verzorgende stoffen bevordert de regeneratie en stimuleert de celvernieuwing aantoonbaar. Voor een zichtbaar strakkere en gevitaliseerde huid.

Annemarie Börlind LL RegenerationMag ik eerst even zeggen dat ik de uitstraling en de verpakking prachtig vind? Zo mooi, zo puur en zo ‘groen’. Ik ken het merk Annemarie Börlind nog niet zo heel lang, maar ben erg onder de indruk van de hele look en feel van dit groene merk, wat al sinds 1959 bestaat. Alle producten van Annemarie Börlind worden ontwikkeld en geproduceerd in het Zwarte Woud.

Annemarie Börlind LL RegenerationIngrediënten

Als je naar de ingrediëntenlijst van Annemarie Börlind LL Regeneration Day Cream kijkt, dan snap je meteen wat ik bedoel met ‘ik gebruik alleen nog producten waarvan ik weet dat ze goed zijn voor mijn huid’. Soja-olie, Squalane, Glycerine en Shea Butter zijn de belangrijkste natuurlijke werkzame stoffen in de crème. Dit merk stopt mooie ingrediënten als deze niet ergens onderaan de ingrediëntenlijst, in een dusdanige hoeveelheid dat ze eigenlijk niets meer doen voor je huid. Nee hoor: gewoon bovenin de lijst, zodat je weet dat de mooie stoffen ook echt iets kunnen betekenen.

Maar ook verderop in de ingrediëntenlijst staan nog veel mooie, natuurlijke ingrediënten, hier word je toch blij van? En goed om te weten voor vegetariërs: de crème is geheel vegetarisch.

Het LL-biocomplex activeert het celvernieuwingsproces en biedt intensieve bescherming tegen negatieve invloeden van buitenaf. Ideale basis voor make-up. Sheaboter versterkt de huidbarrière.

Annemarie Börlind LL RegenerationRegeneratie, wat is dat eigenlijk?

Letterlijk betekent regeneratie ‘vervangen’ of ‘opnieuw vormen’. In het geval van de huid betekent het de natuurlijke vervanging van lichaamscellen. Oude of beschadigde cellen worden vervangen voor nieuwe. Naarmate we ouder worden, verloopt de natuurlijke regeneratie van de huid langzamer, waardoor de huid doffer, minder elastisch wordt en meer rimpels ontstaan. Vandaar dat het geen kwaad kan om de huid vanaf een bepaalde leeftijd hierbij te helpen door middel van goede producten. Producten als Annemarie Börlind LL Regeneration Day Cream.

Annemarie Börlind LL RegenerationZelfs de seal die je onder het deksel vindt, ziet er prachtig uit. En ook al gooi je dit meteen bij in gebruik name van de crème weg, toch houd ik er van als een merk zulke aandacht besteedt aan de verpakking, tot in detail.

Annemarie Börlind LL RegenerationTextuur, geur en werking

Annemarie Börlind LL Regeneration Day Cream heeft een heel rijke, volle textuur. Een textuur waar ik tot een paar jaar geleden hard voor wegrende. Want een rijke textuur betekende in mijn ogen: verhoogde kans op pukkels. Inmiddels heb ik veel geleerd (mede door ervaring) en weet ik dat pukkels bij mij doorgaans niet door een rijke textuur veroorzaakt worden, maar meestal door verkeerde ingrediënten, zoals siliconen. En de crème is nu eenmaal speciaal bestemd voor de droge en/of oudere huid.

De geur van de Day Cream is groen, maar ze ruikt ook een beetje naar Old Skool zeep. Al met al is het een vrij neutrale geur, die vrij snel vervliegt na het aanbrengen.

Annemarie Börlind LL Regeneration

De crème smeert goed uit, maar heeft bij mij wel even nodig om goed in te trekken. Dat kan mede te maken hebben met het feit dat mijn huid niet echt droog is (alleen ‘ouder’, hihihi!). Na een paar minuutjes kan ik echter verder met de rest van mijn ochtendroutine: het aanbrengen van mijn make-up. En was ik in eerste instantie toch nog een beetje bang dat de crème iets te vol zou zijn voor onder mijn make-up, ook deze angst bleek al snel ongegrond. Na het aanbrengen van mijn make-up ziet mijn huid er mooi en verzorgd uit, en voelt glad en zacht. Ook gedurende de dag gaat mijn huid niet meer glimmen dan ze normaal doet (vooral mijn neus en voorhoofd). Inderdaad: een perfecte basis voor make-up.

Annemarie Börlind LL RegenerationOp de langere termijn

Ik heb Annemarie Börlind LL Regeneration Day Cream gedurende ruim een maand iedere ochtend gebruikt. Gedurende die tijd merkte ik dat mijn huid vooral erg tot rust kwam, meer ontspannen aanvoelde en zachter en tegelijk ook sterker werd. De overgang van de winter naar het voorjaar is voor mijn huid altijd een beetje een lastige periode, waarin ze vaak wat onrustig is. Dit jaar merkte ik daar amper iets van, ik had deze crème blijkbaar precies op het juiste moment ingezet.

Het is altijd fijn als een product waarvan mijn verwachtingen hooggespannen zijn, deze verwachtingen ook waarmaakt.

Annemarie Börlind LL Regeneration Revitalizing Day Cream kost € 34,75 voor 50 ml, en dat vind ik gezien de ingrediënten en de werking een heel schappelijke prijs. Een overzicht van de verkooppunten van de producten van Annemarie Börlind vind je via deze link. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

7 Comments on Annemarie Börlind LL Regeneration Day Cream

 1. Maureen
  31 maart 2017 at 08:14 (4 jaar ago)

  Mooie review Natasja! Wist je dat je maar heeeel weinig product nodig hebt voor een comfortabel gevoel? De producten zijn super zuinig in gebruik. liefs Maureen

  Beantwoorden
  • Natasja
   31 maart 2017 at 08:29 (4 jaar ago)

   Ik wist het niet specifiek, maar hij is inderdaad erg zuinig in gebruik 🙂 Dankjewel voor je reactie, lief!

   Beantwoorden
 2. Jolanda
  31 maart 2017 at 07:16 (4 jaar ago)

  Verkoop deze crème al jaren als nr.1 in mijn praktijk. Super product!

  Beantwoorden
 3. Miranda
  30 maart 2017 at 15:04 (4 jaar ago)

  Het is ook zeker weer een mooi product in de range van verzorgingsproducten.
  Ik kies zelf rijke crèmes eerder als nacht- dan dagcrème dan kunnen ze goed hun werk doen zonder m’n make-up ritueel in de weg te staan maar ik begrijp uit jouw review dat deze het prima doet als dagcrème.

  Beantwoorden
 4. jeapiebel
  30 maart 2017 at 10:10 (4 jaar ago)

  Annemarie Börlind LL Regeneration Day Cream zal wel wat voor mij zijn. Mijn huid is erg droog en helaas ook ouder…hihi

  Beantwoorden
 5. marije
  30 maart 2017 at 06:14 (4 jaar ago)

  Mooie ingrediënten. Klinkt als een weldaad voor de huid. Wellicht nu iets te dik voor mijn huid maar in de winter zou ik dit zeker peoberen.

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  30 maart 2017 at 06:06 (4 jaar ago)

  Het ziet er zo goed uit!
  Ik ben niet bekend met dit merk.
  Ook ik zou dit moeten kopen.
  Het zou zeker mijn huid mooier maken en egaler maar ook veel elastischer.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.