In the mix: anti-aging oogcrème toppers!

Oogcrème is misschien wel het belangrijkste middel in de strijd tegen zichtbare huidveroudering. De huid rondom je ogen laat tenslotte meestal het eerste tekenen van huidveroudering zoals rimpels zien. Vandaag laat ik je anti-aging oogcrème van twee hele mooie merken zien: Payot Perform Lift Regard en Annemarie Börlind Aquanature Hyaluronate Eye Cream.

anti-aging oogcrème

Anti-aging oogcrème: Payot Perform Lift Regard

Payot Perform Lift Regard is een anti-aging oogcrème die verslapping van de oogleden en kraaiepootjes belooft tegen te gaan, en wallen en donkere kringen te vervagen. Nu smeer ik zelf eigenlijk nooit oogcrème op mijn oogleden (waarom eigenlijk niet?), maar dat heb ik voor deze gelegenheid uiteraard wel gedaan. Wel alleen ’s avonds, want onder mijn oogschaduw leek het me niet zo’n goed idee.

anti-aging oogcrème

Ingrediënten

Een anti-aging oogcrème moet voor mij (naast natuurlijk een goede werking) aan twee voorwaarden voldoen: de textuur moet prettig zijn, en hij moet goede ingrediënten bevatten. De huid rondom de ogen is tenslotte heel teer, daar wil ik alleen het beste opsmeren.

Wat ingrediënten betreft doet Payot Perform Lift Regard het in ieder geval uitstekend. Glycerine en Sheaboter zijn de belangrijkste ingrediënten, beiden verzorgen en voeden ze de huid intensief en bieden de huid bescherming tegen uitdroging. Verder bevat de oogcrème Wakame extract, Hyaluronzuren, extract van de zijdeboom en Aziatische grasachtige kruiden en vitamine E.

anti-aging oogcreme

Het werkelijk schattige knalroze tubetje heeft een inhoud van 15 ml, wat standaard is voor oogcrèmes. Het doseren gaat prima en heel nauwkeurig dankzij de smalle opening.

anti-aging

De textuur van Payot Perform Lift Regard is vrij romig bij het aanbrengen, waardoor hij zich goed laat verdelen en aangenaam aanvoelt op de dunne huid rondom mijn ogen. Na het aanbrengen en inmasseren (voorzichtig) heeft de crème een paar minuutjes nodig om in te trekken, maar laat daarna geen vet laagje achter. Hierdoor is hij ook prima onder mijn make-up te gebruiken. De anti-aging oogcreme voelt zacht aan op mijn huid en geeft haar gedurende de hele dag of nacht een comfortabel gevoel, zonder vet aan te voelen. De geur van de crème is heel subtiel, en eigenlijk nauwelijks waarneembaar bij het aanbrengen.

anti-aging oogcreme

Het resultaat

Ik heb Payot Perform Lift Regard gedurende een maand gebruikt, ’s ochtends en ’s avonds. Ik vind het een ontzettend fijne oogcrème in gebruik, vanwege zijn rijke, romige textuur bij het aanbrengen. Ook het comfortabele gevoel wat hij mijn huid geeft, is een groot pluspunt. Mijn huid voelt zacht en gevoed, hierdoor lijken mijn rimpeltjes iets minder te worden. Blauwe kringen heb ik niet, maar mijn wallen lijken iets af te nemen gedurende de testperiode. Voor mijn overhangende oogleden doet hij helaas niet veel, maar ik denk dat de werking op dat gebied meer preventief is, en dat het voor mij dus al ’te laat’ is, hihihi!

Payot Perform Lift Regard kost ca. € 40,00 en is onder andere verkrijgbaar bij diverse schoonheidssalons. Klik hier voor een verkooppunt bij jou in de buurt.


Annemarie Börlind Aquanature

Annemarie Börlind Aquanature Hyaluronate Eye Cream

Annemarie Börlind Aquanature Hyaluronate Eye Cream is een zachte, verzorgende crème die vooral geschikt is voor de vochtarme huid rondom de ogen. Vochttekort zorgt er tenslotte voor dat sneller rimpels ontstaan, en dus is het belangrijk om dit te voorkomen en/of te herstellen.

Annemarie Börlind is een natuurcosmeticamerk uit Duitsland:

Annemarie Börlind profileert zich als een merk met een wetenschappelijke pioniersgeest, innovatieve onderzoeken en high tech uit de natuur. “Wat ik niet kan eten, breng ik niet op mijn huid” is een kreet van oprichtster Annemarie Linder die vandaag de dag nog steeds wordt nageleefd. Toen het merk werd opgericht in 1955 was Annemarie Lindner al overtuigd van de werkzaamheid van de natuurlijke stoffen.

Ik was al een tijdje erg nieuwsgierig naar dit merk, en vond het dan ook leuk om op deze manier kennis te maken!

anti-aging oogcreme

Ingrediënten

De ingrediëntenlijst van Annemarie Börlind Aquanature Hyaluronate Eye Cream is behoorlijk indrukwekkend. Hier zijn Squalane en Macademianoot-olie twee van de belangrijkste ingrediënten, op de voet gevolgd door Sheaboter, en ontzettend veel natuurlijke oliën en planten- en kruidenextracten. Cafeïne zorgt ervoor dat de microcirculatie in de huid gestimuleerd wordt en zwelling (wallen) vermindert.

anti-aging oogcreme

De blauwe, licht metallic kleur van de tube (tevens 15 ml) past helemaal bij de Aquanature lijn. Ook hier gaat doseren prima.

anti-aging oogcrème

De textuur van Annemarie Börlind Hyaluronate Eye Cream is iets dunner dan die van Payot, maar ook romig en vol. Hij voelt prettig aan bij zowel het aanbrengen als in de huid kloppen. Deze Eye Cream heeft een heerlijke geur die luxe aandoet. Ook deze oogcrème is zowel ’s ochtends als ’s avonds te gebruiken.

anti-aging oogcreme

Het resultaat

Ook deze anti-aging oogcrème van Annemarie Börlind geeft de huid rondom mijn ogen een uitstekende verzorging. Qua textuur vind ik hem nog net iets fijner, en voor mijn rimpels lijkt hij ook iets meer te doen, mijn huid voelt en oogt heel zacht en glad. Voor mijn wallen doet de anti-aging oogcrème van Payot dan weer net iets meer. Op dit moment gebruik ik deze oogcrèmes daarom in combinatie met elkaar: ’s ochtends die van Annemarie Börlind, en ’s avonds die van Payot. Zo worden beide ‘problemen’ doeltreffend aangepakt.

Annemarie Börlind Aquanature Hyaluronate Eye Cream kost ca. € 25,00 en is verkrijgbaar bij deze verkooppunten.

Wat vind jij de belangrijkste eigenschappen van een anti-aging oogcrème?

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

9 Comments on In the mix: anti-aging oogcrème toppers!

 1. Annette
  10 juli 2016 at 17:08 (6 jaren ago)

  Wat een mooie producten. Ik teken vrij snel onder mijn ogen vooral als ik moe ben. Ben dus altijd druk aan het smeren en op zoek naar fijne tubetjes 🙂

  Beantwoorden
 2. Gonny
  10 juli 2016 at 12:29 (6 jaren ago)

  Ik vind het belangrijk dat het snel intrekt… en dat het geen raar vet filmpje achter laat. zodat mijn make-up niet gaat zwemmen.
  Lijken me 2 heerlijke crèmes.

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  10 juli 2016 at 12:00 (6 jaren ago)

  Ik heb verschillende oogcremes voor handen staan maar gebruik ze alleen in periodes dat ik zin heb om er tijd voor te maken.
  Ik zie er zeker het nut van in maar neem er de tijd niet voor.

  Beantwoorden
 4. Babs
  10 juli 2016 at 11:53 (6 jaren ago)

  Ik gebruik die van Oriflame momenteel en die is heel fijn. en inderdaad, ik smeer nooit crème op mijn oogleden, ben altijd bang dat het gaat prikken in mijn ogen.
  Deze klinken ook helemaal geweldig!

  Beantwoorden
 5. Mireille
  10 juli 2016 at 10:11 (6 jaren ago)

  Oogcrème is niet meer weg te denken uit mijn verzorgingsroutine. Denk dat ik al een oogcrème gebruik vanaf mijn 18e.

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  10 juli 2016 at 09:42 (6 jaren ago)

  Dat ziet er goed uit!
  Met al beginnende zichtbare rimpeltjes rond mijn ogen moet ik zeker eens zo een product gaan kopen.

  Xoxo

  Beantwoorden
 7. Natascha
  10 juli 2016 at 09:29 (6 jaren ago)

  Ik ben net vorige week weer begonnen met een oogcreme (ook om te testen). Ik smeer vaak periodes heel trouw om het vervolgens ook weer een hele periode niet te doen. Op de één of andere manier zit een oogcreme niet in mijn systeem. Ik smeer het trouwens ook nooit óp mijn oogleden, sterker nog daar had ik nog nooit van gehoord 🙂

  Beantwoorden
 8. marije
  10 juli 2016 at 08:52 (6 jaren ago)

  Ik gebruik altijd oog creme voor het slapen gaan maar dat is een vrij simpele van het kruidvat. Nu ik ouder word toch eens gaan investeren in een goede.

  Beantwoorden
 9. Astrid
  10 juli 2016 at 08:02 (6 jaren ago)

  Ze zien er allebei heel mooi uit met het felgekleurde tubetje. Ik gebruik pas sinds kort een oogcreme en heb maar gewoon een eigen merk tubetje gekocht 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.