AromaSticks verbeteren je mood

Het is inmiddels wel algemeen bekend dat geuren invloed hebben op je stemming. Geuren ‘doen’ wat met je, en wekken vaak een bepaalde emotie of herinnering op. Maar wist je dat je zelfs je geest positief kunt beïnvloeden door middel van geuren? Ik ontving onlangs de nieuwe AromaSticks, en was bijzonder verrast door het effect. Ik vertel je er dus heel graag meer over!

AromaSticks

AromaSticks: voor elke mood een passende geurmix

Je snapt vast dat mijn interesse direct ‘aan’ was toen ik het kleurrijke pakketje open maakte, hihihi! Los van de werking, waar ik dadelijk natuurlijk veel meer over ga vertellen, zien de AromaSticks er gewoon ontzettend leuk uit. En vind ik het meteen ook een super leuk kadootje om, met een kaartje erbij, naar iemand te versturen die wel een steuntje kan gebruiken #tip

Geuren activeren het limbisch systeem in de hersenen. Dit is het gebied dat bepalend is voor de balans, stemmingen en emoties. Draaien, ruiken en genieten, dat is de basis van de AromaSticks. Het zijn neusinhalatoren met elk een unieke mix van uitsluitend 100% biologische etherische oliën. Elke Aromastick heeft zijn eigen uitwerking op lichaam en geest en bevat de geconcentreerde kracht van de natuur middels aromatherapie.

Aromatherapie is een samenvoeging van de woorden “aroma” en “therapie” en staat voor een therapeutische behandeling met behulp van geuren. Bij aromatherapie wordt gebruik gemaakt van essentiële oliën van kruiden, bloemen, bomen, wortels en andere delen van planten. Ze werken bij lichamelijke en mentale klachten. Ze ondersteunen het lichaam en de psyche op een holistische manier bij het zelfgenezend vermogen.

AromaSticks

Wat maakt de AromaSticks zo bijzonder?

Aromatherapie, dat ken ik natuurlijk wel, en ik denk jullie ook. Maar het bijzondere aan de AromaSticks is natuurlijk het feit dat het neusinhalatoren zijn, met geuren van 100% biologische etherische oliën. Door de hoge concentratie van de geur via de neus te inhaleren, komt de geur direct bij het limbisch systeem, en kan daar zijn positieve werking doen.

Het stickmechanisme van de AromaSticks heeft een gepatenteerde filtertechnologie, waardoor de geconcentreerde geurmixen volledig geïnhaleerd worden. Dat gaat maar liefst drie keer effectiever dan de geuren in de omgeving. Daarom voel je meteen het positieve effect ervan op je emoties en dat werkt door in het lichaam. Met de AromaSticks heb je de kracht van de natuur altijd bij de hand. Ze zijn puur, effectief en heel gemakkelijk om onderweg mee te nemen en altijd bij je te hebben.

Zes verschillende AromaSticks

In totaal zijn er zes verschillende geuren AromaSticks, drie ervan hebben een ontspannend effect (Balance, Calm en Relax). En de andere drie hebben een opwekkend effect (Focus, Energy en Refresh).

Voel je je uit balans? AromaStick Balance helpt je lichaam en geest om als eenheid te functioneren en zo je innerlijke balans te bewaren. Deze mix met biologische pepermuntolie, cypresolie, geraniumolie en gemberwortelolie werkt tegelijkertijd stimulerend én ontspannend. Het zorgt voor rust, controle en evenwicht. Aanvankelijk overheerst de pepermuntolie, maar deze maakt je hoofd al snel fris, helder en daardoor meer ontspannen.

Ontspannende AromaSticks

Balance is de stick die ik momenteel het meest gebruik. Ik gebruik hem meerdere keren per dag, om in deze nare tijd mijn balans weer terug te krijgen, en te houden. Balans die ik de laatste weken een beetje kwijt was. Zoveel rust als ik na een paar weken corona crisis in mijn hoofd had, zo moeilijk vond ik het vlak daarna om die rust weer terug te vinden. Nadat ik de AromaSticks een paar dagen gebruikt had, voelde ik me echt al zoveel beter! Ik was weer rustiger, minder verdrietig, minder eenzaam en voelde weer een beetje lucht in mijn hoofd. En dreigt de somberheid toch de kop op te steken, dan is slechts één keer inhaleren met deze AromaStick voldoende om dat gevoel meteen de kop in te drukken.

Voel je de dagelijkse druk en wil je af en toe gewoon even lekker ontspannen? AromaStick Relax helpt je daarbij. Deze stick bevat een mix van biologische lavendelolie, mandarijnolie en vetiverolie. Deze combinatie zorgt voor positief denken, kalmte en innerlijke rust. Deze Aromastick is ook ideaal om vlak voor het slapen te inhaleren. Je wordt er rustiger van en het helpt daardoor bij het sneller inslapen.

AromaStick Relax staat op mijn slaapkamer, deze gebruik ik voor ik ga slapen. Nu heb ik sowieso nooit zo’n moeite met slapen of in slaap komen, maar in deze tijd gaat het soms toch wat lastiger. Sinds ik de AromaSticks gebruik, heb ik écht het idee dat ik beter en rustiger slaap.

Er zijn van die dagen dat je tussendoor wel wat kalmering en rust kunt gebruiken. Daarvoor is de Aromastick Calm perfect geschikt. Deze bevat biologische bergamotolie, citroenolie, cederhoutolie,  Clary sage olie en vetiverolie. Door het kalmeren en gerust stellen van je geest, zorgt AromaStick Calm ervoor dat je onder alle omstandigheden rustig en beheerst blijft.

Calm gebruik ik op momenten dat ik wat teveel spanning ervaar, bijvoorbeeld door drukte op het werk.

AromaSticks

Opwekkende AromaSticks

Niets verfrist de zintuigen meer dan de melange van eucalyptus en menthol in AromaStick Refresh. Deze Aromastick is ideaal in benauwde omgevingen, bij verkoudheid of bij koud weer. Het zorgt direct voor een gevoel van een koele, vrije ademhaling. De stick werkt verfrissend op de geest en verkoelend als deze oververhit is op drukke dagen.

Calm gebruik ik vaak in combinatie met Refresh. En dan niet tegelijk, maar bijvoorbeeld met een pauze van een uur ertussen. Op drukke hectische dagen helpt deze AromaStick me om het hoofd letterlijk en figuurlijk koel te houden. En als mijn neus door mijn hooikoorts erg verstopt zit, helpt Refresh me om weer vrijer te ademen.

AromaSticks

Ben je futloos en heb je dus geen energie? Of wil je een extra boost tijdens het sporten? AromaStick Energy geeft je die extra stimulans dankzij biologische pepermuntolie, grapefruitolie en rozemarijnolie. AromaStick Energy zorgt ook voor meer energie, motivatie en mentale kracht.

Energy gebruik ik tijdens mijn wekelijkse wandelronde, meestal tijdens de pauze. Het geeft me dan net een zetje om weer 200% gemotiveerd de deur uit te stappen voor de laatste acht kilometer. Maar ook als ik wat mentale power kan gebruiken helpt Energy me daar ontzettend goed bij.

AromaSticks

Sommige momenten of activiteiten vragen je volle concentratie. Dan komt AromaStick Focus dus goed van pas. Deze stick met biologische pepermuntolie, rozemarijnolie en kaneelschorsolie helpt je om je aandacht aan te scherpen en je geest weer helder te krijgen. Hiermee houd je ze goed op een rijtje als het gaat om aandacht, helderheid en concentratie.

Focus gebruik ik meestal op doordeweekse werkdagen. Je kent vast wel dat middagdipje, zo rond een uur of half drie. Of op een ander moment van de dag, als het even niet lukt om je goed te concentreren. Met Focus is dat een fluitje van een cent, binnen een paar minuten staan mijn hersenen weer helemaal ‘aan’.

AromaSticks

Hoe werken de sticks?

De AromaSticks zijn ontzettend makkelijk in gebruik. En door het formaat ter grootte van een lippenbalsem, neem je ze overal mee naartoe. Je draait eenvoudig de dop los, en hij is meteen klaar voor gebruik.

Je plaatst de stick tegen één neusgat, en houd het andere neusgat dicht. Vervolgens adem je diep in door je neus. Dit doe je ook met het andere neusgat, en eventueel herhaal je dit nog een keer.

Meer hoef je niet te doen, je gebruikt de AromaSticks dus ook heel makkelijk tussendoor. De geurmixen doen meteen hun werk, en ik merk letterlijk direct het effect. Het zal na bovenstaand uitgebreid verhaal geen verrassing meer zijn dat ik enorm fan ben geworden van de AromaSticks. In heel korte tijd zelfs, ik merkte al zo snel het positieve effect op mijn mood! Jullie snappen wel dat ik voortaan nooit meer de deur uitga zonder één van de AromaSticks in mijn tas.

Advies verkoopprijzen:

 • Losse AromaSticks: € 8,99
 • Set van 3 stuks AromaSticks (Relax, Calm en Balance of Refresh, Focus, Energy) € 19,99/set

De producten zijn verkrijgbaar via diverse drogisterijen en via de website van Vedax. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

8 Comments on AromaSticks verbeteren je mood

 1. Happy Susan blogger
  8 juli 2020 at 11:23 (2 jaren ago)

  Dankjewel voor je mooie uitgebreide blogpost. Dit klinkt heel interessant en trekt meteen mijn aandacht.
  Ik heb mezelf net twee sets cadeau gedaan (en nog een paar gratis samples in mijn winkelmandje gegooid ;)). Ik ben heel benieuwd over de werking. Dikke dankjewel knuffels van Susan

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  6 juli 2020 at 07:20 (2 jaren ago)

  Wat een ontzettend leuk item!
  Ik was zo benieuwd hoe zo’n stick er nou eigenlijk uit zou zien, terwijl ik jouw artikel aan het lezen was.
  Het doet me denken aan de inhalator van Vicks, maar dan met lekkere geurtjes 🙂
  Ik ga zeker eens een set bestellen!

  Beantwoorden
 3. Annika Lokers
  5 juli 2020 at 15:33 (2 jaren ago)

  Ik heb er 4, ze helpen me goed op mijn werk!

  Beantwoorden
  • Natasja
   5 juli 2020 at 20:22 (2 jaren ago)

   Fijn dat ze bij jou ook goed werken!

   Beantwoorden
 4. Petra van Schijndel
  5 juli 2020 at 08:53 (2 jaren ago)

  Wat mooi dat het jou zo goed helpt. Hoe lang gaat een stick ongeveer mee?

  Beantwoorden
  • Natasja
   5 juli 2020 at 20:24 (2 jaren ago)

   Je doet ongeveer drie maanden met een stick.

   Beantwoorden
 5. Esther Messing
  5 juli 2020 at 06:54 (2 jaren ago)

  De moeite waard om eens te proberen. Vooral de energie, daar ontbreekt hier nog wel eens aan. Thanks voor de duidelijke blog over de aroma sticks. Fijne zondag
  liefs Esther

  Beantwoorden
  • Natasja
   5 juli 2020 at 20:25 (2 jaren ago)

   Dankjewel Esther! ♥

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.