Artdeco Eyeshadow Base

Zoals jullie inmiddels wel weten van mijn FOTD-artikelen, gebruik ik altijd een oogschaduwprimer. ALTIJD. Mijn favoriet is de Urban Decay Eyeshadow Primer Potion, tot nog toe heb ik geen primer kunnen vinden die aan die kwaliteit kan tippen. Toen ik op de persdag van Simply PR was, vertelde één van de PR-dames me dat de Artdeco Eyeshadow Base van een bijzonder goede kwaliteit is. Reden voor mij om hem uit te proberen!

Artdeco Eyeshadow Base

Artdeco Eyeshadow Base

Artdeco Eyeshadow Base: ingrediënten

De producten van Artdeco zitten in een basic, maar stijlvolle verpakking: zwart met witte opdruk. Zo ook de Artdeco Eyeshadow Base. Je ziet een inimini-doosje, met op de onderkant (in letters die ik nog net kan lezen) de ingrediënten.

De Eyeshadow base kalmeert rode oogleden en neutraliseert de kleur. Vitamine E voedt en beschermt de tere huid van de oogleden. Artdeco Eyeshadow Base bevat geen dierlijke ingrediënten.

Artdeco Eyeshadow Base

Artdeco Eyeshadow Base

Artdeco Eyeshadow Base zit in een klein zwart potje met een inhoud van 5 ml. In eerste instantie vind ik dat potje niet zo’n probleem (al is een tube natuurlijk hygiënischer) omdat ik de Eyeshadow base er nu nog prima uit kan halen. Ik wrijf gewoon voorzichtig met mijn vingertop over de substantie, en ik heb al snel voldoende product voor één oog. Als het potje straks echter wat leger raakt, is het onmogelijk om er wat uit te halen zonder product onder mijn (lange) nagels te krijgen. Handiger is dan om de oogschaduwprimer met een kwastje of applicator aan te brengen.

Artdeco Eyeshadow Base

Artdeco Eyeshadow Base: textuur

Artdeco Eyeshadow Base heeft een heel gladde textuur, waardoor het aanbrengen erg prettig gaat. Ik was een beetje bang dat de gladde textuur ervoor zou zorgen dat mijn oogschaduw linea recta van mijn oogleden zou glijden, maar dat is niet het geval. Eenmaal aangebracht vormt de Eyeshadow Base een soort van stroef laagje op mijn ooglid, waar de oogschaduw zich aan hecht. Dat stroeve laagje staat het aanbrengen van mijn oogschaduw overigens niet in de weg, dat gaat net zo goed als anders. Ook voel ik het laagje niet zitten, de Eyeshadow Base is wat dat betreft heel licht.

Artdeco Eyeshadow Base

Artdeco Eyeshadow Base

Eenmaal aangebracht heeft de Artdeco Eyeshadow Base een licht parelmoeren glans, dit heeft geen effect op de kleur of finish van de oogschaduw, die ziet er net zo uit als zonder oogschaduwbasis eronder.

En dan de grote vraag: hoe is de werking? Hier kan ik kort over zijn: na jaren heb ik een gelijkwaardige oogschaduwprimer aan mijn grote Urban Decay favoriet gevonden. Ik heb de Artdeco Eyeshadow Base met veel verschillende merken oogschaduw uitgetest, voor allemaal geldt dat ze het keurig een hele dag volhouden op mijn oogleden, zonder in de lijntjes of plooitjes weg te kruipen.

Groot voordeel ten opzichte van de Urban Decay Eyeshadow Primer Potion: Artdeco Eyeshadow Base is én in Nederland verkrijgbaar én een stuk goedkoper: € 6,95 voor 5 ml tegenover 20 euro voor 11 ml voor een tubetje Urban Decay Primer Potion. Je vindt de Eyeshadow Base exclusief bij Douglas, net als de overige producten van Artdeco.

 

3 Comments on Artdeco Eyeshadow Base

 1. Cindy
  14 mei 2014 at 19:53 (8 jaren ago)

  Klinkt fijn. Hij lijkt me qua constructie gelijk aan die van John van G. Dat vond ik ook altijd een fijne.

  Beantwoorden
 2. Agneta
  14 mei 2014 at 11:37 (8 jaren ago)

  Nu ben ik wel erg nieuwsgierig naar het product.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.