Ask me anything: over bloggen

Onlangs mochten jullie mij vragen stellen in het kader van ‘Ask me anything’. Een deel van de vragen ging over persoonlijke zaken, en een deel specifiek over bloggen. Ik heb daarom besloten om de antwoorden in twee artikelen te splitsen, over deze twee onderwerpen. Vandaag beantwoord ik alle vragen over bloggen!

Ask me anything over bloggen

Bloggen is leuk en je krijgt ook veel leuke en lieve reacties. Maar is het soms ook zo dat het te dichtbij komt, dat mensen te veel in je leefruimte komen of kritiek geven op dingen misschien op straat n.a.v. je blog. Kan mij voorstellen dat je op een mindere dag daar niet op zit te wachten.

Een hele goede vraag! Ik krijg gelukkig maar amper vervelende reacties op mijn blog. Een paar keer heb ik vreselijk jaloerse, intens gemene reacties gekregen van één persoon (zelfs op het overlijden van Benthe), maar die persoon staat inmiddels met een dikke zwarte stift op de zwarte lijst.

Waar ik weleens een beetje moeite mee heb, is het feit dat mensen denken me te kennen (voor een heel klein stukje is dat natuurlijk ook wel zo, door alles wat ik schrijf). En menen me daarom ongevraagde adviezen te moeten geven, op allerlei gebieden. Natuurlijk snap ik dat die adviezen voornamelijk goed bedoeld zijn, maar het is weleens een beetje intens als 15 mensen 15 verschillende adviezen geven. Hoe goed bedoeld die ook zijn. Snap je wat ik bedoel?

Persberichten

Hoe zit dat met persberichten? Krijg je daarvoor betaald? Soms lees ik ze en dan ben ik zo benieuwd wat jij van de artikelen vind maar je eigen mening staat er dan niet bij. Ik begrijp dat niet alles kan maar was nieuwsgierig.
En als tweede, zou je vaker favorieten van de maand oid willen maken? Dat lijkt me echt leuk.

Nee, voor persberichten krijg ik niet betaald. Sowieso staat het bij mij altijd onder een artikel vermeld als ik betaald heb gekregen voor dat artikel. Of als ik een product opgestuurd heb gekregen. Betaalde artikelen zie je niet zo vaak op Beautyspots, om de eenvoudige reden dát ik het altijd vermeld als het betaald is. En bedrijven willen dat in 95% van de gevallen niet, dat je dat er als blogger bij zet. Ik ben daar heel stellig in, dan gaat een samenwerking gewoon niet door. Eerlijkheid en transparantie staan bij mij altijd bovenaan.

Voorheen, vóór ik fulltime werkte, plaatste ik iedere dag van de week een zelf geschreven artikel op Beautyspots. Toen ik fulltime ging werken, redde ik dat niet meer (logisch, sommige fulltime bloggers redden dat al niet eens). Ik besloot toen om op de dagen dat er geen geschreven artikel online komt (dinsdag, donderdag en zaterdag) een persbericht te plaatsen. Om de eenvoudige reden dat er héél veel leuke persberichten in mijn mailbox binnen komen, en ik het zonde vind om daar niets mee te doen.

Favorieten van de maand heb ik altijd gedeeld, maar ook daar ben ik mee gestopt toen ik fulltime ging werken. Omdat ze a) niet zo favoriet waren bij mijn lezeressen, en b) omdat ik nog ‘maar’ zo’n 12 reviews per maand schrijf en er daarnaast dan ook nog eens een soort verzamelartikel van een deel van die 12 producten online zou komen. Dat vond ik een beetje te veel van het goede. Maar ik kan wel overwegen om bijvoorbeeld eens per 2 of 3 maanden een favorieten-artikel te maken.

Minder werken

Ik schat in dat je behoorlijk perfectionistisch bent, daardoor ben je ook zo goed in je blog 🙂 Ik zou overwegen om wat minder “te werken” in de week. Denk jij daar wel eens over na?

Nee, daar denk ik nooit over na. Om de simpele reden dat bloggen leuk is, maar ik kan er zoals ik het nu doe, niet mijn hypotheek, boodschappen en rekeningen van betalen. En dus heb ik mijn fulltime salaris echt nodig iedere maand 🙂

Misschien zou ik van het bloggen wel gedeeltelijk mijn werk kunnen maken. Dat zou echter betekenen dat ik meer betaalde opdrachten zou moeten aannemen, en daarbij keuzes zou moeten maken die ik wellicht niet wil (zie ook hierboven). Dus ik houd mijn blog gewoon lekker als mijn hobby, en mijn baan als mijn baan.

Wishlist

Je test allerlei beauty producten. Welk product zou je nog eens willen testen en waarom?

Ik heb eigenlijk niet echt specifiek een bepaald product wat ik nog eens zou willen testen. Ik krijg heel veel mooie producten en merken opgestuurd om te testen en reviewen. En daarnaast koop ik ook regelmatig zelf wat, als ik een leuk en interessant product zie. Toen ik begon met bloggen, had ik wel bepaalde merken op mijn ‘wishlist’ staan waar ik graag mee zou willen samenwerken. Maar dat heb ik eigenlijk helemaal niet meer. Ik heb een aantal bedrijven waar ik echt al jaren mee samenwerk, en die zijn me ontzettend dierbaar ♥ Eigenlijk heb ik in al die jaren dat ik nu blog, echt een heel eigen, compleet andere weg gevonden dan die ik voor ogen had toen ik ermee begon. Naar volle tevredenheid 🙂

Blogdip?

Ja, ik heb een vraag! Jij blogt inmiddels ook al weer heel wat jaren (volgens mij nog langer dan ikzelf) en ik vraag me af; heb je er wel eens helemaal genoeg van gehad? Het is natuurlijk niet alleen maar altijd ‘leuk’ . En hoe ga je daar dan mee om? Heb je wel eens een wat langere blogpauze gehad of hoe raak je weer gemotiveerd als je een blogdip hebt. Daar ben ik dus echt heel benieuwd naar.

Echt helemaal genoeg ervan, dat heb ik nog nooit gehad. Natuurlijk heb ik weleens periodes dat het schrijven wat minder gaat, meestal is dat als het druk is op mijn werk. Maar omdat ik over veel verschillende onderwerpen schrijf, kies ik er op zo’n moment gewoon voor om even over wat anders te schrijven. Inspiratie heb ik eigenlijk altijd wel. En omdat ik altijd voor ongeveer 2 à 3 weken artikelen vooruit schrijf, geeft het niets als ik een keer een week niets zou doen aan mijn blog.

Blogpauze heb ik volgens mij ook nooit gehouden, alleen vlak na mijn scheiding. Maar dat was omdat mijn hoofd er toen gewoon echt even niet naar stond, en volgens mij was het ook maar kort.

Dit waren de vragen op het gebied van bloggen. Ik hoop dat de vragenstelsters tevreden zijn met de antwoorden 🙂 Binnenkort volgt het tweede deel met antwoorden op Ask me anything!

13 Comments on Ask me anything: over bloggen

 1. Roos
  28 juni 2020 at 18:15 (2 jaren ago)

  Wat leuk om te lezen. Ik kijk uit naar deel 2 🙂

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  27 juni 2020 at 16:54 (2 jaren ago)

  Een leuke inkijk in jouw beleving als blogger! 🙂

  Beantwoorden
 3. Jacqueline Oud
  25 juni 2020 at 11:49 (2 jaren ago)

  Leuk om het antwoord te lezen op mijn vraag, schrik wel erg van het feit dat er ook maar iemand een nare reactie stuurde na het overlijden van Benthe is een hele persoonlijke en pijnlijke ervaring waarbij je alleen steun zou moeten krijgen . Dat is wel het laatste wat je wil! Maar goed dat degene nu op de zwarte lijst staat, heel begrijpelijk.
  Snap ook dat we maar een deel van jou en je leven zien en je liever niet zomaar onbedoeld advies wilt ontvangen. Daar houd eigenlijk niemand van, wel gevraagd maar ongevraagd en van veel mensen te gelijk is niet prettig. Maar snap dat het gebeurd omdat je in de schijnwerpers staat. Hopelijk helpt dit antwoord om deze adviezen even achterwege te laten:-) Ook knap dat je zelfs na je scheiding maar een hele korte blogpauze hebt gehouden, want dan heb je toch alle energie voor jezelf nodig. Hoop dat je in elk geval nog een poosje doorgaat, want ze blijven leuk om te lezen!
  Liefs

  Beantwoorden
 4. Annette Elias
  24 juni 2020 at 14:05 (2 jaren ago)

  Leuk om te lezen Natasja, en ook voor een deel wel herkenbaar. Eerlijkheid en transparantie zorgen er voor dat je het plezier blijft houden in wat je doet. En zonder dat gaat het niet! Dit principe pas ik ook toe in mijn werk (in mijn geval vallen werk en hobby samen). Doordat je het op JOUW manier doet, blijft jouw blog ook zo leuk om te lezen!! En als het mag heb ik ook nog wel een vraag… welk programma gebruik jij om je filmpjes te monteren?

  Beantwoorden
 5. Ellen
  24 juni 2020 at 12:54 (2 jaren ago)

  Leuk te lezen.

  Beantwoorden
 6. Marlous
  24 juni 2020 at 12:47 (2 jaren ago)

  leuk om te lezen

  Beantwoorden
 7. Esther Messing
  24 juni 2020 at 09:44 (2 jaren ago)

  Wat een leuke blog zo, vraag en antwoord. Nu al nieuwsgierig naar je volgende blog. Fijne dag

  Beantwoorden
 8. Neeltje
  24 juni 2020 at 08:29 (2 jaren ago)

  Ja, leuk om te lezen. Leren we je een beetje kennen

  Beantwoorden
 9. bychristiana
  24 juni 2020 at 08:29 (2 jaren ago)

  Wat leuk om te lezen, ook dat je mijn vraag beantwoord hebt, want ik was oprecht heel benieuwd naar jouw antwoord daarop;-) Ik kan me ook inderdaad niet herinneren dat je een blogpauze gehad hebt. Het is wel heel fijn om te bloggen over verschillende onderwerpen, dan ben je niet zo gauw inspiratie loos natuurlijk. Fijn ook dat je eigenlijk vooral positieve reacties krijgt, die indruk heb ik ook altijd al, dat je echt een grote kring echt trouwe en lieve lezeressen hebt. Fijn, leuk om te lezen!

  Beantwoorden
 10. Marjolein
  24 juni 2020 at 08:24 (2 jaren ago)

  Leuk te lezen! NatJa!

  Beantwoorden
  • Marjolein
   24 juni 2020 at 08:25 (2 jaren ago)

   Natasja sorry…. weer te snel.

   Beantwoorden
 11. Joyce
  24 juni 2020 at 07:56 (2 jaren ago)

  Leuk om te lezen! Respect voor jou<3

  Beantwoorden
 12. Petra van Schijndel
  24 juni 2020 at 07:25 (2 jaren ago)

  Leuk om te lezen Natasja! Bedankt voor het inkijkje.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.