Ask me anything: persoonlijke vragen

Onlangs kon je al de antwoorden op de Ask me anything vragen lezen die over het bloggen gingen. Vandaag geef ik antwoord op de persoonlijke vragen. Soms héél persoonlijke vragen, waar ik niet altijd even diep op inga. En wellicht ook niet altijd het antwoord geef waarop degene in kwestie gehoopt had.

Ask me anything: persoonlijke vragen

Ik vind je een prachtige kleurrijke vrouw…, maar wordt je noooit onrustig van zoveel kleur in je huisje? Ik vind t echt leuk hoor maar ik zou er onrustig van worden…

Deze vraag snap ik niet zo goed. Wáárom zou ik kiezen voor een interieur waar ik me niet fijn in voel? Ik bedoel: iedereen kiest toch een interieur wat bij hem of haar past? Waarbij je natuurlijk soms rekening moet houden met huisgenoten. Maar ik ben helemaal alleen, dus ik bepaal helemaal zelf hoe ik mijn huis inricht. Waarom zou ik dan kiezen voor een inrichting of stijl waar ik onrustig van word? Het antwoord is dus: nee, nooit! Ik voel me ontzettend thuis, geborgen en blij in mijn vrolijke huis, het voelt echt als thuiskomen. Dat jij het niet zou kiezen is natuurlijk helemaal prima, dat snap ik. Zo zou ik zelf nooit kiezen voor een witte of grijze inrichting, daar zou ik niet gelukkig van worden.

Kledingstijl

Ik heb deze vraag al heel lang, maar durf m nooit te stellen omdat ik bang ben dat t verkeerd opgepakt wordt… ik bedoel t dus echt niet verkeerd, oprecht niet, maar voel je je nooit kinderachtig met je kledingstijl of je inrichting van je huis?
Als ik je kledingstijl draag voel ik me echt kinderlijk, onvolwassen, minder als n ander.
Hoe voel jij je, hoe doe je dat?

Tja, wat zal ik hier op zeggen? Hiervoor geldt hetzelfde als hierboven: waarom zou ik voor een kledingstijl kiezen waar ik me niet fijn in voel? Waarom? Ik voel me geweldig in de kleding die ik draag, vrouwelijk, mooi, vrolijk en blij. En vooral: helemaal mezelf.

Edit: ik heb de dame in kwestie inmiddels via pb gesproken, en weet nu dat ze de vraag anders bedoelde dan hij overkwam. Het ging er juist om dat ze wilde weten hoe ik dat doe, me zo goed voelen bij wat ik draag. Dus ik heb haar daar wat tips bij gegeven, de belangrijkste tip is: draag waar jij je goed in voelt, wat bij je past. Toen ik voor het eerst een Tante Betsy jurkje aantrok, voelde het letterlijk als thuiskomen. Helemaal mij!

Komt er een nieuwe hond?

Oh jee ik heb ook al zo’n persoonlijke vraag eigenlijk… En misschien vindt je het ook een hele irritante vraag omdat die vast vaak gesteld wordt.
Maar ik ben benieuwd of je nu na je lieve Benthe een nieuwe hond zou willen?

Deze vraag heb ik de afgelopen 16 maanden zó ontzettend vaak gehad. De eerste keren al binnen een week na haar overlijden. En iedere keer dat de vraag gesteld werd, vroeg ik me af: zou je dit ook vragen aan iemand die zijn of haar partner of kind verloren heeft? Ja, ik weet dat veel mensen na het overlijden van hun hond na korte of wat langere tijd een nieuwe hond nemen. Dat is helemaal prima. Maar Benthe, dat was voor mij niet zomaar ‘een hond’. Benthe was mijn soulmate, mijn alles. En ieder keer dat de vraag ‘neem je weer een nieuwe hond?’ wordt gesteld, gaat er een steek door mijn hart. Ik geef dus het antwoord wat ik tegen iedereen die de vraag stelt, zeg.  Sorry, maar ik vind dit een heel nare vraag, en ik wil het er ook niet over hebben.

Tante Betsy jurkjes

Hoeveel jurkjes heb je van het merk Betsy in de kast hangen? Wat doe je met kleding die je niet meer draagt.

Ik heb 85 Tante Betsy jurkjes in mijn kast(en) hangen 😉 Dat zijn dus alleen de jurkjes, ik heb ook nog rokjes, shirts, blouses en vestjes. En daarnaast heb ik een handjevol jurkjes van andere merken in de kast hangen.

Jurkjes die ik niet meer draag, die verkoop ik via één van de facebook-groepen. Het komt weleens voor dat ik een jurkje in eerste instantie heel mooi vind, maar later toch te weinig of niet (meer) draag. En dat vind ik zonde, dan kan ik er beter iemand anders blij mee maken. Andersom neem ik ook weleens jurkjes over van andere dames, van eerdere collecties.

Omdat je vaak zulke leuke foto s post, was ik benieuwd naar je kledingmaat.

Mijn kledingmaat is maat L 🙂

Vogelvragen

Zie jij je troostduif nog?
had je nog nestjes in je tuin ?

Ja, de duif komt nog regelmatig even gedag zeggen. Vaak op momenten dat ik het een beetje moeilijk heb, of ergens over aan het piekeren ben. Dit jaar had ik geen nestje koolmeesjes, maar ik kwam er onlangs achter waarom. De koolmeesjes kwamen namelijk wel regelmatig kijken in het vogelhuisje waar ze vorig jaar een nestje hadden, maar ik hoorde steeds maar geen jongen. Een paar weken geleden kwam ik uit mijn werk, en zag dat het vogelhuisje in het gras lag, het dakje had losgelaten. Er lag een plukje vers mos in (vorig jaar had ik het huisje helemaal schoongemaakt), maar gelukkig geen jongen of eitjes. Blijkbaar hadden de meesjes aangevoeld dat het huisje niet stevig genoeg (meer) was, en waren na het beginnende nestje op zoek gegaan naar een ander plekje om hun kroost op de wereld te zetten.

Bloemen

Ik zou wel willen weten waar je die prachtige bloemen voor in je haar vandaan hebt!

De bloemen zijn van Urban Hippies. zowel de kleine vilten bloemetjes als de wat grotere chiffon bloemen. Ze zijn te koop via de eigen website van Urban Hippies, maar ik koop ze meestal bij de winkels waar ik ook mijn jurkjes koop. Ik kom altijd nog wel een kleur tegen die ik nog niet heb 🙂

Kleurrijk leven

Wat een onwijs leuke rubriek :-). Ik bewonder je enorm om jouw lef om kleuren en printjes te combineren en dat je zo open durft te zijn en jezelf fe laten zien. Hoe heb je dat aangepakt om zo kleurrijk te worden of te zijn? Want misschien was je dit voorheen ook al.

En als je echt moet kiezen, wat is dan je lievelingseten en lievelings drankje?

Eigenlijk is dat niet een kwestie van ‘zo heb ik het aangepakt’. Voorheen was ik helemaal niet zo kleurrijk, ik droeg meestal een spijkerbroek met een shirt, trui of blouse erop. Niet echt in spannende kleuren. Na mijn scheiding heb ik volgens mij eerst het huis ‘opgekleurd’, met mijn Rice servies. Op een gegeven moment zag ik op een blog de jurkjes van Tante Betsy voorbij komen, en ik besloot er een paar te kopen, de sale was toen net begonnen. Op het moment dat ik de jurkjes paste, voelde ik gewoon: ‘dit is wie ik ben’. Het klopte gewoon, ik voelde me zo ontzettend goed in de jurkjes! In eerste instantie droeg ik ze alleen in het weekend, maar op een gegeven moment ook naar mijn werk. Later kwamen daar ook de bloemetjes in mijn haar nog bij, en inmiddels weet ik maar ook mijn omgeving, niet beter meer. Dit is wie ik ben ♥

Mijn lievelingseten is pannenkoeken 🙂 en mijn lievelingsdrankje is denk ik koffie, alhoewel ik er maar maximaal drie koppen per dag van drink. Anders ga ik stuiteren 😉

Nog meer eten

We zien vaak lekkere dingen voorbij komen die je eet, maar heb jij ook een guilty pleasure die wij nooit te zien krijgen?

Ik rook stiekem 😉

Hahaha nee hoor, ik geloof niet dat er iets is op het gebied van eten wat jullie nog niet voorbij hebben zien komen.

Vakanties

Waar ik benieuwd naar ben is waarom je graag thuis cq in Nederland blijft tijdens jouw vakanties? En heb je zelf een soort van bullet list met uitdagingen “ik heb ze nog nooit gedaan maar denk dat ….” ik ben benieuwd!

Waarom ik graag thuis blijf in mijn vakanties? Tja, waarom houd ik van chocolade? Hier is geen ‘omdat’ op te antwoorden, dat is gewoon mijn gevoel. Toen ik nog getrouwd was, ging ik wel regelmatig op vakantie met mijn ex, maar ik was altijd heel blij als we weer naar huis gingen 🙂 Sinds een paar jaar werk ik natuurlijk fulltime, en ben doordeweeks dus maar amper thuis. Ik vind het heerlijk om dan in mijn vakantie gewoon 1 of 2 weken lekker in huis te rommelen. Af en toe ga ik dan wel een dagje of middagje weg hoor.

Ik heb niet echt een bulletlist met uitdagingen, maar ik ga nooit uitdagingen uit de weg omdat ik het nog nooit gedaan heb. Wat nog wel op mijn wishlist staat, is een reis naar Lapland 🙂

Single

Ohhh, leuk, gedurfd ook ! Ik weet niet of ik dit zo zou durven, maar ga het wel overwegen … Het is altijd leuk om de persoon achter de blogger te leren kennen.
Wat ik wel zou willen weten is of je een happy single bent. Of dat je stiekem wel een nieuwe liefde zou willen hebben (of wellicht al hebt 😉

Nee, ik ben geen Happy Single.

37 Comments on Ask me anything: persoonlijke vragen

 1. bychristiana
  13 juli 2020 at 07:53 (2 jaren ago)

  Wat een super mooi, open en eerlijk artikel. Ik heb het in 1 adem uitgelezen, sommige dingen hoor ik je gewoon zeggen en veel antwoorden had ik inderdaad al min of meer verwacht. Echt heel leuk om te lezen Natasja.

  Beantwoorden
 2. Marguerita
  12 juli 2020 at 16:47 (2 jaren ago)

  Wat een mooie antwoorden. En ik volg je juist vanwege je vrolijke kleurrijke stijl, word ik blij van

  Beantwoorden
  • Natasja
   12 juli 2020 at 20:38 (2 jaren ago)

   Beantwoorden
 3. Sylvia W
  12 juli 2020 at 13:39 (2 jaren ago)

  Wat heb je er een fijne oprecht heerlijk eerlijke blog van gemaakt, ik hoor het je vertellen, This is who you are!
  Mooie dag & dikke knufff x

  Beantwoorden
  • Natasja
   12 juli 2020 at 20:38 (2 jaren ago)

   Beantwoorden
 4. Annette Elias
  12 juli 2020 at 12:37 (2 jaren ago)

  Wat doet het mij goed te zien dat je ook hier, in je antwoorden, echt lekker jezelf blijft… en zo moet dat ook zijn. Ik vind je een topvrouw! Een heerlijk mens! Dikke kus!

  Beantwoorden
  • Natasja
   12 juli 2020 at 20:38 (2 jaren ago)

   Beantwoorden
 5. Miranda Aerts
  12 juli 2020 at 11:18 (2 jaren ago)

  Wat een dappere blog! Je hebt je kwetsbaar op durven stellen en ik hoop dat je niet gekwetst bent door de vragen die je lezers hebben gesteld.
  Blijf wie je bent ♡ en bedankt voor je openheid

  Beantwoorden
  • Natasja
   12 juli 2020 at 20:38 (2 jaren ago)

   Beantwoorden
 6. Mo
  12 juli 2020 at 11:00 (2 jaren ago)

  Bij sommige van deze vragen vraag ik mij af of mensen wel level zoals ze stiekem graag willen leven… Waarom zou je anders vragen of een ander gek wordt van haar eigen gekozen inrichting of kleding?

  Beantwoorden
  • Natasja
   12 juli 2020 at 20:38 (2 jaren ago)

   Beantwoorden
 7. Neeltje
  12 juli 2020 at 10:59 (2 jaren ago)

  Leuk om zo een beetje meer over je te weten te komen ❤

  Beantwoorden
  • Natasja
   12 juli 2020 at 20:39 (2 jaren ago)

   Beantwoorden
 8. Monique
  12 juli 2020 at 10:49 (2 jaren ago)

  Wat leuk om te lezen! Een mooi kleurrijk mens ben je! Dikke knuffel xxx

  Beantwoorden
  • Natasja
   12 juli 2020 at 20:39 (2 jaren ago)

   Beantwoorden
 9. Karen
  12 juli 2020 at 09:53 (2 jaren ago)

  Herkenbaar van je hond, mijn hond is nu meer dan 19 maanden geleden overleden. Ik denk soms aan een andere hond, maar het diepe verdriet is niet weg. Er is een leegte die een andere hond nu niet kan vullen. Rouwen heeft tijd nodig. ❤️

  Beantwoorden
  • Natasja
   12 juli 2020 at 20:40 (2 jaren ago)

   Beantwoorden
 10. Rebecca
  12 juli 2020 at 09:30 (2 jaren ago)

  Wat ontzettend leuk om te lezen!
  Heb genoten van je eerlijke antwoorden

  Beantwoorden
  • Natasja
   12 juli 2020 at 20:40 (2 jaren ago)

   Beantwoorden
 11. Ellen
  12 juli 2020 at 09:21 (2 jaren ago)

  Vind het wel stoer dat je dit zo gedaan hebt.
  Bloggen en bloggen is je hoofd boven t maaiveld uitsteken en dat vereist “ballen”.
  Fijne zondag meis..

  Beantwoorden
  • Ellen
   12 juli 2020 at 09:22 (2 jaren ago)

   2e bloggen is vloggen.

   Beantwoorden
  • Natasja
   12 juli 2020 at 20:40 (2 jaren ago)

   Beantwoorden
 12. Mireille
  12 juli 2020 at 09:02 (2 jaren ago)

  Ik ken je al een tijdje en heb je zien groeien en zien opfleuren door je huis en je kleding het is gewoon zoals jij bent, eerlijk en recht voor zijn raap, jij bent gewoon jezelf en daar mag je trots op zijn XoX

  Beantwoorden
  • Natasja
   12 juli 2020 at 20:40 (2 jaren ago)

   Beantwoorden
 13. Diena
  12 juli 2020 at 08:54 (2 jaren ago)

  Beantwoorden
 14. Petra van Schijndel
  12 juli 2020 at 08:23 (2 jaren ago)

  Oeps… sommige vragen zeggen meer over de vragensteller dan over jou zeg maar. Ik ben trots op je lief jurkenzusje en geniet van je blogs en vlogs. Dikke Zeeuwse zien voor jou.

  Beantwoorden
  • Petra van Schijndel
   12 juli 2020 at 08:23 (2 jaren ago)

   Zien is natuurlijk zoen!

   Beantwoorden
  • Natasja
   12 juli 2020 at 20:41 (2 jaren ago)

   Beantwoorden
 15. Bouke
  12 juli 2020 at 08:21 (2 jaren ago)

  ❤️❤️❤️
  Gelezen met een glimlach, ik hoor je het zo zeggen. Krachtig dat je ook zo duidelijk bent in hoe iets voelt voor jou!

  Beantwoorden
  • Natasja
   12 juli 2020 at 20:41 (2 jaren ago)

   Beantwoorden
   • Roos
    13 juli 2020 at 18:59 (2 jaren ago)

    Och wat heb je een mooi artikel van alle persoonlijke vragen gemaakt. Ik ga ook stapje voor stapje richting kleur. Erg vrolijk voelt dat inderdaad. Dank je wel voor je mooie blogs en openheid ❤️

    Beantwoorden
 16. Jacqueline Oud
  12 juli 2020 at 08:12 (2 jaren ago)

  Denk echt dat een aantal vragen hierboven niet kwetsend bedoeld waren. Maar gewoon afvroegen hoe dat voor jou voelt. Ja minder voelen om je kleding dat is geen optie, vindt dat iedereen mag dragen wat hij of zij wil, merk juist dat ik het jammer vindt dat voorall pubers. vaak voorzichtig zijn in kledingkeuze. en veelal dezelfde kleding dragen. Terwijl het leuk is om jezelf uit te drukken in je kledingkeuze. Zelf merk ik juist dat veel mensen het juist leuk vinden als je kleurige kleding draagt en daar dan ook blij van worden. Als er een groep is die daar moeite mee heeft , dan gaat dat in het geheel aan mij voorbij. Denk dat het belangrijkste is dat wat je ook draagt en hoe je je huis ook inricht jezelf daar fijn en gelukkig voelt. Maar kan best voorstellen dat dat voor andere mensen in hun eigen huis veel kleur weer geen optie is. Denk dat dat het belangrijkste is dat we iedereen laten zijn wie hij is, zo lang we elkaar maar respecteren 🙂 Fijne zondag wordt gelukkig een mooie dag!
  Liefs

  Beantwoorden
  • Jacqueline Oud
   12 juli 2020 at 08:26 (2 jaren ago)

   Ps. Ik zeg hierboven dat een aantal vragen niet kwetsend bedoeld waren, bedoel eigenlijk allemaal…wel Is gewoon wat sommige mensen zich afvragen. Maar al moet ik eerlijk zeggen dat minder voelen door kleding ook niet snap, maar ja dat is omdat ik zelf niet zo denk. Voel mij juist beter als ik iets kleurigs aan trek dus niet minder maar dat kan voor een ander persoon zijn als hij of zij grijs draagt dat vind ik ook prima:-)

   Beantwoorden
   • Natasja
    12 juli 2020 at 20:41 (2 jaren ago)

    Beantwoorden
  • Natasja
   12 juli 2020 at 20:41 (2 jaren ago)

   Beantwoorden
 17. Paola
  12 juli 2020 at 08:08 (2 jaren ago)

  Ik heb geen vraag, wel een mededeling..ik vind je lief!

  Beantwoorden
  • Natasja
   12 juli 2020 at 20:42 (2 jaren ago)

   Ik vind jou ook lief! ♥

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.