Australian Gold Hemp Nation Sparkling Citrus & Champagne lijn

In de zomer is het erg belangrijk om je huid goed te verzorgen. Niet alleen ter bescherming tegen de schadelijke zonnestralen, maar ook daarna. De zon, en eventueel zee en strand, drogen je huid nu eenmaal makkelijk uit. Australian Gold staat niet alleen bekend om haar fijne zonbeschermingsproducten, maar heeft ook een nieuwe lijn binnen de al populaire Hemp Nation lijn. De Australian Gold Hemp Nation Sparkling Citrus & Champagne lijn verzorgt je huid na het zonnen, helpt haar langer en mooier bruin te blijven en houdt haar glad en soepel.

Australian Gold Hemp Nation Sparkling Citrus & Champagne

Australian Gold Hemp Nation Sparkling Citrus & Champagne

De Hemp Nation lijn op zich is niet nieuw, er bestaan al verschillende heerlijke geuren binnen deze lijn. Dit jaar werd daar de Australian Gold Hemp Nation Sparkling Citrus & Champagne aan toegevoegd. Met de sprankelende geur van fris citrusfruit en champagne. Dat klinkt als een feestje op je badkamer toch? Een feestje wat we best verdiend hebben deze zomer!

Australian Gold Hemp Nation Sparkling Citrus & Champagne

Moisturizing Body Wash

Hoewel ik niet meer zo’n fanatiek zonaanbidster ben als ‘vroeger toen ik jong was’ (lol), geniet ik sinds een paar jaar weer erg van de warmte van de zon op mijn huid. En ik vind niets zo lekker, om na een middagje in de zon, een douche te nemen om de zonnebrandcrème weer van mijn huid te spoelen. Deze Moisturizing Body Wash is daar perfect geschikt voor. Hij belooft je huid niet uit te drogen, want dat is natuurlijk wel het laatste wat je wilt als je net een paar uur in de zon gezeten of gelegen hebt.

De Body Wash bevat geen SLS of SLES, dat is natuurlijk al héél fijn! Deze stoffen zorgen ervoor dat je body wash of shampoo schuimt, maar het kan ook de huid uitdrogen, of zelfs irriteren. Met mijn ‘gezonder leven’ vibes probeer ik ook zoveel mogelijk dit soort stoffen te vermijden. Gewoon, omdat het niet nodig is, en er tegenwoordig meer dan genoeg alternatieven zónder zijn. De Body Wash bevat verzorgende hennepzaadolie, wat je huid niet alleen intensief verzorgt, maar tevens vroegtijdige huidveroudering voorkomt.

Australian Gold Hemp Nation Sparkling Citrus & Champagne

De Body Wash doet wat hij moet doen. Hij schuimt prima, geeft een zacht schuim en reinigt mijn huid zonder haar uit te drogen. De geurcombinatie van citrusfruit en champagne doet mij eigenlijk meer aan snoepjes denken dan aan fruit, maar gelukkig houd ik van snoepjes 🙂 Ik vind het een topper, ik word er vrolijk van!

Australian Gold Hemp Nation Sparkling Citrus & Champagne

Moisturizing Tan Extender

De nieuwe parabeenvrije Hemp Nation®  Moisturizing Tan Extender op basis van rijk verzorgende hennepzaadolie verzorgt de huid intensief na het zonnen en helpt om vroegtijdige huidveroudering als gevolg van UV-straling tegen te gaan. Deze rijke bodylotion herstelt de huid na het zonnen, bevordert de aanmaak van nieuwe huidcellen en gaat fijne lijntjes en rimpels tegen. Ook dit nieuwe product heeft de sprankelende geurbeleving van sappig citrusfruit en champagne.

Ingrediënten

De bodylotion bevat onder andere Sheabutter, Jojoba olie, vitamines A, B3 en E, Aloë vera extract en Kokoswater. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je bruine kleur langer behouden blijft. Natuurlijke plantenextracten voeden, beschermen en verzorgen de huid optimaal. Omega 3 en 6 vetzuren uit hennepzaadolie maken de huid soepel en houden haar in een uitstekende conditie. Van Dimethicone is mijn huid vaak niet zo’n fan, maar gelukkig ervaar ik bij dit product geen plakkerig gevoel na het aanbrengen.

Australian Gold Hemp Nation Sparkling Citrus & Champagne

Textuur en werking

De textuur van de Australian Gold Hemp Nation Sparkling Citrus & Champagne Tan Extender is vrij dik, en heerlijk romig. Eigenlijk is de textuur te dik voor de pompflacon, want ik krijg de bodylotion er met geen mogelijkheid uitgepompt. Ik heb de bodylotion daarom over gedaan in een plastic potje, daarmee gaat het doseren prima. Dus wat mij betreft mag Australian Gold het product in een tube of in een pot gaan verpakken 😉

De bodylotion laat zich goed verdelen en inmasseren, ondanks de volle textuur. Hij trekt vrij vlot en makkelijk in mijn huid, zonder een vervelend of plakkerig laagje achter te laten. Na het intrekken voelt mijn huid glad en soepel, en comfortabel aan. En dat laatste blijft ze doen gedurende de hele dag. Of de Tan Extender mijn bruine kleur daadwerkelijk langer laat aanhouden, is natuurlijk lastig te zeggen. Maar verzorging van je huid speelt hierbij een erg belangrijke rol, en verzorgen doet hij uitstekend!

De Body Wash (235 ml) en Tan Extender (535 ml) kosten beiden € 24,50. De producten van Australian Gold zijn verkrijgbaar bij diverse drogisterijen en via de Nederlandse webshop. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

1 Comment on Australian Gold Hemp Nation Sparkling Citrus & Champagne lijn

  1. Miranda Aerts
    28 mei 2021 at 19:44 (1 jaar ago)

    Lekker, zeker nu het eindelijk mooi weer wordt! 😎

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.