Aveda Dry Remedy Daily Moisturizing Oil

Op de persdag van Simply PR maakte ik voor het eerst van dichtbij kennis met het merk Aveda. Eén van de producten die toen in de schijnwerpers stond, was de Aveda Dry Remedy Daily Moisturizing Oil, onderdeel van de Dry Remedy lijn, speciaal ontwikkeld voor droog haar. Vandaag vertel ik je wat meer over deze Leave-in verzorging, en wat het voor mijn haar doet.

hAveda Dry Remedy Daily Moisturizing Oil

Aveda Dry Remedy Daily Moisturizing Oil

De verzorgingsproducten van Aveda zijn gebaseerd op pure bloemen- en plantenextracten. Alle producten worden, al sinds de oprichting in 1978, ontwikkeld met respect voor de aarde en in harmonie met het leven. Daarnaast wordt er ook bij het maken van verpakkingsmateriaal aandacht besteed aan het milieu, door verpakking zoveel als mogelijk te minimaliseren en recyclable en zoveel mogelijk post-consumer recycled materialen te gebruiken voor die verpakkingen. Aveda is bovendien het eerste cosmeticabedrijf dat produceert met behulp van 100% gecertificeerde windenergie.

Aveda: connecting beauty, environment and well-being.

Aveda Dry Remedy Daily Moisturizing Oil

Aveda Dry Remedy Daily Moisturizing Oil: ingrediënten

De Aveda Dry Remedy Daily Moisturizing Oil bestaat voor 99.9% uit natuurlijke ingrediënten. De olie bevat Buriti olie, een rijke, voedende en sterk hydraterende olie die wordt gewonnen uit de vrucht van de Moriche Palm (Tree of Life), en die het haar zacht als zijde en glanzend maakt, zonder het haar te verzwaren. De Daily Moisturizing Oil bevat geen siliconen. De rijke ingrediënten zorgen voor een directe hydratatie en verzorging van het (droge) haar.

Aveda Dry Remedy Daily Moisturizing Oil

Aveda Dry Remedy Daily Moisturizing Oil

Aveda Dry Remedy Daily Moisturizing Oil: gebruik

Het gebruik van de Aveda Dry Remedy Daily Moisturizing Oil is eenvoudig: je brengt 2 tot 4 druppels (afhankelijk van de lengte en de dikte van je haar) aan op de handen en masseert dit in droog of vochtig haar, van halverwege het haar tot aan de punten. Doordat de olie het haar niet zwaar of vet maakt, is het geen enkel probleem om het haar daarna te stylen.

Aveda Dry Remedy Daily Moisturizing Oil

Aveda Dry Remedy Daily Moisturizing Oil: textuur, geur en werking

Aveda Dry Remedy Daily Moisturizing Oil is heel dun van textuur. Het flesje doseert heel fijn, en het verdelen van de olie door mijn haar gaat heel makkelijk. De geur is fris kruidig, en erg aangenaam. Dit is de geur van Aveda’s eigen ‘Pure-Fume’ aroma: een combinatie van lavendel, bergamot en Gemberlelie, en 16 andere pure bloemen- en plantenextracten. Na het inmasseren blijft de geur aanwezig in mijn haar, maar doordat je maar zo weinig nodig hebt per keer, is de geur heel subtiel. Als je na de olie stylingproducten gebruikt, zal de geur uiteraard sneller vervliegen of overheersd worden door andere geuren.

En dan: de werking. Al direct na het inmasseren voelt mijn haar heerlijk zacht, zonder vet of olie-achtig aan te voelen. Ik föhn en style mijn haar vervolgens zoals gebruikelijk, ook hier ondervind ik geen nadelen van de olie. Hij wordt gewoon volledig opgenomen door het haar, er blijft geen laagje achter.

Al na een paar dagen komen de eerste vragen: “Ben je naar de kapper geweest?”, “Heb je je haar geverfd?”, “Wat zit je haar goed, wat heb je ermee gedaan?”. Niet gelogen, in twee weken tijd maken 6 mensen een opmerking over mijn haar, allemaal afzonderlijk van elkaar en daar zitten zelfs mannen tussen (!). En ze zien het inderdaad goed: mijn haar glanst, is intenser van kleur en veel minder dof dan voorheen. Ik kan dus wel concluderen dat de Aveda Dry Remedy Daily Moisturizing Oil prima werkt voor mijn haar!

Aveda Dry Remedy Daily Moisturizing Oil is verkrijgbaar bij de diverse Aveda salons, en bij verschillende online verkooppunten. Hij kost € 29,50 voor 30 ml (dit lijkt heel duur voor zo’n klein flesje, maar omdat je per keer maar 2 tot 4 druppels nodig hebt, doe je echt enorm lang met het flesje. Ik gebruik de olie nu een maand of twee iedere dag, en mijn flesje is nog niet voor een vijfde leeg).

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

1 Comment on Aveda Dry Remedy Daily Moisturizing Oil

  1. Mireille
    13 juni 2014 at 15:26 (8 jaren ago)

    Klopt.
    Je haar glanst inderdaad heel mooi.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.