Avène Hydrance Optimale UV Riche Rich Hydrating Cream

Tijdens de winter, zelfs als het niet zo heel koud is, heeft onze huid behoefte aan extra verzorging. De kou buiten, afgewisseld met de droge, warme lucht binnen, zorgt ervoor dat je huid sneller dan in de zomer vocht verliest en droog en trekkerig kan gaan aanvoelen. De Hydrance Optimale lijn van Avène zorgt ervoor dat de huid optimaal gehydrateerd wordt en vochtverlies beperkt wordt. In dit artikel laat ik je de Avène Hydrance Optimale UV Riche zien, die ik de afgelopen zes weken gebruikt heb.

Avène Hydrance Optimale UV Riche

Avène Hydrance Optimale UV Riche

Avène is een merk wat bij de apotheek verkocht wordt. Ik vind dat op zich best jammer, want als ik naar de apotheek bij ons op het dorp kijk, nodigt dat niet bepaald uit tot ‘beauty-shoppen’, maar misschien dat dat bij grotere apotheken anders is. Ik kende het merk dan ook alleen van naam, maar had nog nooit een product ervan geprobeerd. Ik vond het daarom erg leuk dat ik er op deze manier mee kennis kon maken.

Avène Hydrance Optimale UV Riche

Avène Hydrance Optimale UV Riche is een ontzettend veelzijdige gezichtscrème: niet alleen hydrateert hij de huid en herstelt het vochttekort, daarnaast kalmeert hij de huid, biedt met een SPF 20 een goede bescherming tegen de zon en tegen huidveroudering door overmatige blootstelling aan de zon, en bevat anti-oxidanten die de huid beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Zeker als je net als ik rond de 40 bent, zijn dit eigenschappen in een crème die je huid erg kan waarderen.

Avène Hydrance Optimale UV Riche

Avène Hydrance Optimale UV Riche: ingrediënten

Het belangrijkste ingrediënt van alle Avène producten is Thermaal Spring Water. Dit heeft verzachtende, kalmerende en anti-irriterende eigenschappen, wat vooral voor de gevoelige huid bijzonder heilzaam werkt. Ethylhexyl Methoxycinnamate beschermt de huid tegen UVB stralen. Cyclomethicone is (net als dimethicone) een silicone en beschermt de huid tegen uitdroging, maar legt minder dan in het geval van dimethicone een laagje op het gezicht, en voelt daardoor comfortabeler aan. Saffloerolie is rijk aan onverzadigde vetzuren en werkt verzachtend en vochtregulerend op de huid. Glycine Soja extract stimuleert de aanmaak van collageen, is rijk aan anti-oxidanten en werkt ontstekingsremmend. Net over de helft van de ingrediëntenlijst zie ik parfum staan, dat vind ik persoonlijk wel een beetje jammer in een crème voor de gevoelige huid. Zelf heb ik er geen problemen mee, maar ik denk dat als deze achterwege gelaten zou worden, de crème voor veel meer mensen geschikt zou zijn.

Avène Hydrance Optimale UV Riche

Avène Hydrance Optimale UV Riche zit in een tube van 40 ml. Op zich is een tube een hygiënische verpakking voor een gezichtscrème, alleen is deze crème zo dun, dat als ik de tube neerzet, de crème zo uit de tube in de dop loopt, dit levert nogal een kliederboel op. Ik leg de tube daarom plat neer, maar eigenlijk zou een pompflacon veel beter bij deze crème passen.

Avène Hydrance Optimale UV Riche

Avène Hydrance Optimale UV Riche: gebruik en werking

In principe kun je Avène Hydrance Optimale UV Riche zowel overdag als ’s nachts gebruiken, maar vanwege de UV filters is hij met name geschikt voor overdag. Ik heb hem gedurende de testperiode alleen overdag gebruikt. Vanwege de dunne textuur brengt de hydraterende crème ontzettend fijn aan: hij laat zich goed verdelen en uitsmeren over mijn huid en doordat hij snel intrekt, is het een heel fijne basis voor mijn make-up. De crème heeft een heel lichte, zachte geur (de parfum is dus niet overmatig aanwezig) die aangenaam is.

Avène Hydrance Optimale UV Riche

Avène Hydrance Optimale UV Riche voelt heel licht en comfortabel aan op mijn huid, maar geeft haar een rijke verzorging, ook gedurende de wintermaanden. Mijn huid voelt heel zacht, gehydrateerd en verzorgd en heeft weinig last van zichtbare onzuiverheden. Ik word er blij van!

Avène Hydrance Optimale UV Riche (ca € 19,00) is verkrijgbaar bij diverse apotheken, kijk voor een verkooppunt bij jou in de buurt op deze pagina.

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

3 Comments on Avène Hydrance Optimale UV Riche Rich Hydrating Cream

 1. Norma
  17 februari 2015 at 13:18 (7 jaren ago)

  Goede middag
  Dit merk is niet dierproefvrij
  Volgens apotheek wel maar zocht het op niet dus

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  17 februari 2015 at 09:45 (7 jaren ago)

  Fijn dat dit een créme is die men zowel dag als voor de nacht begint op het gezicht kan smeren.
  Jammer dat er een pompje op had moeten komen.

  Beantwoorden
 3. Sonja
  17 februari 2015 at 09:19 (7 jaren ago)

  Inderdaad heel onbekend, maar niet onbemind. Want een fijne voedende creme is echt nodig, merk ook dat mijn huid af en toe helemaal van slag is. Qua prijs vind ik dit nog meevallen. Mooi om even te onthouden.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.