Proef de sfeer van Italië, met chef Wim Ballieu en Aviko

Voor het tweede jaar op rij ging de Aviko Buurttafel deze zomer on tour. Dit keer in het bella Italia om te laten zien dat de aardappel óók een goede match is met de Italiaanse keuken. In het kookboek ‘La Dolce Vita’ nemen chef Wim Ballieu en Aviko je in 96 pagina’s mee op een overheerlijke en inspirerende reis door het prachtige Italië. ‘La Dolce Vita’ is vanaf nu gratis, zonder aankoopverplichting, aan te vragen via de speciale website van Aviko.

Eten verbindt

Aviko wil mensen verbinden met iets waar de meesten wel van houden: lekker eten. Samen eten zorgt ervoor dat we de tijd voor elkaar nemen. Lange tafels, uitgebreid eten en vooral veel gezelligheid aan tafel; dat is waar de Italianen bekend om staan. Vandaar dat Aviko en de Vlaamse kok Wim Ballieu ervoor kozen om twee weken lang door Italië te reizen en gerechten te maken met een typerend ingrediënt van de stad van bestemming. Basilicum in Genua, truffel in San Miniato of rode poon in San Vito Marina. Elk gerecht in ‘La Dolce Vita’ bevat lekkere lokale producten en een pieper van Aviko.

Eén groot feest aan tafel

Alle gerechten die tijdens de Buurtafel on Tour zijn gemaakt, staan in dit nieuwe receptenboek. In verschillende steden gingen chef Wim en zijn team op pad voor een mooi lokaal ingrediënt; de basis voor de maaltijd van die dag. ’s Avonds schoven buurtgenoten aan aan de lange tafel – en niet zelden eindigde de avond in één groot feest! In ‘La Dolce Vita’ proef je die typisch Italiaanse sfeer in 24 heerlijke gerechten voor elke dag van de week. Eenvoudig te maken en bijna niet te mislukken.

Aviko inspireert

De Kookweek van Aviko is inmiddels een bekend concept en ook in ‘La Dolce Vita’ wordt deze toegepast. Met de veelzijdige variatie van de aardappel zijn ontelbaar veel gerechten te maken, voor elke dag van de week. Zo maakt Aviko de kookweek graag leuker, en lekkerder! Kies voor één van de ‘Vlot & Vers dag’ recepten wanneer je weinig tijd hebt om te koken. Of heb je – zoals niet ongebruikelijk is in Italië – opeens extra gasten aan tafel, maak je eenvoudig een ‘Zoete Invaldag’ recept zoals de klassieke Italiaanse aubergine schotel met zoete aardappel. Nieuwsgierig en wil jij ook graag dit receptenboek in huis hebben? ‘La Dolce Vita’ wordt door Aviko gratis thuisgestuurd aan iedereen die op onderstaande website een aanvraag doet.

Hardcover kookboek – 96 pagina’s – Waarde: € 24,95 – Gratis verkrijgbaar via deze website van Jouw Kookweek.

2 Comments on Proef de sfeer van Italië, met chef Wim Ballieu en Aviko

 1. Miranda Aerts
  19 oktober 2019 at 07:25 (1 jaar ago)

  Wat een leuke promotie van de aardappel! 🙂

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  17 oktober 2019 at 06:09 (1 jaar ago)

  Zo een prachtig kookboek…..
  Mooie foto’s.
  Ben er zo benieuwd naar en had het boek al op social media gezien.

  Een mooie dag Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.