Avène Cicalfate Hand Repairing barrier cream

Het mag dan wel eind april zijn, vooral ’s ochtends vroeg en ’s avonds kan het nog best koud zijn. Als je dan zoals ik met de hond buiten loopt, hebben je handen het soms toch nog zwaar te verduren. Avène introduceerde onlangs de Avène Cicalfate Hand Repairing barrier cream, een hele mond vol voor een crème die belooft de droge, beschadigde huid te verzachten, herstellen en beschermen. Ik vertel je vandaag wat meer over deze nieuwe handcrème!

Avène Cicalfate Hand Repairing barrier cream

Avène Cicalfate Hand Repairing barrier cream

De Cicalfate productlijn van Avène bevordert het snelle herstel van de geïrriteerde huid en beschadigingen, zoals gesprongen lippen, mondhoekkloofjes en rode babybilletjes. Avène heeft de Cicalfate-lijn onlangs uitgebreid met Cicalfate Hand repairing barrier cream. Deze herstellende barrière crème verzacht, herstelt en beschermt zeer droge, beschadigde en geïrriteerde handen dankzij de hoge concentratie Sucralfaat. De crème trekt snel in en zorgt voor een isolerend laagje over de huid.

Bij beschadiging van je huid is het belangrijk om te voorkomen dat de beschadiging ook geïnfecteerd raakt. De producten van Cicalfate bevatten een Koper-Zink complex, dat de groei van bacteriën en schimmels beperkt. Hierdoor wordt de kans op infecties verminderd. Cicalfate producten worden o.a. gebruikt bij (mond)kloofjes, schaafwondjes, roodheid, gesprongen lippen, luieruitslag en is zelfs te gebruiken op slijmvliezen.

Avène Cicalfate Hand Repairing barrier cream

Avène Cicalfate Hand Repairing barrier cream is vrij van parabenen en vrij van parfum, en daarnaast hypoallergeen en non-comedogeen. Dit laatste wil zeggen dat het de poriën niet verstopt, waardoor er minder kans op meeëeters is. Waarom dit op een handcrème vermeld staat, is me een raadsel, want ik heb nog nooit meeëters op mijn handen gezien.

Cicalfate Hand repairing barrier cream is een herstellende en voedende handcrème. De crème zorgt ervoor dat de huid kalmeert, herstelt en is bovendien ontstekingsremmend. Ook bevordert het de genezing van wondjes. Dit komt door de extra hoge concentratie Sucralfaat, een uniek bestandsdeel dat het herstel van de opperhuid bevordert. Dankzij de romige en voedende textuur is het product makkelijk smeerbaar, trekt snel in en biedt goede bescherming dankzij het “tweedehuideffect”. De crème blijft ook goed werkzaam na contact met water. Na vijf keer handen wassen zit de beschermlaag er nog voor meer dan 50% op. Cicalfate Hand bevat geen parfum of parabenen en is rijk aan Avène thermaal water dat de huid kalmeert en verzacht. Kortom, een handcrème die onmisbaar is in iedere handtas.

Het lijkt er dus op dat Avène Cicalfate Hand Repairing barrier cream geen doorsnee handcrème is, maar vooral gericht is op het herstellen van een droge, beschadigde huid. Nu heb ik in deze tijd minder last van droge, beschadigde handen dan in de winter (kloven), maar wondjes liggen natuurlijk op de loer, zelfs als je de hele dag op kantoor zit (denk aan die gevaarlijke enveloppen!).

Avène Cicalfate Hand Repairing barrier cream

Avène Cicalfate Hand Repairing barrier cream: ingrediënten

Aan de ingrediëntenlijst is te zien dat Avène Cicalfate Hand Repairing barrier cream erop gericht is om de huid te herstellen en te beschermen. Naast het voor de Avène producten zo kenmerkende Thermaal bronwater bevat de crème minerale olie en verschillende siliconen, die de huid voorzien van een beschermend laagje, waardoor deze beter bestand is tegen de uitdrogende werking van water en andere schadelijke invloeden van buitenaf, het vocht wordt vastgehouden in de huid. Voor mijn gezicht en lichaam vind ik te veel siliconen in een product absoluut niet prettig aanvoelen, maar in een handcrème heb ik er minder moeite mee. Verder zie ik een aantal ingrediënten die ervoor zorgen dat een crème ook daadwerkelijk de textuur van een crème krijgt (en houdt), en wat verderop in de lijst glycerine (heeft een vochtherstellende en verzachtende werking op de huid) en bijenwas (werkt ontstekingremmend en helpt wondjes sneller genezen.

Avène Cicalfate Hand Repairing barrier cream

Avène Cicalfate Hand Repairing barrier cream zit in een tube van 100 ml, lekker royaal dus. De dop sluit goed én stevig, zodat je de tube ook met een gerust hart mee kunt nemen in je handtas, zonder bang te zijn voor een handcrème-explosie halverwege de dag (been there, done that).

Avène Cicalfate Hand Repairing barrier cream

Avène Cicalfate Hand Repairing barrier cream heeft een vrij dunne textuur, wat het uitsmeren makkelijk maakt.De handcrème heeft een heel subtiele, neutrale geur, en dat is prettig als je gevoelig bent voor geuren in verzorgingsproducten!

Bij het uitsmeren laat Avène Cicalfate Hand Repairing barrier cream in eerste instantie een ‘nat’ gevoel achter op mijn huid, wat na het intrekken verandert in een stroef gevoel. Het voelt niet prettig (en dat is logisch, want normaal gesproken gebruik je juist een handcrème om een glad, zacht gevoel te krijgen), en ik merk dat het me daardoor gaat tegenstaan om de crème te gebruiken.

Avène Cicalfate Hand Repairing barrier cream

Maar als beautyblogger moet je soms door een zure appel heenbijten, en dat is maar goed ook. Als ik de Avène Cicalfate Hand Repairing barrier cream een paar weken consequent (1 à 2 maal daags smeren) heb gebruikt, merk ik dat mijn handen zachter worden en, nog beter: als ik de crème op kleine wondjes smeer, genezen ze sneller en doen ze minder pijn. Ook hebben mijn handen minder last van de wekelijkse “sop-klusjes”, ze voelen daarna minder droog en geïrriteerd aan.

Erg jammer dus van het niet-prettige, stroeve gevoel na het insmeren, maar verder werkt de Avène Cicalfate Hand Repairing barrier cream wel erg goed. Ik ben erg benieuwd of hij mijn handen komende winter gaat behoeden voor kloven en extreem droge handen (ik wilde bijna zeggen: “Ik kan niet wachten tot het zover is”, maar dat kon ik nog net op tijd inslikken, hahaha!).

Avène Cicalfate Hand Repairing barrier cream (€ 9,99) is verkrijgbaar bij de apotheek, klik hier voor de verschillende verkooppunten.

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

3 Comments on Avène Cicalfate Hand Repairing barrier cream

 1. Cindy
  28 april 2015 at 08:43 (7 jaren ago)

  Hahaha die laatste zin, nee!!!
  Klinkt goed, heb gelukkig zelf niet zo’n last van hele droge handen, maar handig voor degenen die er wel last van hebben.

  Beantwoorden
 2. Sonja
  28 april 2015 at 08:32 (7 jaren ago)

  Oh wauw, die prijs! En dan dit mooie product? Ik ga bij mijn apotheek kijken! Bedankt voor deze tip!

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  28 april 2015 at 07:31 (7 jaren ago)

  Eindelijk de perfecte oplossing voor droge en beschadigde handen!
  Ik was allang op zoek naar zo een goed product.
  Herken het probleem.
  Ik had niet gedacht dat dit qua prijs wel goed is.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.