Avril Organic Showergel Abrikoos-amandel

Een paar weken geleden werd ik benaderd door de twee lieve dames van (toen nog) Teenz Skin Store. Ze hadden een nieuw merk in hun webshop opgenomen, of ik het leuk vond om er een review over te schrijven? Het ging om het merk Avril, een organic, betaalbaar én kwalitatief goed merk: daar heb ik altijd oren naar! Ik kreeg o.a. de Avril Organic Showergel Abrikoos-amandel opgestuurd, die ik in dit artikel graag aan je voorstel!

Avril Organic Showergel Abrikoos-amandel

Avril Organic Showergel Abrikoos-amandel

Het merk Avril bestaat sinds 2012, komt uit Frankrijk en is dierproefvrij, biologisch en vrijwel 100% natuurlijk. Omdat ze niet onnodig veel geld uitgeven aan dure modellen, gratis samples en reclamekosten, kunnen ze de prijzen van hun producten laag houden, zonder in te leveren op de kwaliteit. Dat klinkt ons goed in de oren, toch?

Avril Organic Showergel Abrikoos-amandel

De verpakking van Avril Organic Showergel Abrikoos-amandel oogt simpel, maar stijlvol. Het logo is vrouwelijk en elegant, de kleur van het etiket lief en in stijl met het product, en op de fles staat alles vermeld wat je moet weten, niet meer en niet minder. Helemaal in stijl met de filosofie van het bedrijf, daar houd ik wel van!

Het assortiment van Avril in de webshop van Young Beauty bestaat uit zowel gezichtsverzorging, lichaamsverzorging, make-up en accessoires. Lekker compleet dus, en allemaal ontzettend betaalbaar!

Avril Organic Showergel Abrikoos-amandel

99% van de ingrediënten van Avril Organic Showergel Abrikoos-amandel is natuurlijk, en 10,5% is afkomstig van biologische landbouw. Het heeft het Ecocert certificaat, waardoor je ook zeker weet dat biologisch echt biologisch is.

In deze showergel vind je geen agressieve schuimende stoffen als SLS of SLES, maar de veel mildere reinigende stoffen Sodium Coco-sulfate en Coco-Glucoside. Aloë Vera-extract zorgt voor een verzorgende en verzachtende werking op de huid. Wat ik een beetje jammer vind, is het feit dat er geen Abrikozen- of amandelextract in de showergel terug te vinden is, dat had het voor mij wel echt afgemaakt (al doet het verder niets af aan de kwaliteit van het product, maar daar kom ik zo op terug). In dit geval zorgt een parfum (vrij ver onderin de lijst) voor de geur van het product. Of dit een natuurlijk of een synthetisch parfum is, staat er niet bij vermeld.

Avril Organic Showergel Abrikoos-amandel

Avril Organic Showergel Abrikoos-amandel zit in een lekker riante fles van een halve liter mét zwarte klik-dop. Niets dan lof over de verpakking, hoe eenvoudig deze er ook uit mag zien! Een persoonlijke tic van mij met zo’n grote fles is dan wel, dat ik geneigd ben om meer te gebruiken dan met een kleinere verpakking, maar als je je gewoon kunt beheersen, is er niets aan de hand 🙂

Avril Organic Showergel Abrikoos-amandel

Avril Organic Showergel Abrikoos-amandel is doorzichtig en vrij dik van textuur. De geur is heerlijk: het fruitige van abrikoos met het zachte van amandel. Normaal vind ik een abrikozengeur al snel een beetje weeïg, maar door de zacht-zoete amandelgeur is dit hier niet het geval. Ik vind het een ontzettend lekkere geur, ik zou best een bodylotion of -butter met dezelfde geur willen hebben!

Op mijn vochtige huid verandert de showergel in een heel zacht schuim, wat verzorgend aanvoelt. Om een of andere reden zit in mijn hoofd de kronkel dat een doorzichtige showergel geen zacht schuim kan vormen, maar dat is hier dus niet het geval, hihihi! Na het afspoelen en afdrogen voelt mijn huid lekker zacht en verzorgd, de showergel droogt mijn huid totaal niet uit.

Avril Organic Showergel Abrikoos-amandel

Ondanks mijn kleine puntje van kritiek vanwege de afwezigheid van abrikoos en amandel, vind ik de Avril Organic Showergel Abrikoos-amandel ontzettend fijn in gebruik, en een bijzonder mooi, natuurlijk product. Voor de prijs hoef je het al helemaal niet te laten: voor een fles van 500 ml betaal je slechts 6 euro (!).

Avril Organic Showergel Abrikoos-amandel is verkrijgbaar in de webshop van Young Beauty, voorheen Teenz Skin Store. De nieuwe naam is gekozen omdat deze meer de lading dekt, de producten die je bij Young Beauty vindt, zijn namelijk speciaal ontwikkeld en bestemd voor meisjes én jonge vrouwen. Ik voel me er meteen meer thuis 🙂

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

6 Comments on Avril Organic Showergel Abrikoos-amandel

 1. Sax and the Pretty
  24 november 2015 at 21:57 (7 jaren ago)

  Wat jammer dat het geen abrikozen-bom is zodra je de fles opendraait! Dat zou mijn dag bij voorbaat al goed maken, zo ’s ochtends onder de douche! x

  Beantwoorden
 2. Babs
  24 november 2015 at 21:17 (7 jaren ago)

  Ik ben dol op de geur van amandelen… ook om te eten overigens. Prima prijs voor een halve liter!

  Beantwoorden
 3. manon
  24 november 2015 at 15:37 (7 jaren ago)

  De geur lijkt me er lekker!

  Beantwoorden
 4. Mariëlle
  24 november 2015 at 15:31 (7 jaren ago)

  Hihi ik vind het ook een leuk merk, dit lijkt me zeker ook een lekker product!

  Beantwoorden
 5. Roos
  24 november 2015 at 14:07 (7 jaren ago)

  Lijkt mij een fijne betaalbare douchegel. Ik hou van een simpele verpakking en zachte ingrediënten. Abrikoos zou ik niet zo snel pakken maar wellicht hebben ze ook andere lekkere geuren.

  Vind het zo leuk dat je de kleinere webshops naar voren brengt waar je normaal zelf niet zo opkomt. Ik ben ook gek op biologische natuurlijke producten dus ik vind het erg interessant 🙂

  Beantwoorden
 6. sabrina
  24 november 2015 at 12:40 (7 jaren ago)

  Je zou bij zo’n merk inderdaad wel verwachten dat er echt extract ipv parfum in zit! Verder klinkt het goed, ik ben gek op amandel. En goed betaalbaar.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.