Back to work met Kruidvat: are you ready?

September is de maand waarin we met zijn allen weer het gewone ritme in gaan. Kinderen weer naar school, en wij weer aan het werk (yep, ik mag morgen weer beginnen). En dat ritme is soms best even wennen. September is ook de maand waarin het najaar begint, en vermoeidheid en virussen op de loer liggen. Kruidvat heeft een paar hele fijne (en lekkere) producten in het assortiment om ons te helpen opstarten, en om onze weerstand en energie een boost te geven. En ik heb ze getest!

KruidvatKruidvat Back to Work hulp

De laatste maanden ben ik al erg goed bezig op het gebied van mijn voeding, al zeg ik het zelf. Ik snoep veel minder dan voorheen (alleen nog als ik er écht zin in heb) en sinds kort eet ik ook grotendeels vegetarisch. Met als resultaat dat ik al bijna acht kilo kwijt ben, en veel lekkerder in mijn vel zit, letterlijk. Deze producten van Kruidvat kwamen dan ook op een mooi moment, ik vond het erg leuk om ze te mogen testen.

Kruidvat

Kruidvat Wake & Shake ontbijtdrank

Hoe vroeg ik ook mijn bed uit moet, het bestaat niet dat ik de deur uitga zonder ontbeten te hebben. Ik snap niet hoe sommige mensen het voor elkaar krijgen om pas rond een uur of tien te ontbijten (of zelfs helemaal niet). Tegen de tijd dat ik gedoucht, aangekleed en gemakeupt ben, begin ik echt wel trek te krijgen in iets. Meestal kies ik voor ontbijtgranen met melk, hiermee red ik het prima tot een uur of half elf. Rond die tijd neem ik altijd een tussendoortje, want wederom red ik het echt niet helemaal tot aan de lunch. De Kruidvat Wake & Shake ontbijtdrank is een welkome afwisseling, en past helemaal goed in mijn strakke ochtendroutine.

Kruidvat

De Kruidvat Wake & Shake ontbijtdrank is verkrijgbaar in twee smaken: Framboos-Blauwe Bes en Mango-Mandarijn. Ik vind beide smaken even lekker, ik heb niet echt een voorkeur. En voor de afwisseling is het fijn om beide varianten in je keukenkastje te hebben staan.

Kruidvat KruidvatDe Wake & Shake ontbijtdrank is een bron van vezels, is rijk aan eiwitten en bevat hele havervlokken. De eerste keer dat ik een shake maakte, dacht ik dat het poeder niet goed opgelost was, maar dat waren dus de havervlokken 😉

Het bereiden van de ontbijtdrank is heel eenvoudig. Je voegt drie schepjes (schepje is meegeleverd) van het poeder toe aan 250 ml melk (kan ook afgewisseld worden met yoghurt of karnemelk) en shaket dit even goed. Bij Kruidvat is een speciaal daarvoor bestemde shake-beker verkrijgbaar, maar ik vond deze leuke cocktailshaker van Action leuker staan in de keuken 🙂 Eventueel kun je ook wat vers fruit blenden of snijden, en dit door de shake mengen.

KruidvatEn uiteraard drink ik de Kruidvat Wake & Shake uit een leuke Rice beker 🙂

De ontbijtdrank is erg smaakvol, vult goed en houdt mijn energiepeil gedurende de ochtend uitstekend op peil. Vooral het feit dat je lekker kunt afwisselen waarmee je de shake aanmaakt, en eventueel vers fruit kunt toevoegen, vind ik een groot voordeel. Zo kun je je ontbijt iedere ochtend net even iets anders maken.

De Wake & Shake ontbijtdrank kost € 4,99 voor 8 porties.

Kruidvat

100% natuurlijke Notenrepen

Zoals ik hierboven al vertelde, eet ik halverwege de ochtend altijd een tussendoortje. Halverwege de middag ook, maar dan neem ik meestal fruit, of een paar blokjes kaas. De nieuwe ‘on the go’ Notenrepen van Kruidvat zijn 100% biologisch, glutenvrij én lactosevrij, en zijn dus helemaal verantwoord.

Kruidvat Kruidvat

De notenreep is verkrijgbaar in drie varianten: Amandelen, Pinda’s en Gojibessen, Amandelen, Pinda’s en Pompoenpitten en Zonnebloempitten, Cranberries en Pompoenzaden. Alle varianten zijn gezoet met Agavesiroop of Honing, en passen dus uitstekend in een gezonde levensstijl.

Kruidvat KruidvatIk vind de notenrepen erg lekker en smaakvol, de Agavesiroop en/of honing geven de repen een lekker zoete smaak. Althans, voor mij precies zoet genoeg. De noten geven een langdurig verzadigd gevoel, waardoor ik moeiteloos door kan tot de lunch. Ik heb ze nog niet tijdens een werkdag geprobeerd omdat ik het pakket binnen kreeg tijdens mijn vakantie, maar ik denk dat de repen ook erg goed werken tegen de bekende 4 uur-dip tijdens een werkdag.

Kruidvat Kruidvat Kruidvat

De Notenrepen kosten € 1,49 per drie stuks, en dat is een stuk goedkoper dan veel andere merken volgens mij.

Kruidvat

Kruidvat Weerstand On The Go

Ik hoor om me heen al van diverse virussen die rondwaren, en zodra het weer echt omslaat wordt dat vaak alleen maar erger. Je weerstand kan in het najaar best een beetje hulp gebruiken. Met de Weerstand On The Go kauwtabletten doe je dat heel eenvoudig: één tablet per dag is voldoende.

Kruidvat

Weerstand On The Go bevat verschillende vitamines, waaronder vitamine C. Het super handzame doosje werkt makkelijk in gebruik.

Kruidvat

Energie On The Go

Behalve weerstand, is ook energie soms ver te zoeken in het najaar. Ondanks een goed en evenwichtig voedingspatroon is dit gewoon niet altijd te voorkomen. Met de Energie On The Go kauwtabletten geef je je energiepeil een boost, zodat je je dit najaar net iets fitter en energieker voelt.

Kruidvat Kruidvat

Beide varianten kauwtabletten hebben een frisse sinaasappelsmaak en bevatten een speciale selectie vitamines.

Kruidvat Kruidvat Weerstand On The Go en Energie On The Go kosten € 1,99 voor 30 tabletten, dit is dus voldoende voor een hele maand.

Mijn conclusie

Ik vind bovenstaande producten van Kruidvat eigenlijk allemaal aanraders. De ontbijtshakes en notenrepen zijn erg smaakvol en geven mij een verzadigd gevoel. En de kauwtabletten helpen me hopelijk om de komende (voor mij erg drukke!) maanden goed en fit door te komen. Fijn dat Kruidvat hiermee een goed betaalbaar alternatief biedt naast de vaak duurdere merken in het schap. Alle producten zijn onderdeel van het vaste assortiment en verkrijgbaar in alle winkels en in de webshop. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

11 Comments on Back to work met Kruidvat: are you ready?

 1. Aimee Moolenaar-Dols
  17 september 2017 at 14:29 (2 jaar ago)

  Klinkt allemaal goed. Alleen heb ik een honing allergie dus daar moet ik even oppassen welke ik kan kopen en welke niet. Zeker aanrader. Groetjes en liefs Aimee

  Beantwoorden
 2. Talitha
  17 september 2017 at 11:37 (2 jaar ago)

  Dat klinkt allemaal erg goed voor mijn hongerige snotterende puberzoon, fijne prijzen ook! Ik ga zoon zeker even wat uit laten proberen hiervan

  Beantwoorden
 3. Deb
  17 september 2017 at 11:21 (2 jaar ago)

  Die shakes lijken me wel wat. Vooral die met mango-mandarijn smaak. Is het een beetje een kunstmatig smaakje of proef je er toch wel echt de mandarijn en mango in? De repen lijken me heerlijk, maar ik zoek ze onder de 100 calorieën, ik vind zo’n 130 per reep toch eigenlijk net iets teveel van het goede voor mezelf dan.

  Beantwoorden
 4. Mariëlle
  17 september 2017 at 11:05 (2 jaar ago)

  Wat leuk! De repen met agave siroop zijn wel wat voor mij 🙂

  Beantwoorden
 5. chucky1012
  17 september 2017 at 09:47 (2 jaar ago)

  Het zijn mooie en zeer gezonde producten.
  Ik hga zeker naar de winkel die dit verkoopt om er iets van te kopen….

  Fijne dag Xoxo

  Beantwoorden
 6. Marije
  17 september 2017 at 09:31 (2 jaar ago)

  Ben erg benieuwd naar de wake & shake
  Klinkt nl prima voor in de ochtend.

  Fijne zondag!

  Beantwoorden
 7. Miranda
  17 september 2017 at 09:29 (2 jaar ago)

  Wat een mooie producten van Kruidvat!

  Beantwoorden
 8. Cindy
  17 september 2017 at 09:20 (2 jaar ago)

  Het enigste wat me aanspreekt zijn de weerstandstabletten, maar er zit helaas suiker in. Jammer.
  Die repen gaan ook nog wel, maar noten en rozijnen zijn veel Weight Watchers punten, dus ik skip.
  Ik hou het wel bij mijn eigen, gezonde, eetpatroon 😉

  Beantwoorden
 9. Bianca
  17 september 2017 at 09:12 (2 jaar ago)

  Ik vind vooral de Notenrepen erg lekker, heb gisteren zelf nog wat bij gekocht 🙂

  Beantwoorden
 10. Jeanelle
  17 september 2017 at 09:10 (2 jaar ago)

  Wil zeker de tabletten hebben voor de aankomende maanden en ik ga ook voor de Wake & Shake. Leuke producten!

  Beantwoorden
 11. Hennie
  17 september 2017 at 07:58 (2 jaar ago)

  Hier heb ik dus echt behoefte aan. Ik ben zo moe de laatste tijd, lag gister om 17.30 al in bed – no kidding – dus ik ga die tabletten dus echt even halen! Dank voor de tips!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.