Balenciaga Rosabotanica: een bijzondere eau de parfum

Vanaf het moment dat ik hoorde dat de nieuwe geur Balenciaga Rosabotanica eraan kwam, wist ik dat ik deze geur móest hebben. Eén van mijn favoriete parfums is al geruime tijd Balenciaga Florabotanica, ik was dan ook ontzettend benieuwd of meesterparfumeurs Olivier Polge en Jean-Christophe Herault deze beauty nog konden overtreffen. Ik kan je inmiddels verzekeren: dat konden ze!

Balenciaga Rosabotanica

Balenciaga Rosabotanica

Balenciaga Rosabotanica: een eau de parfum vol tegenstellingen

Als je bij de naam van deze eau de parfum een bloemig parfum verwacht, kom je licht bedrogen uit. Balenciaga Rosabotanica is, hoewel uiteraard gebaseerd op rozen, totaal anders dan andere parfums met rozen-geur. Citrusvruchten en roze peper geven haar namelijk een pittige, frisse twist.

Balenciaga Rosabotanica

Balenciaga Rosabotanica: geurnoten

Balenciaga Rosabotanica bevat de volgende geurnoten:

  • topnoten: peper, citrus en melkrijk vijgenblad
  • hartnoten: een (volgens eigen zeggen van de parfumeurs) eigentijds rozenakkoord, groene hyacint en met kamfer doortrokken kardemom
  • basisnoten: wit hout en amber

De diverse geurnoten vertalen zich in een pittige, licht kruidige opening, daarna volgt een frisse bloemengeur die echter nog steeds een opvallend lekkere ‘spicey’ ondertoon heeft. Na verloop van tijd wordt de geur iets zachter en warmer.

Rosabotanica is daarmee een minder uitgesproken bloemengeur dan Florabotanica, ik vind de combinatie met roze peper en citrus subliem!

Balenciaga Rosabotanica

Ook in de flacon zie je de tegenstellingen terug: de vorm en de basis zijn exact hetzelfde als Florabotanica: stevig glas met kleuraccenten, met een zwart-witte dop en het parfumbuisje wat tot ver in de flacon reikt, maken het tot een juweeltje op mijn kaptafel. Bij Balenciaga Rosabotanica is de flacon nog verder verfraaid met kleurrijke bloemen. Het contrast tussen de strakke vorm van de flacon en de zwart-wit gestreepte dop enerzijds en de bloemen anderzijds, onderstrepen naar mijn idee nog meer de bijzondere, erg geslaagde combinatie van de frisse, kruidige geur.

Balenciaga Rosabotanica

Ik vind Balenciaga Rosabotanica bij uitstek geschikt voor de moderne, zelfstandige vrouw, die desondanks haar gevoel voor romantiek goed weet vast te houden. Ben jij zo’n vrouw?

Balenciaga Rosabotanica is verkrijgbaar vanaf 30 ml (€ 58,33), bij verschillende parfumerieën en warenhuizen. Er is tevens een bodylotion verkrijgbaar met deze heerlijke geur, om de geur nog intenser te kunnen beleven.

Spreekt deze geur jou aan?

2 Comments on Balenciaga Rosabotanica: een bijzondere eau de parfum

  1. Miranda Aerts
    4 maart 2014 at 18:15 (8 jaren ago)

    De verpakking (doosje en flesje) spreekt me heel erg aan, het kruidige van de geur klinkt me minder aanlokkelijk in de oren, maar ik ben wel benieuwd naar de totale geur.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.