The Balm Powder to the People Powder/Blush Brush

Tot voor kort kende ik het merk The Balm alleen van plaatjes op het internet, waar ik regelmatig (al kwijlend, hihihi) naar keek. Het merk heeft werkelijk prachtige verpakkingen, en is daarnaast ook nog eens van goede kwaliteit, volgens de berichten. De prijzen zijn wisselend: de mascara’s en lipsticks bijvoorbeeld zijn gemiddeld geprijsd, maar de oogschaduwpalettes zijn vrij duur, vind ik. Bovenaan mijn wish-list van The Balm staan een paar make-up kwasten, dus toen ik mijn verlanglijstje voor Sinterklaas ging maken, besloot ik dat dit een goed moment was om de The Balm Powder to the People Powder/Blush Brush te vragen.

The Balm Powder to the People

The Balm Powder to the People

The Balm Powder to the People: onderdeel van The Balm make-up kwastencollectie

De make-up kwasten van The Balm zijn vorig najaar pas geïntroduceerd (daarvoor hadden ze niet echt een collectie make-up kwasten), het is een lijn make-up kwasten die door kenners tot ‘professioneel’ gerekend wordt. De kwasten zijn gemaakt van een mix van dierenharen (op diervriendelijke wijze verkregen, de kwasten zijn cruelty-free) en synthetische haren en vezels. Hiermee voegt The Balm de voordelen van beide soorten samen in één kwast.

The Balm Powder to the People

The Balm Powder to the People

Net als de overige producten zijn ook de make-up kwasten van The Balm voorzien van een mooie, vrolijke print. Het is uiteraard niet van invloed op de kwaliteit van de kwasten, maar ik vind het er geweldig uit zien, tussen mijn ‘saaie’ zwarte en witte kwasten.

The Balm Powder to the People

The Balm Powder to the People

The Balm Powder to the People: kwaliteitskwast

De poederkwast is lekker vol en stevig, maar voelt superzacht aan op mijn huid. De top van The Balm Powder to the People is mooi afgerond, hierdoor neemt de kwast de poeder erg goed op. In tegenstelling tot sommige andere poederkwasten, hoef ik met Powder to the People slechts kort over mijn compact poeder te gaan, en brengt hij alle poeder ook óp mijn gezicht, in plaats van ergens halverwege van de kwast af te vallen. De kwast verdeelt de poeder mooi en egaal over mijn gezicht, en fixeert zo mijn foundation uitstekend.

The Balm Powder to the People

De eerste paar keren dat ik de kwast gebruikte, verloor hij wat haren, maar nadat ik The Balm Powder to the People een keer gewassen heb (en gedroogd in mijn Sigma Dry ’n Shape), komt dit nauwelijks nog voor. Al met al is de The Balm Powder to the People Powder/Blush Brush een erg fijne toevoeging aan mijn collectie make-up kwasten, en na hem een paar weken gebruikt te hebben kan ik zeggen dat hij zijn ietwat hoge prijs zeker waard is (alhoewel de prijs wel meevalt als je het vergelijkt met bijvoorbeeld make-up kwasten van MAC Cosmetics). Vanwege de prijs is het niet iets wat ik ‘zomaar tussendoor’ voor mezelf zou kopen, maar voor een gelegenheid als mijn verjaardag (over 3 maanden) of Sinterklaas vind ik het leuke items voor op mijn verlanglijstje. Ook gebruik ik mijn spaarpunten bij The Make Up Spot weleens voor dit soort ‘luxe’ producten.

The Balm Powder to the People

The Balm Powder to the People Powder/Blush Brush kost € 29,50. De volgende make-up kwast die op mijn verlanglijstje staat, is The Balm Crease, Love and Happiness Smudger/Tapered Crease Brush, deze is iets goedkoper en kost € 24,50.

Wat geef jij maximaal uit aan make-up kwasten?

1 Comment on The Balm Powder to the People Powder/Blush Brush

 1. Miranda Aerts
  23 december 2013 at 21:15 (9 jaren ago)

  Ik gebruik make-up kwasten van o.a. HEMA.
  Ik heb veel verlanglijstjes, maar hele dure kwasten staan daar nooit op.
  Ik ben tevreden met de kwaliteit van de kwasten die ik gebruik, maar ik kan me best voorstellen dat je verschil merkt als je eenmaal kennis hebt gemaakt met een duurdere kwaliteit. Ik houd het voor nu nog maar even bij mijn huidige collectie 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.