Bamboo Basics ondergoed en onderkleding

Een paar weken geleden heb ik een aantal items van Bamboo Basics ondergoed en onderkleding ontvangen. Daarvoor had ik weleens van bamboe (onder)kleding gehoord, maar het zelf nog nooit geprobeerd. Maar echt: vanaf het eerste moment dat ik het aantrok, ben ik fan! Wat draagt het super fijn en comfortabel! Ik vertel jullie er heel graag meer over!

Bamboo Basics

Bamboo Basics ondergoed en onderkleding

Iedereen kent natuurlijk wel bamboe. Waarschijnlijk denken de meesten van jullie dan aan die woekerende plant in de tuin, of de panda’s in Ouwehands Dierenpark, niet aan kleding. Maar wist je dat bamboe kleding heel veel voordelen biedt? Niet alleen qua draagcomfort, maar ook voor het milieu!

Bamboo Basics

De bamboe die voor Bamboo Basics gebruikt wordt, wordt duurzaam en sociaal verantwoord geproduceerd. Zo wordt er alleen bamboe gebruikt afkomstig van FSC gecertificeerde plantages. FSC staat voor verantwoord bosbeheer en bosbehoud, wereldwijd. Bamboo Basics is OEKO-TEX 100 gecertificeerd, dit wil zeggen dat de producten vrij zijn van schadelijke stoffen voor mens en milieu.

Bamboe is veel minder mileubelastend dan bijvoorbeeld katoen. Ter vergelijking: voor de productie van 1 kilo katoen is 10.000 liter water nodig, voor de productie van bamboe slechts 3.000 liter water. Katoen is verantwoordelijk voor niet minder dan 11% van alle pesticiden en 25% van alle insecticiden die elk jaar wereldwijd gebruikt worden. Bamboe heeft geen pesticiden en insecticiden nodig om te groeien.

En ter geruststelling: de bamboe die gebruikt wordt voor Bamboo Bascis, is een andere soort dan die door panda’s wordt gegeten πŸ˜‰

Sociaal verantwoorde productie

Naast duurzaamheid heeft Bamboo Basics ook sociaal verantwoorde productie hoog in het vaandel staan. Veiligheid van de werkomgeving, een eerlijk loon voor iedereen, geen kinderarbeid en vrijheid van vereniging zijn aspecten die Bamboo Basics heeft opgenomen in een ‘Code of Conduct’, wat door iedere leverancier die wil samenwerken met Bamboo Basics, ondertekend moet worden. Ook zijn alle leveranciers BSCI gecertificeerd, dit is een initiatief van bedrijven wat zich inzet voor betere arbeidsomstandigheden in de wereldwijde toeleveringsketen.

Bamboo Basics

Kwaliteit en draagcomfort

Genoeg gepraat over de achtergrond van Bamboo Basics (maar natuurlijk wel heel belangrijk!), tijd om het over de kwaliteit en het draagcomfort te hebben. Ik mocht een aantal items uitkiezen uit de webshop, ik koos voor de Seamless Hipsters Sophie, T-shirts met lange mouw Lara en de Singlets Anna. Alle items zijn per twee stuks verpakt, en ik koos alles in zwart. De meeste items zijn er ook in het wit, maar ik vond zwart beter passen bij mijn Tante Betsy jurkjes πŸ™‚

Aan de hand van de maattabel koos ik alle items in maat XL. Voor de singlets en de t-shirts bleek dat de perfecte maat, de hipsters had ik achteraf beter een maatje kleiner kunnen kiezen voor een nog betere pasvorm.

De stof van de naadloze hipsters is iets anders dan die van de andere items: 80% Bamboe Viscose, 13% Polyamide en 7% Elastaan. De stof voelt super zacht en comfortabel aan, schuurt niet en doordat de hipsters naadloos zijn wordt het draagcomfort nog eens vergroot. Ook zie je naadloos ondergoed natuurlijk niet onder strakke of dunne kleding, een groot voordeel vind ik! Bamboe kleding voelt heerlijk warm aan op de huid, maar is wel ademend waardoor het niet zweet. Dat komt door de open structuur van bamboe vezels. In de zomer voelt het juist heerlijk koel, maar dat heb ik nog niet kunnen testen πŸ˜‰

De hipsters kosten € 21,95 per twee stuks.

Singlets

De Singlets en t-shirts met lange mouw zijn gemaakt van 68% Bamboe Viscose, 28% Organisch katoen en 4% Elastaan. Deze combinatie zorgt voor een mooie pasvorm en een sterke stof. De zachte stof valt soepel en glad, en draagt zelfs met een gevoelige huid heel comfortabel, het is hypoallergeen. En ook fijn om te weten: bamboe is kreukherstellend, je hoeft de items niet te strijken na het wassen.

Ik draag de singlets in maat XL, op de foto een stukje verder kun je zien hoe deze valt bij mij. De singlets zijn er in zwart en wit voor dames, voor heren alleen in wit. Ze kosten € 24,95 per twee stuks, en dat vind ik voor deze kwaliteit echt een hele nette prijs.

Bamboo Basics

Long sleeve t-shirts

T-shirts zijn er bij Bamboo Basics in verschillende modellen, ook weer voor zowel mannen als vrouwen. De dames shirts zijn er met lange en korte mouw, in zwart en wit. De heren kunnen ook kiezen uit een korte of lange mouw, maar ook uit verschillende kleuren (niet eerlijk! πŸ˜‰ ) en uit een ronde half of v-hals. Ik koos voor het t-shirt met lange mouw, ook weer in het zwart.

Bij het t-shirt met lange mouwen is het draagcomfort van de bamboe stof het beste te voelen. Ten eerste voelt het veel minder koud dan katoen op het moment dat ik het aantrek. En dat is op koude winterochtenden natuurlijk een héél groot pluspunt! De stof voelt ontzettend zacht en comfortabel aan op mijn huid, en heel licht. Je voelt echt nauwelijks dat je wat draagt, maar wel de warmte en het comfort. Wat een verbetering ten opzichte van katoenen onderkleding!

De T-shirts lange mouw kosten € 29,95 per twee stuks, en ook dat is weer een keurige prijs.

 

Mijn mening over Bamboo Basics

Ik gaf hierboven al aan dat ik erg enthousiast ben over de items van Bamboo Basics, en dan met name over de singlets en de shirts met lange mouw. De hipsters zitten ook fijn, maar ik draag persoonlijk toch liever boxers. Die vallen net iets hoger en dat vind ik fijner dragen.

 

Het singlet draag ik op koude dagen onder mijn jurkjes, dat extra laagje zorgt voor heel veel meer comfort en warmte. Ook tijdens mijn wekelijkse trainingsrondje draag ik graag een singlet onder mijn outfit. Het draagt echt zoveel fijner dan een katoenen hemd, wat door het zweten vaak toch een beetje vochtig wordt en vervolgens eerder kou dan warmte geeft. De bamboe viscose zorgt ervoor dat vocht sneller geabsorbeerd en verdampt wordt, het neemt tot 70% meer vocht op dan katoen.

Bamboo Basics

Het shirt met lange mouwen draag ik onder mijn jurkjes met driekwart mouwen, waardoor ik deze ook in de winter kan dragen zonder vestje eroverheen. De stof valt onder mijn jurkje mooi glad en propt niet op, ook niet gedurende de dag. Dit in tegenstelling tot katoenen longsleeves, die in de loop van de dag vaak toch opkruipen.

Bamboo Basics

Maar ook als zwarte longsleeve als onderdeel van mijn outfit doet hij het erg goed! Ik hoop stiekem dat Bamboo Basics ook wat leuke kleurtjes in het assortiment gaat opnemen, daar zou ik erg blij van worden!

Alle items in dit artikel vind je op de website van Bamboo Basics. Ik heb de items ontvangen voor een review.

7 Comments on Bamboo Basics ondergoed en onderkleding

 1. Neeltje
  27 december 2020 at 23:10 (2 jaren ago)

  Dit klinkt veel belovend. Ik ga de shirts eens proberen.

  Beantwoorden
 2. Sylvia Walison
  27 december 2020 at 10:50 (2 jaren ago)

  Erg fijne review over Bamboo onderkleding.
  Je hebt mij nieuwsgierig gemaakt om de shirts te willen proberen.
  Je foto’s hoe het aan zit zijn super
  Natural beauty be proud of yourself
  Knuffel x

  Beantwoorden
 3. Sun
  27 december 2020 at 10:17 (2 jaren ago)

  Jaaa wat een fijne blog. Heel goed dat je gewoon de foto’s hebt geplaatst want je bent prachtig!

  Bamboo basics zweert Sjoerd bij voor zn boxershorts. Idd een super fijne stof zeg!

  Beantwoorden
 4. Miranda Aerts
  27 december 2020 at 10:15 (2 jaren ago)

  Goeie review! Ik ga de singlets bestellen, ik draag inderdaad ook liever een hoge boxershort als ondergoed maar wie weet komen die nog eens in hun assortiment.
  Bedankt voor het delen!

  Beantwoorden
 5. Esther Messing
  27 december 2020 at 09:51 (2 jaren ago)

  Ik ga deze na jou enthousiasme zeker eens uit proberen. En stoer dat je ook aan foto’s laat zien. Zo zien we het beste hoe het zit. Fijne dag, dikke kus

  Beantwoorden
 6. Liesbeth Letink
  27 december 2020 at 08:46 (2 jaren ago)

  Dank weer voor dit leuke review! Je hoeft je zeker nergens voor te schamen! Het is inderdaad wel heel fijn km het ook aan te zien! Vraag me alleen af hoe het zit met de maten. Als jij al xl aan hebt!

  Beantwoorden
 7. chucky1012
  27 december 2020 at 06:17 (2 jaren ago)

  Prachtige foto’s.

  Petje af…..
  Mooie kwaliteit.
  Jij hoeft jou nergens voor te schamen…
  Zo jammer dat er geen damesmaten xxl zijn.
  Ik hou van kleding dat gemaakt is van bamboe.
  Dit omdat ik regelmatig en heftig zweet.
  Het neemt het gemakkelijk op…
  Graag zou ik ook boxers zien in zelfs 2xxl
  Er wordt veel te weinig ondergoed gemaakt in grotere maten….

  Een fijne dag Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.