Barry M Nail Effects Textured Nail Paint: review en swatches

De laatste tijd volgen de nagellak-trends elkaar in rap tempo op. We gingen van Craqued Nails naar Caviar Nails, en toen direct over naar Liquid Sand, welke we natuurlijk in de OPI Mariah Carey collection zagen. Barry M heeft ook een variant hiervan uitgebracht: de Textured Nail Paint collectie. Deze nagellak is verkrijgbaar in vier pastelkleurtjes: #1 Atlantic Road (lichtblauw), #2 Station Road (lichtgeel), #3 Kingsland Road (lichtroze) en #4 Ridley Road (mintgroen).

Barry M nagellakjes

Deze kleurtjes passen natuurlijk perfect bij de lente, die deze week voorzichtig om de hoek kwam kijken. Weg met donkere, saaie kleuren! We zijn klaar voor kleur, kleur en nog meer kleur! Ik testte Kingsland Road en Ridley Road, dit was sowieso mijn eerste kennismaking met nagellakjes van Barry M.

Barry M nagellakjes

De nagellak van Barry M zit in een mooi vierkant flesje, met geslepen randjes. De flesjes bevatten 10 ml, wat gemiddeld is voor een nagellak. Op de achterkant staat dat je de lak eerst goed moet schudden voor gebruik, dit in tegenstelling tot “gewone” nagellak. Het kwastje is rond, maar desondanks (ik vind platte kwastjes altijd prettiger werken bij het aanbrengen) brengt de nagellak bijzonder fijn aan. Zowel de dop als het steeltje van het kwastje zijn lekker lang, waardoor je goed zicht hebt op je nagels tijdens het lakken.

Barry M nagellakjes

Hierboven zie je #3 Kingsland Road, een prachtig lichtroze kleurtje. Ik draag hier twee laagjes. Het lakken van het tweede laagje was even wennen, omdat het eerste laagje dan al korrelig is opgedroogd, dat ging echt supersnel. Maar verder lakt deze Textured Nail Paint niet anders dan gewone nagellak.

Barry M nagellakjes

Kingsland Road in een close up, je ziet zo nog beter het korrelige, zanderige effect. Het voelt in het begin best een beetje raar, die ruwe nagels. Zeker omdat ik een soort van “verslaafd” ben aan het gevoel van lekker gladde nagels. Het voelt een beetje als fijn schuurpapier. Maar na een dag was ik aan dat gevoel gewend, ik vond het toen eigenlijk best grappig aanvoelen.

Barry M nagellakjes

Hoewel ik nooit groene nagellak koop, kon ik #4 Ridley Road niet weerstaan. Het is natuurlijk een ultiem voorjaarskleurtje, en zeg nou zelf: wie is daar niet aan toe?

De Barry M Textured Nail Paints drogen uitermate snel, veel sneller dan gewone nagellak. De houdbaarheid is uitstekend: na 4 dagen is er nog geen enkele beschadiging te zien. Waarschijnlijk komt dit (deels) door de speciale structuur van de lak. Wel voelt de lak na een paar dagen wat gladder aan dan in het begin, er is dan een dun laagje van de korreltjes afgesleten, maar dat is alleen voelbaar en niet zichtbaar.

Waar ik normaal gesproken niet zo van de speciale nagellakjes ben, vind ik deze een erg leuke afwisseling in mijn stash.

De Barry M Nail Effects Textured Nail Paints zijn verkrijgbaar bij The Make Up Spot en kosten € 5,25 per stuk.

Koop jij weleens speciale nagellakjes als deze? Wat is jouw favoriete trend op dit gebied?

3 Comments on Barry M Nail Effects Textured Nail Paint: review en swatches

 1. Jolanda
  15 maart 2013 at 17:01 (9 jaren ago)

  Ik heb vandaag de gele en mintgroene bij Alicejo.com besteld.Ben benieuwd.

  Beantwoorden
 2. Kim
  10 maart 2013 at 20:50 (9 jaren ago)

  Lijkt heel erg op Liquid Sand van OPI maar dan zonder glitter.

  Beantwoorden
 3. Vera
  9 maart 2013 at 10:05 (9 jaren ago)

  Ik vind dit er wel mooi uitzien, maar ik kan ook niet zo goed tegen textuurtjes, geef mij maar glad!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.