Beauty ergernissen: mijn top 5

Iedereen kent ze vast wel: kleine (of grote) ergernissen op beauty-gebied. Dat zijn nu niet bepaald rampen van wereld-formaat, maar sommige kunnen mijn humeur toch aardig aantasten. Ik heb mijn allergrootste irritaties qua beauty op een rijtje gezet:

Beauty ergernissen

 • Een haakje aan mijn nagel en geen nagelvijl in de buurt. Bij voorkeur gebeurt dit als ik op mijn werk zit, en dus tot ’s avonds moet wachten om dat haakje eraf te kunnen vijlen. Want de vijl die áltijd in mijn tas zit, ligt precies op dat moment natuurlijk ergens anders. En ondertussen voel ik de hele dag door, wat ik ook doe en wat ik ook aanraak, steeds dat irritante haakje. En als ik echt een pech-dag heb, blijf ik met dat haakje ergens achterhaken en wordt het haakje een scheur. Damn…
 • Oogschaduw: ik heb het in alle soorten en kleuren. En toch kan ik het niet laten om af en toe weer eens een nieuw merk uit te proberen. Meestal pakt dat goed uit, en ben ik er tevreden over. Maar soms… soms tref ik er eentje die na 2 uur al creast, ondanks het gebruik van een oogschaduwprimer, waardoor ik eruit zie alsof ik een marathon heb gelopen bij een temperatuur van 30 graden. Zo’n nieuwe oogschaduw gaat dan linea recta de prullenbak in, want ik wil alleen maar make-up die het gewoon een hele dag (of zo goed als een hele dag) uithoudt.

Beauty ergernissen

 • Net zoals oogschaduw, ben ik dol op bodylotions, bodybutters en body-olie. Dit is het verzorgingsproduct waar ik het snelst voor zwicht, als het om nieuw, beter, zacht, verzorgend gaat. Maar oh wee als zo’n nieuw product niet goed intrekt, maar een plakkerig, klef laagje achterlaat. Gek word ik daar van! Ik krijg het dan warm, ga zweten en zou het liefst weer onder de douche springen om het eraf te spoelen. Hetzelfde, maar dan in driedubbel kwadraat, heb ik met zonnebeschermingsproducten. Die mogen al helemáál niet plakken, want dan word ik echt bloedchagrijnig.
 • Met mijn korte haar probeer ik nogal eens een nieuw kapsel uit. Nu heb ik niet het makkelijkste haar (dik én veel), maar toch lukt het wel om me regelmatig een nieuwe look aan te laten meten. Als ik dan van de kapper vandaan kom, zit het zó gaaf dat ik er helemaal blij van word. Maar dan komt de volgende dag en moet ik het zelf zien te creëren… Je raadt het al: nooit, maar dan ook nooit krijg ik het voor elkaar om het net zo in model te krijgen als de kapper het doet. Waarom toch?

Beauty ergernissen

 • Verzorgingsproducten in spray-vorm, daar heb ik een haat-liefde verhouding mee. Ik vind het reuze handig in gebruik, maar oh wat verdwijnt er toch vaak veel product op de badkamervloer. Met als resultaat dat die óf glibberig, of plakkerig wordt. Ik weet niet welke van de twee ik erger vind…

Wat is jouw grootste ergernis op beauty-gebied?

10 Comments on Beauty ergernissen: mijn top 5

 1. Miranda Aerts
  20 juli 2013 at 21:26 (9 jaren ago)

  – Ik ben (meer dan) teleurgesteld als ik mezelf eens verwend heb met mooie, dure oogschaduw en de kleur tegenvalt of haast onzichtbaar lijkt te zijn, eenmaal aangebracht.
  – Ik krijg er de kriebels van als ik me buiten insmeer met zonnebrand en er meteen daarna onweersvliegjes op m’n armen of benen neerstrijken…
  – Ik voel `s avonds net voor ik in slaap val nog wel eens een haakje aan een teennagel en moet er dan weer uit om het weg te knippen, en weg is m’n slaap 🙁

  Beantwoorden
 2. marion
  20 juli 2013 at 11:33 (9 jaren ago)

  Super leuk artikel! Mijn grootste irritaties zijn wel
  -mascara die niet blijft zitten, en gaan vlekken, hij was toch waterproof?
  -Nagellak en er achter komen dat je nog iets moet doen, resultaat verpeste nagels.
  – of nieuwe nagellak kleuren proberen, helemaal enthousiast zijn over de kleur in het potje en er dan achter komen dat hij totaal niet dekt.
  – En de laatste is bij mij wel mijn nek die maar niet verkleurt in de zon, resultaat is dat foundation altijd de verkeerde kleur lijkt te hebben!

  Beantwoorden
  • Natasja
   20 juli 2013 at 13:18 (9 jaren ago)

   Heel herkenbaar! Over net gelakte nagels: ik krijg áltijd jeuk aan mijn hoofd als ik net mijn nagels gelakt heb…

   Beantwoorden
 3. Rieneke
  20 juli 2013 at 10:51 (9 jaren ago)

  – zonnebrandcrème die heel erg blijft plakken en/of een witte waas achterlaat
  – uitschieten met water proof mascara waardoor je gespikkelde oogleden krijgt die niet met een natte vinger of watje schoon te krijgen zijn. Kan ik weer opnieuw beginnen, grrr
  – nagellak die bobbeltjes gaat vertonen terwijl ik toch echt alle lagen eerst goed heb laten drogen
  – sowieso vind ik nagels lakken meestal een zeer ergerlijke bezigheid…. Al het voorwerk (knippen, veilen, nagelriemen bijwerken enz.) vind ik redelijk irritant werk en bezorgt me pijn aan mijn rug (bij teennagels lakken). Verder is er tijdens het lakken ook veel herstelwerk nodig (uitschieters), ook vrij irritant. En dan dus als klap op de vuurpijl, als je denkt dat na een uurtje of wat alles weer helemaal picobello is en strak in de lak zit, verschijnen in het ongelukkigste geval die bobbeltjes. Zucht….

  Beantwoorden
  • Natasja
   20 juli 2013 at 13:20 (9 jaren ago)

   Rieneke, probeer de volgende keer eens om tussen twee lagen nagellak geen droogtijd te houden, maar meteen door te lakken. Ik doe altijd: basecoat, paar minuten laten drogen, eerste laag nagellak op de ene hand, eerste laag nagellak op de andere hand, meteen tweede laag nagellak op de eerste hand, tweede laag nagellak op de andere hand, paar minuutjes drogen, topcoat.

   Beantwoorden
 4. Kim
  20 juli 2013 at 10:31 (9 jaren ago)

  – Je nagels net mooi gelakt hebben en dan terwijl je weet dat ze nog niet volledig droog zijn toch iets gaan doen, voorzichtig. En ja.. dat schiet je hand uit, of stoot je ergens tegen en is een van je nagels helemaal verpest, al dat werk voor niets.
  – Foundation die niet goed houdt maar al voor het einde van de dag helemaal van je gezicht af glijdt en vlekkerig wordt, bah!
  – oogpotlood die helemaal uitloopt, panda-ogen..
  – lichaamsverzorging die niet intrekt inderdaad.

  Beantwoorden
  • Natasja
   20 juli 2013 at 13:21 (9 jaren ago)

   Uitschietende handen als je denkt dat je nagellak al droog is, maar dat nog nét niet blijkt te zijn, is inderdaad ook érg irritant… Kun je weer van voor af aan beginnen.

   Beantwoorden
 5. Vera
  20 juli 2013 at 08:59 (9 jaren ago)

  Hahahha, leuk om te lezen. Ik weet er ook nog wel een paar:

  – mascara die stempelt op je oogleden, charmant!
  – nagellak die binnen 24 uur al chipt, terwijl je er een uur mee bezig bent geweest om je nagels zo mooi te krijgen

  🙁

  Beantwoorden
  • Natasja
   20 juli 2013 at 13:22 (9 jaren ago)

   Over dat tweede: ik merk dat nagellak die al lastig aan te brengen is, vaak heel snel chipt, daar merk ik het vaak al aan. Stom!

   Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Beauty ergernissen: mijn top 5

 1. […] ze niet goed in waardoor ze een plakkerig gevoel achterlaten op mijn warme huid (heb je hierover dit artikel gelezen afgelopen zaterdag?). Voor één body butter maak ik een uitzondering: Bomb Cosmetics […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.