Beauty Kitchen Abyssinian Oil Gezichtsverzorging

Ik heb inmiddels al een aantal producten van het mooie, natuurlijk merk Beauty Kitchen getest. Vandaag laat ik je mijn tot nu toe absolute favoriete producten zien: de Beauty Kitchen Abyssinian Oil gezichtsverzorgingslijn.Het is inmiddels alweer even geleden dat ik de producten heb getest, en dus werd het wel eens tijd dat ik dit moois met jullie deelde. Enjoy!

Beauty Kitchen Abyssinian Oil

Alle producten uit de Beauty Kitchen Abyssinian Oil lijn hebben één ingrediënt gemeen: Abyssinian olie. Deze 100% plantaardige olie is vrij onbekend in de cosmeticawereld, en dat is best gek. Want het is een ontzettend mooie, werkzame olie. Abyssinian olie is een niet vette olie die licht aanvoelt op de huid, en dankzij zijn unieke moleculaire structuur snel intrekt. De olie is rijk aan omega 3 en 6, vitamine A, B1 , B2, B6, C, E en mineralen en zorgt ervoor dat de huid soepel en zacht blijft. De olie verstopt de porieën niet, vermindert rimpels en voorkomt bovendien uitdroging van de huid. Niet gek dus dat Beauty Kitchen juist voor deze olie koos voor deze lijn!

Beauty Kitchen Abyssinian Oil
Beauty Kitchen Abyssinian Oil Facial Cleansing Balm

De Beauty Kitchen Abyssinian Oil Facial Cleansing Balm is een gezichtsreiniger op basis van oliën en boters. Naast de Abyssinian olie bevat de balsem Sheabutter, Mango boter, Spireazaadolie, bijenwas, kokosolie, olijfwax, rijstkiemolie en vitamine E. Stuk voor stuk verzorgende, zachte ingrediënten voor je huid. De balsem reinigt zelfs de meest gevoelige of droge huid op een heel zachte manier.

Beauty Kitchen Abyssinian Oil
Alle producten uit de Beauty Kitchen Abyssinian Oil lijn zijn 100% natuurlijk en worden uitsluitend op mensen getest, nooit op dieren.

Beauty Kitchen Abyssinian Oil
De Facial Cleansing Balm werkt volgens het principe dat vet oplost in vet, en het aan zich hecht. Zoals bijvoorbeeld ook Ultrabland van Lush doet. De balsem smelt zodra hij in aanraking komt met de warmte van je huid, en wordt dan min of meer vloeibaar. Hierdoor verwijdert de balsem moeiteloos make-up, overmatige talg en onzuiverheden, zonder je huid uit te drogen. De balsem is vrijwel geurloos, en erg zuinig in gebruik.


Hier zie je dat de balsem meteen begint te smelten zodra ik deze op mijn hand heb aangebracht.

Beauty Kitchen Abyssinian Oil
En hier heb ik hem licht over mijn hand gemasseerd.

Ik vind dit een ontzettend fijne manier om mijn gezicht te reinigen. De Facial Cleansing Balm werkt niet alleen ontzettend goed en effectief, hij doet dit ook nog eens zonder mijn huid uit te drogen, of trekkerig aan te laten voelen. En het inmasseren van de balsem voelt gewoon ontzettend lekker en ontspannend, zeker na een drukke (werk)dag).

Beauty Kitchen Abyssinian Oil Facial Cleansing Balm kost € 24,99 voor 60 ml.

Beauty Kitchen Abyssinian Oil
Beauty Kitchen Abyssinian Oil Aroma Facial Concentrate

Naast reinigers op oliebasis, ben ik ook gek op gezichtsoliën. Zeker als het zulke mooie exemplaren zijn als de Aroma Facial Concentrate van Beauty Kitchen. Deze olie is net als de Cleansing Balm geschikt voor alle huidtypen.

Beauty Kitchen Abyssinian Oil
De ingrediënten zijn wederom prachtig. Zoete Amandelolie, Abyssinian olie, Kokosolie, Olijfolie, haverolie en rozenbottelolie zijn de belangrijkste ingrediënten, gevolgd door nog een rijtje mooie oliën en natuurlijke extracten. De olie bevat geen parabenen, sulfaten en/of synthetische geurstoffen

Beauty Kitchen Abyssinian Oil
De olie doseert heel nauwkeurig en prettig dankzij het pipetje, wat mij betreft dé perfect manier om gezichtsolie te doseren. Daarnaast vind ik zo’n pipetje er gewoon ook leuk uitzien 🙂 De olie heeft een subtiele, licht kruidige geur.

Beauty Kitchen Abyssinian Oil
Beauty Kitchen Abyssinian Oil Aroma Facial Concentrate voelt bij het aanbrengen en inmasseren rijk en enigszins vet aan, maar trekt heel snel in mijn huid. ‘s Avonds gebruik ik een paar druppeltjes onder de Facial Moisture Cream, en overdag meng ik, indien nodig (lees: als mijn huid wat droger is, bijvoorbeeld bij koud weer) 1 of 2 druppeltjes door de crème voor ik deze aanbreng. Ik vind het een heerlijke olie in gebruik!

De Aroma Facial Concentrate kost € 29,99 voor 30 ml. Ook hier geldt weer dat de olie zuinig is in gebruik, per keer heb ik maar een paar druppeltjes nodig.

Beauty Kitchen Abyssinian Oil
Beauty Kitchen Abyssinian Oil Facial Moisture Cream

De laatste stap in de verzorging met de Beauty Kitchen Abyssinian Oil producten is de Facial Moisture Cream. Deze geurloze crème geeft de huid een natuurlijke hydratatie en beschermt de huid tegen huidveroudering.

Beauty Kitchen Abyssinian Oil
Het wordt een beetje saai, maar ook hier weer een indrukwekkend ingrediëntenlijstje. Abyssinian olie staat ver bovenin het lijstje, dat is sowieso al een groot pluspunt. Daarnaast geven zonnebloemolie, cacaoboter, sheabutter en Zoete amandelolie de huid een intensieve verzorging en bescherming. De crème bevat Cetearyl alcohol, maar dit is een niet uitdrogende alchohol soort.

Beauty Kitchen Abyssinian Oil
Doordat de Facial Moisture Cream geheel vrij is van geurstoffen, kan de crème ook uitstekend gebruikt worden op een droge of gevoelige huid.

Beauty Kitchen Abyssinian Oil
Naar aanleiding van het ingrediëntenlijstje zou je een hele volle, rijke crème verwachten. De textuur is echter heel luchtig en licht, de crème laat zich heel makkelijk aanbrengen en verdelen en trekt goed en snel in. Als ik ‘s avonds eerst de gezichtsolie heb aangebracht, duurt het intrekken net iets langer, maar dat is logisch.

Zowel als dagcrème, onder mijn make-up, als als nachtcrème doet de Beauty Kitchen Abyssinian Oil Facial Moisture Cream het geweldig. Zeker in combinatie met het Aroma Facial Concentrate krijgt mijn 40+ huid de verzorging en bescherming die ze nodig heeft, zonder te vol of vet aan te voelen op mijn huid. Mijn huid doet het enorm goed op de producten uit de Abyssinian Oil lijn. Ze voelt glad en soepel, blijft vrijwel volledig vrij van onzuiverheden en ziet er gezond uit. De producten krijgen van mij een dikke tien!

De Facial Moisture Cream kost € 24,99 voor 60 ml.

Beauty Kitchen Abyssinian Oil
Verkrijgbaarheid

De producten van de Beauty Kitchen Abyssinian Oil gezichtsverzorgingslijn zijn exclusief verkrijgbaar bij Holland & Barrett. De producten hebben een gemiddelde prijs, ik vind de prijzen helemaal in verhouding met de kwaliteit van de producten. De producten van Beauty Kitchen zijn bovendien regelmatig afgeprijsd, houd hiervoor de website in de gaten.

10 Comments on Beauty Kitchen Abyssinian Oil Gezichtsverzorging

 1. Jolanda
  5 januari 2017 at 20:29 (1 jaar ago)

  Ik vind dit zo’n mooi merk met geweldige producten en toffe verpakkingen! Fijne review!

  Beantwoorden
 2. Yvonne
  5 januari 2017 at 19:15 (1 jaar ago)

  Mooie producten vooral de balm lijkt me fijn.

  Beantwoorden
 3. manon
  5 januari 2017 at 16:30 (1 jaar ago)

  Wat fijn dat het zo een boost geeft aan je huid

  Beantwoorden
 4. Donna
  5 januari 2017 at 14:56 (1 jaar ago)

  Mooie producten weer. Ik ben gek op een olie zowel voor mijn gezicht als voor mijn lichaam. Mijn argan olie is bijna op. Gisteren had je ook een goed review over de druivenpit olie.
  Als je moest kiezen tussen de olie van Beauty Kitchen of die van Utsukusy welke zou het dan worden?

  Beantwoorden
  • Natasja
   5 januari 2017 at 20:18 (1 jaar ago)

   Dan zou het denk ik toch die van Beauty Kitchen worden, omdat daar meerdere soorten olie in zitten, en hij dus een veelzijdigere werking heeft.

   Beantwoorden
 5. jeapiebel
  5 januari 2017 at 09:54 (1 jaar ago)

  Leuke collectie en het lijkt mij ook prima natuurlijk producten, de prijs is ook leuk. Geen chemische toevoegingen top! Ik koop al regelmatig bij Holland & Barrett.

  Beantwoorden
 6. Mireille
  5 januari 2017 at 09:49 (1 jaar ago)

  Ik hou van oliën zowel voor mijn gezicht als voor mijn Body

  Beantwoorden
 7. Mariëlle
  5 januari 2017 at 08:58 (1 jaar ago)

  Ik weet nog niet zo goed hoe ik olie nu perfect in kan zetten voor mijn huid, maar ik ben er mee aan het experimenteren!

  Beantwoorden
 8. chucky1012
  5 januari 2017 at 07:31 (1 jaar ago)

  Fijn artikel!
  Duidelijk dat het een flinke boost geeft aan de huid.
  Mooie opvallende verpakkingen en er zit veel inhoud in de potten en fles.
  Ook is de pipet handig.
  Ik denk dat je lang met de producten kan doen omdat het maar met kleine hoeveelheden gebruikt hoeft te worden.

  Xoxo

  Beantwoorden
 9. marije
  5 januari 2017 at 06:07 (1 jaar ago)

  Klinkt goed zeg! Ik zou het vooral ‘s avonds gebruiken om een extra oppepper te geven aan mijn huid.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.