Beauty Kitchen: duurzame Beauty pionier

We kunnen er niet meer omheen: natuurlijke en duurzame cosmetica krijgt een steeds belangrijkere rol in de beautywereld! Het duurzame merk Beauty Kitchen, opgericht door Jo Chidley, geeft altijd met veel plezier een kijkje in eigen keuken. Jo doet in dit persbericht graag een boekje open over de werkwijzen en de manier waarop Beauty Kitchen de duurzaamheid van het merk waarborgt. In dit bericht kun je meer lezen over over de duurzaamheid van de verpakkingen, etiketten en ingrediënten van Beauty Kitchen schoonheidsverzorging.

Beauty Kitchen Inspire Me Body OilPre-cycled en recyclebare verpakkingen

Verpakkingen kunnen vaak een nog grotere impact hebben op het milieu dan de ingrediënten. Daarom stellen we het milieu voorop door middel van innovatieve oplossingen zoals pre-cycling (het gebruik van overgebleven verpakkingen van andere merken) en verpakkingen die kunnen worden gerecycled.

Beauty KitchenSteenpapier etiketten

Onze etiketten worden gemaakt van kalksteenresten. Dankzij het gebruik van steenpapier worden geen bomen, water en bleekmiddel verspild, wat betekent dat onze producten zo duurzaam mogelijke etiketten en labels dragen. Nog een Beauty Kitchen innovatie die aantoont dat het allemaal nog duurzamer kan!

Beauty Kitchen Seahorse PlanktonCO2 positief Seahorse Plankton

De microalgen voor onze Seahorse Plankton lijn worden gekweekt een fotobioreactor omdat we deze rijke voedingsbron niet willen afnemen van de zeepaardjes. Dit proces is CO2 positief: de algen absorberen zonlicht en CO2 en produceren zuurstof. Bij dit chemische proces komt ook nog eens energie vrij die wij weer leveren aan het elektriciteitsnet. Zo is de cirkel van duurzame beauty rond!

Ondernemen om het goede te doen

Wij zijn ongelofelijk trots dat we het label B-Corporation mogen dragen. Het is een mooie opsomming van alles waar wij voor staan – ons bedrijf inzetten om iets goeds te doen. Dit houdt in dat we duurzame ingrediënten gebruiken, ons bezighouden met Fairtrade, teruggeven aan de gemeenschap (inclusief 2% van alle verkoop naar het goede doel) en veranderingen doorvoeren die we graag willen zien in de cosmetica-industrie.
Wij zijn één van de eerste cosmeticamerken ter wereld die zijn gecertificeerd als B-Corp, en we zijn enorm blij dat we deze titel mogen behouden.

Hydrateren en verzorgen: Abyssinian Oil

Abyssinian Oil is een duurzamere versie van arganolie. Wat maakt het dan zo duurzaam? Anders dan argan kan het overal worden geteeld, waardoor het in overvloed beschikbaar is. Onze Abyssinian Oil komt van de velden in Kent waar het bovendien zorgt voor een grotere variatie aan insecten. Deze duurzame olie geeft de huid een intens hydraterende boost en we love it!

De producten van Beauty Kitchen zijn in Nederland exclusief verkrijgbaar bij Holland & Barrett.

1 Comment on Beauty Kitchen: duurzame Beauty pionier

  1. Wendy
    29 januari 2019 at 10:02 (7 maanden ago)

    Ik vind het zo fijn hoe hun denken en dien. Mooie verpakkingen en mooie producten.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.