Beauty Kitchen Natruline lippenbalsem

Er zijn een aantal beautyproducten waar ik niet zonder kan, geen dag. Eén van die producten is lippenbalsem. Overdag draag ik bijna altijd lipstick, maar ‘s avonds voor het slapen gaan breng ik altijd een verzorgende lippenbalsem aan. Sinds kort ligt Beauty Kitchen Natruline op mijn nachtkastje, een lippenbalsem zonder minerale olie. Hoe fijn is dat? Ik vertel je er in dit artikel meer over!

Beauty Kitchen NatrulineBeauty Kitchen Natruline lippenbalsem

De laatste jaren is er steeds meer bekend geworden over ingrediënten in verzorgingsproducten. Zo blijken veel lippenbalsems minerale olie (petroleum jelly) te bevatten. Omdat je een groot deel van je lippenbalsem en/of lipstick inslikt tijdens je leven, én minerale olie vermoedelijk schadelijk is als je het inslikt, worden steeds meer lippenbalsems zonder deze stof gemaakt.

Beauty Kitchen heeft jaren aan een nasty ingredient-vrije lippenbalsem gewerkt, en lanceert nu meteen twee versies. Een lippenbalsem met bijenwas, en een veganistische balsem.

Beauty Kitchen NatrulineNatruline lip Treatment Natural

De Beauty Kitchen Natruline lippenbalsems zijn, zoals alle producten van dit duurzame beautymerk, 100% natuurlijk. Ze bevatten alleen maar ingrediënten die écht iets doen voor je lippen.

Beauty Kitchen Natruline

Natruline bevat geen minerale olie. Het is niet alleen 100% natuurlijk maar het dóet ook echt iets voor je lippen. Het bevat namelijk ingrediënten waarvan bewezen is dat ze vocht vast kunnen houden. Ze vormen zo een natuurlijke barrière die je lippen zacht, gezond en gaaf maakt.

De Natural variant bevat Castorolie, Carnaubawas en Bijenwas. Een heerlijk kort ingrediëntenlijstje, in dit geval betekent dat alleen maar goeds. Je kunt er in het geval van Beauty Kitchen overigens van op aan dat de bijenwas die in deze lippenbalsem gebruikt wordt, op een volledig diervriendelijke en duurzame manier verkregen is.

Textuur en werking

De textuur van Beauty Kitchen Natruline lip Treatment Natural is lekker smeuïg. Hierdoor laat hij zich goed doseren en verdelen, en voelt direct comfortabel aan op mijn lippen. Hij voelt licht, maar super verzorgend en voedend aan op mijn lippen, en blijft dat de hele nacht doen. De lippenbalsem is geurloos, en dat vind ik prima. Op dagen dat mijn lippen (bijvoorbeeld door de kou) wat droger zijn, gebruik ik de lippenbalsem als extra verzorgend laagje onder mijn lipstick. Ook daarvoor is hij erg geschikt.

Beauty Kitchen NatrulineNatruline lip Treatment Vegan

Zoek je een lippenbalsem die niet alleen 100% natuurlijk, maar ook Vegan is? Dan heeft Beauty Kitchen de Natruline lip Treatment Vegan voor jou. Uiteraard ook volledig zonder petroleum jelly!

Beauty Kitchen NatrulineHet ingrediëntenlijstje van de Vegan variant is nog korter: alleen Castorolie en Carnaubawas.

Beauty Kitchen NatrulineDe Beauty Kitchen Natruline lip Treatment Vegan is iets minder smeuïg dan de Natural variant, en ik vind hem ook qua verzorging net een beetje minder. Het is nog steeds een hele fijne lippenbalsem, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de lip Treatment Natural. Deze vind ik gewoon nét een beetje beter qua verzorgende werking.

Beide varianten van Beauty Kitchen Natruline lippenbalsem kosten € 3,49 voor een blikje van 20 gram. De producten van Beauty Kitchen zijn exclusief verkrijgbaar bij Holland & Barrett. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

4 Comments on Beauty Kitchen Natruline lippenbalsem

 1. Miranda Aerts
  14 december 2019 at 06:55 (11 maanden ago)

  Klinkt goed, hoe verbazend is het toch wat er in andere verzorgingsproducten wordt verwerkt

  Beantwoorden
 2. Neeltje
  11 december 2019 at 21:50 (11 maanden ago)

  Oh deze ga ik de volgende keer meebestellen. Lijkt me heerlijk en een lippenbalsem heb ik echt nodig.

  Beantwoorden
 3. Tessa
  11 december 2019 at 14:18 (11 maanden ago)

  Deze lijken mij erg fijn voor de winter

  Beantwoorden
 4. bychristiana
  11 december 2019 at 07:55 (11 maanden ago)

  Deze ga ik onthouden, mooie ingrediënten en ik vind ze ook aantrekkelijk geprijsd!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.