Beauty Kitchen Seahorse Plankton lijn

Beauty Kitchen is voor mij een merk waar gewoon alles aan klopt. Mooie, natuurlijke ingrediënten, een goed en leuk verhaal achter het merk én een ontzettend leuke, enthousiaste oprichtster die 200% achter haar merk staat. Ik heb er op Beautyspots al meerdere keren over geschreven, en vorig jaar mocht ik de eigenaresse zelfs interviewen. Vandaag laat ik je een aantal producten uit de Beauty Kitchen Seahorse Plankton lijn zien, een lijn die perfect bij de ouder wordende huid past.

Beauty Kitchen Seahorse PlanktonBeauty Kitchen Seahorse Plankton

Ik vertelde in een eerder artikel al kort over de Beauty Kitchen Seahorse Plankton lijn, toen ik de Beauty Kitchen Travel Kits liet zien. Toen had ik de producten echter nog niet lang genoeg getest om er echt iets over te kunnen zeggen, maar dat heb ik nu wel gedaan. De Seahorse Plankton lijn dankt zijn naam aan de micro-zeealgen waarop ze gebaseerd zijn. Deze zijn onmisbaar in de voeding van zeepaardjes, maar daarnaast is het een superingrediënt in gezichtsverzorging wat de collageenaanmaak krachtig stimuleert. Ze zitten boordevol antioxidanten, omega 3 vetzuren en vitaminen. En ze zijn helemaal, 100% natuurlijk.

De Beauty Kitchen Seahorse Plankton lijn is inmiddels behoorlijk uitgebreid, ik laat je in dit artikel vier producten zien.

Beauty Kitchen Seahorse PlanktonBeauty Kitchen Seahorse Plankton Everlasting Radiance Cleansing Gel

De Everlasting Radiance Cleansing Gel is een frisse, heel milde reinigingsgel die de huid reinigt en meteen ook exfolieert. Je masseert de gel over de vochtige huid, en verwijdert deze daarna met warm water, of bijvoorbeeld met een gezichtsdoekje wat je met warm water nat maakt. Ik vind het een heel aangename manier om mijn gezicht te reinigen.

Beauty Kitchen Seahorse PlanktonDe Reinigingsgel bevat net als de andere producten uit de Beauty Kitchen Seahorse Plankton lijn alleen maar natuurlijke ingrediënten. Naast de Seahorse Plankton (die hoog bovenin de lijst staat) zie ik heel veel planten- en kruidenextracten en natuurlijke essentiële oliën. Ik word echt heel erg blij van dit soort producten!

Let op: in de gebruiksaanwijzing staat dat je contact met de ogen moet vermijden, je kunt hem dus niet gebruiken voor het verwijderen van je oogmake-up. Ik gebruik hier zelf altijd pure amandelolie voor.

Beauty Kitchen Seahorse PlanktonWerking

Zoals ik hierboven al vertelde, is de textuur van de Cleansing Gel fris, maar ook heel zacht. Hij voelt aangenaam aan op mijn huid, en reinigt mijn huid op een heel zachte manier. Maar wel heel goed; mijn huid voelt na het verwijderen van de Cleansing Gel zacht, schoon en comfortabel aan. Nadat ik de Cleansing Gel langere tijd gebruikt heb, merk ik inderdaad dat ze grondig te werk gaat. Mijn huid ziet er fris en glad uit, met een minimum aan onzuiverheden en/of puistjes. Ik gebruik de Cleansing Gel zowel ‘s ochtends als ‘s avonds.

Beauty Kitchen Seahorse PlanktonDe Beauty Kitchen Seahorse Plankton Everlasting Radiance Cleansing Gel kost € 19,99 voor 100 ml.

Beauty Kitchen Seahorse PlanktonBeauty Kitchen Seahorse Plankton Everlasting Radiance Moisturiser

De Beauty Kitchen Seahorse Plankton Everlasting Radiance Moisturiser is een gezichtscrème die je zowel ‘s ochtends als ‘s avonds kunt gebruiken. Lekker makkelijk voor wie niet van te veel poespas houdt qua gezichtsverzorging 🙂 Naast verzorging belooft de crème de huid te hydrateren en haar een gezonde gloed te geven.

Beauty Kitchen Seahorse PlanktonEen paar van de belangrijkste ingrediënten van de Everlasting Radiance Moisturiser zijn Amandelolie, Sheabutter, Seahorse Plankton Extract, Zeewier-extract en daarnaast ook weer veel planten- en kruidenextracten. Ik word serieus heel erg blij van een ingrediëntenlijstje als dit, en het is precies waarom ik Beauty Kitchen zo’n mooi merk vind.

De crème heeft (net als de andere producten uit de Beauty Kitchen Seahorse Plankton lijn) een fris-kruidige geur die erg aangenaam is. Tenzij je niet van kruidig houdt natuurlijk, maar gelukkig is de geur niet te overheersend.

Beauty Kitchen Seahorse Plankton Beauty Kitchen Seahorse PlanktonGebruik en werking

Je gebruik de Everlasting Radiance Moisturiser ‘s ochtends en ‘s avonds, na het reinigen van je huid. Eventueel kun je ‘s avonds de High Definition Facial Oil er vóór aanbrengen, die hierna aan bod komt.

Beauty Kitchen Seahorse PlanktonDe moisturiser heeft een rijke textuur, maar voelt niet echt vet aan op mijn huid. Toch kan ik me voorstellen dat als je een vette huid hebt, de textuur iets te veel van het goede is voor je huid. Hij laat zich goed inmasseren, maar laat wel een voelbaar laagje achter. Ik heb de producten in de koude wintermaanden getest, en vond het daardoor niet erg, zo was mijn huid extra beschermd tegen de kou. In de zomermaanden weet ik niet of ik blij zou worden van dat laagje.

Beauty Kitchen Seahorse PlanktonIk heb het nog niet eerder meegemaakt met een natuurlijke gezichtscrème, maar helaas reageert mijn huid niet goed op de Everlasting Radiance Moisturiser. Al na een paar dagen kreeg ik pukkeltjes 🙁 Ik besloot daarom om een week te stoppen met de crème, en daarna weer opnieuw te beginnen. Hieruit bleek dat het echt door de crème kwam, en ik heb eigenlijk geen idee door welk ingrediënt dit komt. Natuurlijk kan het altijd gebeuren dat je huid reageert op een bepaald ingrediënt, maar op natuurlijke gezichtscrèmes doet mijn huid het eigenlijk altijd goed. Over de uiteindelijke werking kan ik dus verder niets zeggen, omdat ik de crème niet lang genoeg getest heb.

De Everlasting Radiance Moisturiser kost € 24,99 voor 60 ml.

Beauty Kitchen Seahorse PlanktonBeauty Kitchen Seahorse Plankton High Definition Facial Oil

Een product waar mijn huid en ik dan weer wel heel blij van worden is de Beauty Kitchen Seahorse Plankton High Definition Facial Oil ♥ Sowieso ben ik gek op gezichtsserums, ze zijn inmiddels vast onderdeel van mijn gezichtsverzorgingsroutine geworden. Met een serum kun je je huid extra verzorging geven op de momenten dat ze het nodig heeft, zonder van merk of product te hoeven wisselen. Tijdens de koude periode die we in februari/maart hadden bijvoorbeeld, gebruikte ik dit serum gewoon twee keer per dag. En in periodes dat ze met wat minder toe kan, gebruik ik het alleen ‘s avonds, of om de andere dag.

Beauty Kitchen Seahorse PlanktonIk val in herhaling, maar ook de High Definition Facial Oil bevat zo veel moois aan ingrediënten ♥ Een 100% natuurlijke gezichtsolie als deze is eigenlijk voor iedere huid geschikt. Heb je een droge huid, dan kun je de olie twee keer per dag gebruiken. En als je huid wat vetter is, dan gebruik je haar alleen ‘s avonds, of een paar keer per week. Of je voegt 1 of 2 druppels toe aan je gebruikelijke gezichtscrème, of aan een maskertje. Er zijn zoveel mogelijkheden waarop je een natuurlijke olie als deze kunt toepassen.

Beauty Kitchen Seahorse PlanktonHet blijft gaaf, zo’n pipetje 🙂

Beauty Kitchen Seahorse PlanktonWerking

De Beauty Kitchen Seahorse Plankton High Definition Oil is niet heel vet qua textuur. Na het aanbrengen van mijn gezichtscrème voel ik eigenlijk nauwelijks dat ik een extra laagje eronder heb aangebracht. Nu scheelt het natuurlijk wel dat ik al geruime tijd een serum of olie gebruik voor mijn gezicht. Als je net begint met het gebruiken van een gezichtsolie, zul je deze wellicht wel wat meer voelen op je huid. Maar hij voelt geenszins vervelend of te vet aan.

Beauty Kitchen Seahorse PlanktonMijn huid wordt enorm blij van deze gezichtsolie, maar dat wist ik eigenlijk al toen ik de ingrediënten zag. Ik gebruik deze olie momenteel dagelijks, ik vind het echt een waardevolle toevoeging aan mijn verzorgingsroutine. Mijn huid voelt zacht en glad, heeft een gezonde gloed ondanks de vermoeidheid die me momenteel parten speelt, en was gedurende de koude periode beter bestand tegen de gure wind. Ik vind het een aanrader!

De High Definition Facial Oil kost € 29,99 voor 30 ml (dit lijkt weinig, maar hij is extreem zuinig in gebruik).

Beauty Kitchen Seahorse PlanktonBeauty Kitchen Seahorse Plankton 5 Minute Miracle Mask

Tot slot mijn absolute favoriet uit de Beauty Kitchen Seahorse Plankton lijn: het 5 Minute Miracle Mask. Het is een wederom 100% natuurlijk ontgiftend masker wat de huid reinigt en zuivert, en tegelijk verstevigt.

Beauty Kitchen Seahorse PlanktonKaolin klei is het belangrijkste ingrediënt van dit gezichtsmasker, dit verwijdert overtollige talg en onzuiverheden uit de huid. Op een doeltreffende, maar wel heel milde manier, zonder de huid uit te drogen of schade aan te brengen.

Beauty Kitchen Seahorse PlanktonWerking

Het 5 Minute Miracle Mask heeft een crème textuur, ik vind dit voor mijn 40+ huid het prettigst werken. Het droogt tijdens het inwerken niet op, waardoor het comfortabel blijft aanvoelen.

Beauty Kitchen Seahorse PlanktonTegenwoordig gebruik ik een gezichtsmasker altijd ‘s ochtends onder de douche, terwijl de conditioner in mijn haar intrekt en ik mijn benen en oksels scheer. Met een druk leven moet je nu eenmaal een beetje multitasken 😉 Ik ben dan ook altijd blij met maskers die in 5 minuten hun werk doen, zoals dit mooie exemplaar. Ik breng het aan op mijn gereinigde huid, laat het inwerken en spoel het daarna af onder de douche. Je kunt hierbij eventueel ook een doekje of Konjac spons gebruiken.

Beauty Kitchen Seahorse PlanktonNa het gebruik van het gezichtsmasker gebruik ik meestal ook de High Definition Facial Oil, voor het complete effect. De term ‘Miracle’ is hier zeker op zijn plaats: mijn huid ziet er meteen stralender en gezonder uit, zelfs al zo vroeg op de ochtend! Bij regelmatig gebruik (1 tot 2 keer per week) zie ik dat de algehele conditie van mijn huid verbetert. Ze voelt soepeler en elastischer, en oogt mooi glad en zacht, zo goed als vrij van onzuiverheden. Deze mag blijven!

Het 5 Minute Miracle Mask kost € 19,99 voor 60 ml.

De producten van de Beauty Kitchen Seahorse Plankton lijn zijn exclusief verkrijgbaar bij Holland & & Barrett. Ze zijn regelmatig in de aanbieiding, houd hiervoor de website goed in de gaten. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

6 Comments on Beauty Kitchen Seahorse Plankton lijn

 1. Miranda
  27 april 2018 at 07:51 (4 maanden ago)

  Wat een heerlijke ingrediënten van deze producten 🙂
  Ik hou van de geur van de zee als die terugkomt in producten, ik ben benieuwd of dat bij deze lijn ook het geval is.

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  23 april 2018 at 14:33 (4 maanden ago)

  Goede review en met duidelijk foto’s!
  Ben n ikje artikelen gelezen heb heel benieuwd naar….

  Xoxo

  Beantwoorden
 3. Donna
  23 april 2018 at 13:53 (4 maanden ago)

  Het masker lijkt me erg fijn. Het is lang geleden dat ik een masker gebruikte maar als er een leuke aanbieding komt wil ik deze proberen. Oliën zijn ook mijn favoriet. Tijdens de kou waren de rosehip en argan mijn maatjes nu pak ik weer vaker de squalane en kokos vanwege de hydratie. Mooie en duidelijke foto’s, altijd fijn om te zien hoe een product er uit ziet.

  Beantwoorden
 4. Babs
  22 april 2018 at 11:34 (4 maanden ago)

  De 5-minute miracle mask vind ik ook zo fijn! Je huid verheldert er echt van!
  Ik gebruik vaak de facial oil onder mijn ogen, voordat ik mijn under eye concealer opbreng. Echt een mini drupje maakt dat het niet zo in de lijntjes gaat zitten. Super!

  Beantwoorden
 5. Mariëlle
  22 april 2018 at 11:29 (4 maanden ago)

  Wat een fijne review! Ik heb nog niet heel veel van het merk geprobeerd, maar sommige producten van deze lijn spreken me wel aan 🙂

  Beantwoorden
 6. bychristiana
  22 april 2018 at 08:24 (4 maanden ago)

  Vooral de gel cleanser spreekt mij aan. Wat jammer dat je pukkeltjes kreeg van de creme. Ik heb het ook gehad met bepaald producten, zowel bij natuurlijke als niet-natuurlijke. Het is inderdaad soms lastig om er de vinger op te leggen waardoor het precies komt. Ermee stoppen is inderdaad de beste oplossing;-)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.